Těhotná - problémy s přítelem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.4.16 16:53

@Cuddy tak možná si myslí, že měsíčně něco přispěje mamka, taťka, expřítel, stát a bude se mít prima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
25.4.16 16:55

@Elisekulicka Modli se, aby tě vaši vzali domů a pomohli ti, protože jinak jsi v pérdeli jak baťa s dřevákama. Mimochodem existují i jiné druhy antikoncepce, než kondom a hormony a dokonce se dají vzájemně kobimbinova, ale to je teď už celkem jedno. Chudák dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
25.4.16 17:00
@Elisekulicka píše: co by jste delali vy?

Hezké odpoledne zadavatelko, věřím, že potrat je případ krajní meze. Ale pořád je to varianta. Co bych udělala já? Vzala si papír a tužku a přemýšlela o budoucnosti. A promluvila si s přítelem o všem a na rovinu. Na všechno jste dva, na finanční zajištění i na péči o dítě. Vybrala sis otce svého dítěte a je potřeba to tak brát, bude v Tvém životě figurovat po celou dobu (třeba dalších 20let). Jsou to Vaše rozhodnutí a nikdo Vám do toho nemůže mluvit. Asi je důležité se rozhodnout zda dítě ano/ne, zda budete spolu či ne a jak případně společně postaráte v případě, že se rozhodnete nebýt spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.4.16 17:07

Holka, co ti radit. Nechala jsi se nabouchat volem v 19, co te tyra nadavkama, pomlouva, huli, a ty se ptas, co mas delat?

Premyslej prakticky: jidlo neco stoji, najem, pliny taky.

Z ceho to chces zaplatit?

Mas vzdelani? Praci? Co cely den delas?

Otec ma vyzivovaci povinnost, ja bych ti radila - najdi si brigadu nebo neco, kde vydelas penize (nerikej mi nic o tom, jak se v tehotenstvi neda chodit do prace, da, a velmi dobre), a najdi si garsonku nebo spolubydleni, po narozeni ditete pozadej o aliky a zaroven o rodicak, a doufej v to nejlepsi.
Ale rozhodne s nim nezustavej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
25.4.16 17:08

A taky existují domy pro matky v tísni a podobná zařízení, kde mladé nezabezpečené mamince odborníci pomůžou postavit se na vlastní nohy i s miminkem. Nevím, odkud jsi, ale strýček google určitě rád poradí. Charita provozuje domy sv. Markéty, ty jsou pro matky a otce s dětmi v tísni. Zkus kontaktovat je, pokud chceš. Na pseudopřítele se vykašli, ten by tě donutil časem vyhledat pomoc Bílého kruhu beztpečí a máma třeba časem své rozhodnutí přehodnotí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
25.4.16 17:09

Já bych na potrat z tohohle důvodu nešla, ale zase mám rodiče, kteří by mi pomohli i kdyby měli sami padat na hubu. Vypadá to, že v tom zůstáváš sama, o to je to všechno horší. Nicméně chlap, který matku svého dítěte nazývá kurvou (i kdyby byla), by u mě skončil. Přeju ti, ať uděláš to nejsprávnější rozhodnutí a ať všechno dopadne co nejlíp hlavně pro dítě. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8867
25.4.16 17:09

Vzala papír tužku a přemýšlela o budoucnosti…no škoda, že to neudelala před rokem, než se rozhodla, koho si pustí do života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
25.4.16 17:11

Máš "super " mámu. To znám. Do budoucna už se na ni spolehnout nemůžeš, příprav se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
25.4.16 17:11

Četla jsem tady několik opravdu „empatických“ komentářů a některé názory mě osobně dost naštvali, ale vzhledem k tomu, že jsem v podobné situaci ti řeknu svůj názor, protože si myslím, že ti v mnoha ohledech rozumím.
Mě je taky 19, příteli 27. Otěhotněla jsem nechtěně, ale rozhodli jsme se, že to spolu zvládneme. S tím rozdílem, že přítel je naprosto správnej chlap a vím, že mu můžu na 1000% věřit. Myslím si, že mužů jako on je málo a každý den děkuju, že ho mám u sebe.
Takže důležitá otázka: Choval se k tobě (nadával ti, apod.) i před tím, než si byla těhotná? Můžu říct, že přes poměrně ideální situaci jsem i já ze začátku uvažovala o potratu, protože předsudky jsou hrozná věc a spousta lidí ti ještě řekne že si mladá, že to nezvládneš, apod. Ale nakonec jsem se rozhodla jít do toho risku a splnit si sen. Teď čekáme holčičku a každý den je to hezčí a hezčí.
Ovšem zpět k tobě. Tvůj největší problém je, že nemáš podporu v rodině, alespoň od mamky (a co táta, babička, nebo tak, nikdo jinej nepomůže?) Protože upřímně z vlastní zkušenosti ti říkám, že jestli ti nadává, je k tobě hrubej a nerespektuje, že teď prstě máš jiný potřeby, tak už se to nezmění a může to být jen HORŠÍ. A co je ten největší průšvih, pak to bude odnášet vaše dítě! Nezávidím ti a je pravda, že tady sis měla dávat velký pozor s kým do toho jdeš. Ale důležité je: jestli si odhodlaná se o miminko postarat, jestli nechceš dál trpět a ideálně jestli máš alespon někoho, kdo by ti trochu pomohl (podle mě by to časem zkousla i maminka, měla by si přát, aby si byla šťastná), tak od něj odejdi. Při nejhorším existují azyly pro opuštěné maminky s dětmi, kde ti pomůžou, než se zvládneš postavit na vlastní nohy. Většina variant je lepší než zůstat s někým „jen“ kvůli dítěti, protože se to absolutně mine účinkem a trpět budete oba. Ovšem je to na tobě a moc ti držím palce. Chytrý řeči tady umí mít každý.. na to vůbec nekoukej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
25.4.16 17:19
@Elisekulicka píše:
Ahoj holky..
Muj problem je teda hlavne pritel..je mi 19, pritelovi 28..jsme spolu kratce, sedm mesicu z toho 4 mesice spolu bydlime..pritel uz od zacatku chtel dite, ja sice taky ale casem..antikoncepci brat nemuzu, meli jsme vzdy kondom a ikdyz si daval vzdy pozor otehotnela jsem.. Tohle ale neni muj problem verim sobe ze se o miminko postaram, tesim se… On se tesi taky ale posledni dobou se neustale jen hadame kvuli kravinam…prisla jsem o vsechny kamarady diky tomu ze o me vsude rozkecal jaka jsem deka apod. Pritom jsem ho NIKDY nepodvedla ani nic podobneho..nevim proc si to vymyslel nemel opravdu duvod..celou dobu to byl nejlepsi chlap na svete a ze dne na den je to zruda..prred vsema ze sebe dela chudacka ze doma vse dela on a ja jen spim - ano jsem opravdu hodne unavena ale on doma nehne ani prstem..vsichni mu to basti a na me koukaj skrze prsty..vcera mel zase jeho chvilku kdy byl normalni..pekny den, vecere, vecer me pozadal o roku na coz ja mu rekla ano s tim ze ale chci aby ty hadky zmizeli…sotva jsme prijeli domu hadka jako blazen jen kvuli tomu ze on chtel sex a ja rekla ne protoze na to nemam posledni dobou naladu a hlavne mi jsou posledni dobou jeho doteky neprijemne -hlavne proto jak se chova…vynadal mi do kurv a vseho mozneho..rano jsem se sverila me mamce, ze bych se chtela odstehovat zpatky k ni ze uz s nim byt nechci..jenze mamka je na jeho strane a rekla mi ze se k ni vratit proste nemuzu, ze jsme si udelali dite a at se starame ze od chlapa k ni proste nepujdu ze to mam vydrzet…5 minut pak mi vola ze jestli teda nechci jit na potrat..ona si mysli stejne jako ostatni jak je skvelej a me neposloucha..ja na potrat nechci, k ni nemuzu, a nim byt nechci tak nevim co delat..ubrecena a uz i zoufala nevim co dal..jit na potrat? Sice bych utekla jemu ale vycitala bych si to strasne dlouho a miminko za to trestat nechci..do toho pritel hodne zase zacak kourit travu ikdyz tvrdil ze prestal..uz me nebavi byt pro vsechny ta neschopna ku*va jak on vsem rekl…co by jste delali vy?
Rypalky prosim ani nekomentujte, jsem na dne a zadam o rozumnou radu ne o vase moudra..

tady žádná rozumná rada není a ani nemůže být když si dítě udělá dítě. Ano stát se to může, ale už jenom to, že si člověk nastěhuje do bytu někoho po
3 měsících…se budeš muset sebrat a jít na potrat a začít normálně od začátku jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
25.4.16 17:21
@Maggica.24 píše: Četla jsem tady několik opravdu „empatických“ komentářů a některé názory mě osobně dost naštvali, ale vzhledem k tomu, že jsem v podobné situaci ti řeknu svůj názor, protože si myslím, že ti v mnoha ohledech rozumím.
Mě je taky 19, příteli 27. Otěhotněla jsem nechtěně, ale rozhodli jsme se, že to spolu zvládneme. S tím rozdílem, že přítel je naprosto správnej chlap a vím, že mu můžu na 1000% věřit. Myslím si, že mužů jako on je málo a každý den děkuju, že ho mám u sebe.
Takže důležitá otázka: Choval se k tobě (nadával ti, apod.) i před tím, než si byla těhotná? Můžu říct, že přes poměrně ideální situaci jsem i já ze začátku uvažovala o potratu, protože předsudky jsou hrozná věc a spousta lidí ti ještě řekne že si mladá, že to nezvládneš, apod. Ale nakonec jsem se rozhodla jít do toho risku a splnit si sen. Teď čekáme holčičku a každý den je to hezčí a hezčí.
Ovšem zpět k tobě. Tvůj největší problém je, že nemáš podporu v rodině, alespoň od mamky (a co táta, babička, nebo tak, nikdo jinej nepomůže?) Protože upřímně z vlastní zkušenosti ti říkám, že jestli ti nadává, je k tobě hrubej a nerespektuje, že teď prstě máš jiný potřeby, tak už se to nezmění a může to být jen HORŠÍ. A co je ten největší průšvih, pak to bude odnášet vaše dítě! Nezávidím ti a je pravda, že tady sis měla dávat velký pozor s kým do toho jdeš. Ale důležité je: jestli si odhodlaná se o miminko postarat, jestli nechceš dál trpět a ideálně jestli máš alespon někoho, kdo by ti trochu pomohl (podle mě by to časem zkousla i maminka, měla by si přát, aby si byla šťastná), tak od něj odejdi. Při nejhorším existují azyly pro opuštěné maminky s dětmi, kde ti pomůžou, než se zvládneš postavit na vlastní nohy. Většina variant je lepší než zůstat s někým „jen“ kvůli dítěti, protože se to absolutně mine účinkem a trpět budete oba. Ovšem je to na tobě a moc ti držím palce. Chytrý řeči tady umí mít každý.. na to vůbec nekoukej

něvěřím že ti je 19 let dle stylu psaní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
25.4.16 17:23
@Verciste píše:
něvěřím že ti je 19 let dle stylu psaní :)

Taky mě překvapilo názorové pojmutí, věk je jenom číslo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.16 17:25
@Verciste píše:
tady žádná rozumná rada není a ani nemůže být když si dítě udělá dítě. Ano stát se to může, ale už jenom to, že si člověk nastěhuje do bytu někoho po
3 měsícíc
h…se budeš muset sebrat a jít na potrat a začít normálně od začátku jinde.

Já v tom nevidím nic špatného, že spolu bydlí po krátké známosti. Já jsem k manželovi jednou přišla na návštěvu a už sem neodešla :lol: Ale zpět k tématu. Šla bych potrat, je ti 19, celej život před sebou.. Máš vzděláí? Práci? Podle mě tvoje mamka není tak staršná, jak píšeš, spíše tě chce „vytrestat“.. Otázka je, zda jsi si nepostavila hlavu s tím vztahem, protože si myslím, že toto chování maminky je jen reakce na něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
25.4.16 17:28

@Elisekulicka Napsala jsi sice hodně v kostce pár řádků, ale i ty stačí na to, aby si člověk udělal o tvé situaci obrázek. Vždyť ty nemáš nic. Jasně, je ti 19 let, nemůžeš být zajištěná, ale - vlastní máma tě posílá na potrat a nechá padnout na hubu? Přítel, který tě pomlouvá, nadává ti a lže… Nemáš za kým jít, komu se svěřit, co bydlení, finance, vzdělání? Už to tady někdo psal, jdi na potrat, vzpamatuj se, najdi si k sobě normálního přítele a začni od začátku. A nebo ne, pokud si chceš zkazit život a plácat se s holým zadkem a bez prostředků. Ať se rozhodneš jakkoliv, držím Ti palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
25.4.16 17:30

@Verciste Nechci být citlivka, ale trochu mě uráží, že v 19ti letech jsem brána jako nedospělá a dítě :D
Jinak děkuji, asi je to pochvala. Ale každý je jiný a je pravda, že spousta mých vrstevníků se chová jako za*aný fakani ( :mrgreen: ), ale to přece neznamená, že člověk je zralý a dospělý až ve 30, nebo nevím, jaká je vaše představa. :) Podle mě je to dost individuální a prozradím vám o sobě bombu: jsem těhotná a teprve dodělávám maturitu. Já vím trapas. Ale věřím, že pro svoje dítě udělám maximum a že budu dobrá máma a taky, že s přítelem budeme krásná rodina, i když se situace vyvinula nečekaně.
Vždycky je to jen o tom, jak se člověk dokáže k situaci postavit a nebo jestli se bude zbaběle schovávat za předsudky společnosti a nechat si diktovat „jak je to správně“. Myslím si, že žena se může zamilovat a naletět debilovi klidně i v 50 letech, ona má prostě jen smůlu, že se jí to stalo v nejvíc nevhodnou chvíli (i když možná je to naopak lepší teď než později). Proto jí věřím, že jestli bude chtít, může zvládnout tu situaci obstát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí