Těhotná... s jiným mužem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
21.2.09 00:51

Ahoj Lentilko, my se nemáme rády od té doby, co jsi mi vysvětlila, že hlídátko dechu nemůžeš používat, protože by Tě v noci poplach rušil a že máš problém si k němu obstarat baterky. Mají je v každé samošce :-). Nevím, proč pořád píšeš nějaké invektivy a dáváš mi do úst (do příspěvku) věci, o kterých jsem vůbec nepsala.

Chtěla jsem tazatelce jen připomenout, že těhotenství je VELKÝ DAR. A že mnohé ženy s neplodnými partnery podstupují inseminaci cizím dárcem a jsou šťstné, že ty děti jsou jejich a také že ženy s předčasným selháním vaječníků prosí zdravé ženy o jejich vajíčka, aby mohly mít vůbec dítě, byť geneticky jen manželovo. Mohlo by jí prospět s nějakou takovou ženou probrat skutečnost, že dítě nebude geneticky jejího partnera a co to obnáší. Vím, je tady rozdíl, že ona to musí tajit a oni ne - ale oni to zase většinou tají před okolím i před těmi dětmi, takže určitou podobnost tady vidím.

Krev není voda, takže pokud si ta žena vyřešila, že potrat nikoliv (což chápu), neměla by nad tím více přemýšlet a trápit se. Prostě se s danou situací smířit, neřešit ji, nepřemýšlet, co by, kdyby, je zbytečné plakat nad rozlitým mlíkem.

A když jsi to ty, tak si rýpnu: jsi si jistá, že pokud někdo s někým někdy otěhotněl, TAK NEMÁ PROBLÉM S OTĚHOTNĚNÍN? Sekundární neplodnost je dosti běžná věc a idiopatická sterilita také. Ne vždy to jde s každým.

Nebo se poptej žen, které partnera marně hledají, naskakuje jim věk a udělaly by kdovíco, aby jim tento stát povolil umělé oplodnění bez partnera. Záviděly by jí.

Je to prostě otázka náhledu na věc: je ta sklenice poloprázdná nebo poloplná? Já vím, nejlepší je mít ji plnou, že jo. Ale někdy to tak nevyjde a to je život - život je o kompromisu.

• Citovat
  • Upravit
1293
21.2.09 01:31

(pro Lentilku: Tobě říká dítě, že jsi nula, a mně říká dítě, že jsem mrkev :lol: :lol: :lol: )

TEDA - k věci.
Mně je tý Evy nějak líto....... :cry:

Anonymní já Tě moc nechápu- jako že by měla být Eva teda ráda že vlastně vůbec je těhotná nebo pochopila jsem to správně? Ale ona neřeší otěhotňování, ona přece řeší něco jinýho.
Kdybych si uřízla na zahradě cirkulárkou ruku, nevím, jestli by mě utěšilo, že jsou lidi, který si cirkulárkou uříznou nohu a co by za to dali, kdyby si uřízli jen ruku.
Ale teda k tý Evě…
Já nevim, vůbec nevim co bych v takový chvíli udělala.

Takovej úlet a hned taková daň. Kdyby tak člověk věděl jak by to ten chlap přijal…
Je ale spousta chlapů kteří si ženu nechají i s kukaččím dítětem. Asi ne hned a bez problémů, ale na druhou stranu znam takový děsný potvory, který zahýbaj snad pořád, a hodně se chráněj a tohle se jim nestane.
chm!
Evo přeju ať to dopadne ňák dobře, v rámci možností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
21.2.09 09:40

Derida jo to je už v pohodě

lentilka jasně, jenom nulu,ale jako směrodatné se to takhle logickou úvahou brát nesmí, protože samozřejmě otec je vždy nejistý… když je potřeby tu skupinu znát, tak se musí vždycky zkontrolovat. před každou transfusí se kontroluje znova, ikdyž je známá.

Jinak sytý hladovému nevěří, takže číst diskuse o snažilkách by jí asi moc nepomohlo. Musím ale přiznat, že když mi byl těžko, tak mi docelapomáhalo, když jsem si mohla přečíst o někom, kdo je na tom ještě hůř. v tom není nepřejícnost, jen si nepřipadáš jako největší chudák.
Ale s těma snažilkama je to jiné spektrum zoufalství, spíš by si měla přečíst o někom, kdo se přiznal a vztah se mu rozpadl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
21.2.09 13:04

pitrisku - mám z toho stejný dojem :roll: . Jsem sama z lidí, kteří se ve srabu snaží myslet na ty, kterým je hůř (někdy to jde víc, někdy to jde míň), ale aspoň by ty situace mohly být srovnatelné. Snažilkám nezávidím, ale v tuto chvíli co je dotyčné po nich, to je úplně jiná situace, jak ostatně psala Pudloslava.

K anonymní - ano, vzpomínám si na agresivní anonymku-prodejkyni monitorů dechu, která si léčila komplexy děláním blbců z lidí. Už tehdy jsem jí vysvětlovala (zjevně marně), že zalogováním se člověk sice neodhalí svou identitu, ale jiní přispivatelé minimálně poznají toho, s kým po předchozích zkušenostech nemá smysl marnit čas. Zkus to s tím příhlášením. Dokážeš-li sehnat suchý monočlánek, máš na to!
Podepsaná shnilá lemra, co nejenže chrápe celou noc jak zařezaná, ale taky přes den, aniž by děti kdokoli hlídal, zato rozhodně nemaká po nocích na počítači, nesedí se zcela bdělým dítětem od jedné do tří ráno na gauči, aby nerušilo sourozence, a už vůbec s ním teď neskáče na baloně v šátku, kde zůstane po následující dvě hodiny, protože jinak by se nevyspalo a kvičelo únavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
21.2.09 21:53

Lentilko , řešit, že se náváží někdo, kdo se nepodepíše, to je zbytečné… :wink: Někdy chápu, že člověk píše anonymně, ale jsou situace, kdy příspěvek bez podpisu prostě nemá žádnou váhu.Kdyby byla šance, že se zjistí identita, netroufli by si Anonymní napsat ani zlomek toho, čím tu občas prudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
21.2.09 22:24
derida píše:
Pudli, tak jsem to popletla teta má A negativ a strejda A pozitiv a sestřenka 0+, to je myslím možné, né??

derido , to možné rozhodně je! dva rodiče s krev skupinou A mohou mít dítě A nebo O.
dva jedinci oba s krevní skupinou O mají dítě s 0. ale existuje hrozně vzácná mutace, bombajská alela, a dítě může mít i A. je to hrozně moc vzácná situace, ale stát se může.....

problémy s „nesnášenlivostí krve“ je u rh faktorů, pokud má matka - a dítě má po otci +,může dojít k tzv. Fetální erytroblastóze. (hemolytická nemoc novorozenců) to je stav, kdy matčin imunitní systém bojuje proti plodu (plod je Rh+, matčin imunitní systém tento antigen nezná a považuje jej za cizorodý), začne vytvářet protilátky, které u plodu způsobí různé formy novorozenecké žloutenky (rozklad krve), v horším případě také různé nervové poruchy. První těhotenství většinou rizikové nebývá (díky placentární bariéře nedochází k mísení krve matky s krví plodu), krev novorozence se do matčina oběhu dostane až při samotném porodu. Ovšem toto množství stačí k imunizaci matky, proto každé další nekompatibilní těhotenství by bylo mnohem rizikovější. V současné době se tomuto zamezuje podáváním anti-D protilátek do 72h po porodu (případně i po potratu nebo po provedení amniocentézy).

snad jsem pomohla v tomhle zmatku…

k problému zakladatelky bohužel nevím, co říct. myslím, že bohužel, každá možnost je vlastně pro Evulika špatná… teda kromě té, že špatně počítá a miminko je přítele… moc bych jí to přála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.2.09 00:16

Já ale nemyslela to tak, číst si hrůzné příběhy některých snažilek a kochat se tím, že mi je líp a že může být i hůř. I když, pravda, fungovat to může. Spíš bych potřebovala s někým probrat, že dítě není biologicky partnera, se kterým žiju. Uvědomit si, že není jediná, že takových dětí jsou spousty, ona to sice zatlouká před partnerem, oni to ale často zatloukají i před vlastními rodiči a určitě řeší, kdy, jak a jestli říct dítěti, že tatínek (maminka) není biologicky až tak úplně jeho.

Jo, pochopila jsi to správně, že by měla být ráda, že je těhotná a navíc k tomu má i partnera, který - pokud bude mlčet - na to, že není otcem, nejspíš nepřijde. Znám i horší případy (typu bude mi 35 a nemám s kým otěhotnět, jsem těhotná a partner mě opustil, z čeho přežiju a nebo - těhotná nejsem a už nejspíš nebudu).

Jinak dost pochybuji, že si chlap nechá ženu, která mu zahla a je z toho kukaččí dítě.

Jsou to misky vah, co je pro ní lepší, jestli mlčet (uznávám, někdo to špatně snáší, na druhou stranu, lidé, co musí ihned s pravdou ven, prostě nezahybají, protože by se museli přiznat i k tomuto) nebo říct pravdu - pak ale počítat s tím, že zůstane sama. Třeba jí na tom vztahu až tak moc nezáleží a řekne to a když to ten vztah neunese, nebude jí to až tak vadit jako celoživotní podvod. A nebo vyjde ideální varianta, partner to skousne, ale já o tom pochybuji. Sama bych nevěru a nemanželské dítě neskousla, ale znám ženy, co to skously, s případem podobým Evě jsem se nesetkala. Ale ráda bych dodala, že ty ženy, co se „vyrovnaly“ s nemanželským dítětem, byly už dlouho vdané, měly více dětí, vyšší věk a prostě se jim nechtělo začínat znovu, což asi nebude situace Evinýho partnera.

Lentilko - právě že jsem vyslyšela tvou prosbu nemarnit se mnou čas a hned jsem Ti psala, že jsem to já, tak nemarni ty čas se mnou.

• Citovat
  • Upravit
13114
22.2.09 11:11

Natašo, děkuji za výklad, sestřenka je třetí dítě, takže vím, že tetě to těhotenství vůbec nedoporučovali kvůli těm Rh faktorům, tak ted už jsem z toho moudřejší, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.2.09 17:26

Ještě ke krevním skupinám… Vím, že jsem A+, ale celkem by mě zajímalo, jestli jsem AA nebo AO (vzhledem k tomu, že mamka je A- a taťka A+ předpokládám, že jsem teda +- :lol: Děda byl 0, takže mamka je stopro A0, co byli další prarodiče nevím). 2× mi vyšetřovali krevní skupinu a nikdy to tam nebylo napsané, jen že jsem A2+ (což je údajně ještě nějaký „podtyp“ skupiny A).

Zjišťuje se to tady v těch testech vůbec? Nebo jen když se třeba zjišťuje otcovství? Nebo je to tam někde napsané a já to nevidím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
22.2.09 19:07
Angua píše:
Ještě ke krevním skupinám… Vím, že jsem A+, ale celkem by mě zajímalo, jestli jsem AA nebo AO (vzhledem k tomu, že mamka je A- a taťka A+ předpokládám, že jsem teda +- :lol: Děda byl 0, takže mamka je stopro A0, co byli další prarodiče nevím). 2× mi vyšetřovali krevní skupinu a nikdy to tam nebylo napsané, jen že jsem A2+ (což je údajně ještě nějaký „podtyp“ skupiny A).

řekla bych čistě logicky, že A2 znamená, že máš AA (A1 by pak znamenalo A0), ale můžu se plést
napadlo mě to proto, že já mám A1+ a jsem A0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
22.2.09 19:09

Angua můžeš být oboje, AA i A0, nezjišťuje se to ani při testech otcovství, tam krevní skupiny zdaleka nestačí. Podle mě se to možná ani zjistit nedá, protože jde o dva epitopy na dvou chromozomech a vzhledem k tomu, jak se genetické testy dělají leda nějak děsně složitě a smysl to žádný nemá. Krevní skupiny se normálně nevyšetřují podle DNA, ale podle povrchových epitopů buněk - imunobiochemicky. Tam ta nula poznat nejde, pokud je tam ještě druhá skupina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.2.09 20:06

Pudloslava - tak to jo… Já právě vím, že můžu být oboje, jen mě to tak zajímalo, že bych si mohla hrát a přemýšlet, jakou krevní skupinu by hypoteticky mohly mít naše děti (kdybych hypoteticky ukecala drahého, aby si to nechal zjistit :lol:) Tak jsem jen nevěděla, jestli to zjišťují a nepíšou to tam, aby nemátli veřejnost nebo se to vůbec nezjišťuje… Tak dík :wink:

Sandrik, a jak ty teda víš, že jsi A0 - asi jeden z vašich má 0? Já jsem si to s tím 1 a 2 taky myslela, ale pak jsem se dočetla, že rozdíl mezi A1 a A2 je v síle toho antigenu - A1 ho má jakýsi silnější a 80 % „áček“ je A1, 20 % je pak A2 - tak jsem aspoň malinko výjimečná, v rámci krevní skupiny, když už nic bližšího teda nevím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
22.2.09 20:21

Angua - jj přesně tak, táta má nulu, takže vím, že jsem A0 (tedy za předpokladu, že je skutečně můj vlastní ;-) pardon omlouvám se zakladatelce za černý humor)
a s tím A1 a A2 děkuju za vysvětlení, nikdy jsem se po tom nepídila, tak jsem aspoň o něco chytřejší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
22.2.09 20:53
Judycum píše:
Lentilko , řešit, že se náváží někdo, kdo se nepodepíše, to je zbytečné… :wink: Někdy chápu, že člověk píše anonymně, ale jsou situace, kdy příspěvek bez podpisu prostě nemá žádnou váhu.Kdyby byla šance, že se zjistí identita, netroufli by si Anonymní napsat ani zlomek toho, čím tu občas prudí.

No právě :roll: . Nejhorší na tom je, kolikrát si člověk dá předsevzetí, že na anonymní bludy reagovat nebude, protože má slušnou šanci, že dostane po čuni, často hrubě, a stejně to udělá zas :? . Ale chybami se člověk učí (jenom někteří z nás zatraceně pomalu :oops: ).

Krevní skupiny jsou docela OT, ale díky za exkurz :D . Jediné, co vím o nulách, je, že jsou silně masožravé a že nulu měl již člověk neandrtálský. Tož to docela sedí 8) .

sandrik píše:
Angua - jj přesně tak, táta má nulu, takže vím, že jsem A0 (tedy za předpokladu, že je skutečně můj vlastní ;-)

Aby tě ten humor ještě nepřešel :twisted: . Já si z chlapa občas dělám srandu, že mám děti se sousedem (samozřejmě právě proto, že vím, že jsou jeho - jinak by to byl hodně drastický humor), bohužel genetika je natolik neoblafnutelná, že to prostě neuhraju :lol: .

To otcovství jsme doma řešili jen okrajově a manžel si myslel, že to asi není moc šance zjistit… no já jsem jiného názoru, ono dost záleží, jestli se ti muži znají. Když si vezmu synovce - teď už dospělého - který vypadá naprosto identicky jako švagr, tak tam by to poznal i naprostý omezec. Ona rodina si vždycky nějaké společné rysy najde, i kdyby to dítě bylo adoptované (mně včera tvrdili, že naše sobě naprosto nepodobné děti jsou, jako by si z oka vypadly :roll: ), ale někdy (a v mém okolí i hodně často) roste dítě do neuvěřitelné podoby s rodičem. Když mi chodili rodiče na třídní schůzky, tak jsem ve spoustě případů už od dveří věděla, ke komu patří, aniž by mi vůbec řekli třídu, natož jméno. Tady by se muselo sázet na to, že pokud se znají, tak nebio otec je ducha poněkud prostšího a má nulový pozorovací talent (což mnozí chlapi mívají, to je fakt).

Btw vzpomeňte si, jak např. přišel ke svému otci nejstarší syn Jana Krause - podle ksichtu z TV. Liv Tyler šla na koncert a potkala děvče, které vypadalo skoro identicky jako ona. Náhoda je sviňa, že. Ale když si tak probírám v duchu děti, které znám, tak drtivá většina z nich jako by jednomu z rodičů z oka vypadla, spousta z nich otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
23.2.09 00:53

ahoj…

myslím,že tato diskuze je od toho,aby každý napsal svůj názor…a když už jsem někdo ten svůj názor napíše a někomu se to nelíbí,tak už ho za to kárá!! :( Tak k čemu ta diskuze potom je?

To jak se k tomu postavila „dotyčná“ je od ní dst nefér!!!Podle MÉHO názoru jí ani tak nejde o blaho dítěte,tak jak o blaho své!Co až se to jednou provalí a dítě i „otec“ zjistí,že jsou si vlastně „cizí“? To teprve se vše „dotyčné“ vymstí!!!Nic takového ji samozřejmě nepřeju.
Ale jeslti ho tááák miluje,tak už byla velká chyba ho podvádět…Neříkám,že jsem nikdy nepodvedla,ale to jen v případě ne až tak vážného vztahu…Co mám teď vážný vztah a přítele neskutečně miluji,tak bych ho nedokázala podvect!a lhát mu celý žiot už vůbec ne!!
Svého přítele miluju a nemohla bych mu celý život lhát!
Teď kdyby řekla pravdu,tak by ji třeba nechal,ale třeba by ji to někdy v životě odpustil…Ale pochybuji,že když se třeba po 15letech dozví,že celou dobu vychovává „cizí“ dítě,tak si myslím,že už nikdy v životě ji neodpustí!
Být v této situaci,tak si to vše pořádně přepočítám a až bych si byla jistá,tak bych vyklopila pravdu!Myslí si,že budou všichni spokojeni,ale až to jednou praskne,tak ji budou nesnášet za to,že jim tak „Zkazila život“!!!

Toť můj názor!!!Čekám jak mě tady bude polovina odsuzovat…Je mi líto všech těch partnerů co mají doma stejné typy žen!!!
Vyhodí si z kopýtka a pak to všechno hodí na nevinného člověka!!! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky