Těhulenky Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12332
10.3.10 08:58

holky jen zdravím, monče gratuluju :kytka:
evi -kopíruji ti co mi psal přímo primář z MNOF :wink: byla jsem na prohlídce, ale mě ve výsledku k ničemu, protože císař se stejně dělá na operační gynekologii…

Rekonstrukce porodnice je předběžně plánovaná od května tohoto roku.Definitivní datum ale ještě nění stanoveno (což potvrdila i sestra na prohlídce)
K porodům přijímáme pacientky od dokončeného 32t.gravidity ,vzhledem k tomu, že máme jednotku intermediálné péče. Po dobu rekonstrukce budou zabezpečeny
předčasné porodu 32-36týden ,ostatní porody dle kapacity jen po předchozí
domluvě,protože budeme disponovat jen jedním porodním lůžkem.
S pouzdravem dr.Spousta Richard

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10018
10.3.10 08:59
EvaOstrava píše:
Ahoj holky, dneska jsem si udělala výlet do Opavy, podívat se na porodnici. Je teda úžasná, moc se mi tam líbilo (nejvíc relaxační vana a aromaterapie), no ale jeli jsme tam hodinu 8-o No nevím nevím, zdá se mi to hodně. Nechtěla bych rodit někde na silnici :-Dfifejdská porodnice mám nové info, posunuli to až na květen a nezavřou to celé, jen omezí provoz. Pochopila jsem to tak, že tam prostě bude méně maminek, ale stejný počet personálu, takže by si mohli rodiček víc všímat.

No, jsem zvědavá, jak dlouho tam ten omezený provoz bude.. Určo počítám tak do září.. :roll: No jsem fakt zvědavá, kde nakonec skončím.. :-)
No teď jsem mluvila s kámoškou, která rodila ve Vítkovicích - a říkala, že radši než tam - tak by rodila všude jinde.. No ale po tom, co všechno mi na ty Vítkovice říkala, tak jsem měla husí kůži po celém těle..
Je to sto lidí a sto chutí - fakt..
A člověk si má vybrat.. Chjoooo.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
10.3.10 09:26

Ahojky :-)

Moni ještě jednou veliká gratulace! :kytka: Malá je nádherná a kolik má vlasů 8-o Úplně zírám…
S tím lmíkem,nám na kurzu říkala,že odstříkávat máme jen ze začátku,aby se rozjela laktace a my neměly problémy se záněty a tak,ale později,že ne, protože čím více budeš odstříkávat,tím více mléka se ti bude dělat. Poptávka=nabídka. Jinak v lednici můžeš skladovat 24hodin a v mrazáku 3 měsíce (např.ve skleničkách od přesnídávky anebo v lahvičkách od odsávačky) no rozmrazovat se nesmí v mikrovlnce.

borisko děkujeme moc za info přímo od zdroje! :palec: Jsi moc hodná,že jsi to sem napsala.

Verčo je to tak, co maminka,to jiný názor. Já vybírám porodku podle toho,kde je mi to prostě sympatické a když se tam nedostanu (přes stop stav), tak se svět nezboří, těch pár dní vydržím i na chodbě. Mimčo mi bude odměnou za statečnost. Já teda přijela nadšená z té Opavy, ale jak už jsem psala,je to moc daleko. Jak jsme tam jeli, tak tam byla naprosto katastrofální dopravní situace, kolony aut, semafor na každém kroku. No snad jak bude chtít malá na svět,tak nebudou Vítkovice zavřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
10.3.10 11:01

Ahoj holky,

Moni, malá je úžasná, krásná vlasatá, moc gratuluju :potlesk: :palec:

Jinak se musím pochlubit, že jsem ze svého doktora v pondělí vydyndala neomezené vycházky a ani jsem se nemusela moc snažit. :wink: Tak se docela cítím jako člověk. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
10.3.10 11:22

lenajs gratulka k vycházkám! Šikovný doktor. Alespoň jde vidět,že to jde :-) tak nevím co s tím někteří mudři nadělají tolik cirátů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10018
10.3.10 17:24

Já to taky nechápu s těma vycházkama.. Jak by bylo jim, kdyby mohli ven jen v určitou dobu.. :roll:

Evi, na Opavu jsem slyšela taky samou chválu - ale ta cesta.. :cert: Jezdila jsem hodně za kámoškou do Krnova - tak už jí znám nazpaměť.. A v takový pátek nemáš šanci dojet do hodiny.. :zed:

Chtěla jsem se tě zeptat Evi, kolik stojí ten předporodní kurz ve Vítkovicích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
10.3.10 19:04

Vercada předporodní kurz stojí 550,– a má 6 lekcí. Pokud tvoje pojišťovna má příspěvek pro těhotné,tak to na to platí. Já jsem u 205, tam dávají 1500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10018
11.3.10 09:34

Tak to je celkem slušná částka.. Čekala jsem teda víc, když jen ta „blbá“ VIP karta stojí 2500,– a skoro k ničemu tě ani neopravňuje.. Tak to se ještě dá..
jj, o tom příspěvku vím, jsem u té samé pojišťovny.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
11.3.10 12:03

Achojky holky :mavam: Taky vitám froggy22 :mavam:
No malá je vlasatá teda hodně,ale ani já ani chlopek jsme neměli tolik vlasů jak jsme byli mimča a navíc jsme měli oba světlé vlasy.Ale mému pak asi ve 3 měsících ztmavly na hnědo a má hnědé pořád-no teď je vlastně už dohola,ale měl hnědé vlnité vlasy až po lopatky! :pankac: A já jsem špinavá bloncka :-D .
K porodnici : musím říct že ke mě byli teda VŠICHNI hodní a milí a moc ochotní i praktikantky i na šestinedělí a to jsem slyšela,že právě tam jsou nic moc.Asi jsem narazila na dobrý personál či co? :wink: Byla jsem na nadstandartu-při příchodu mi řekla,že budu v pořadí druhá,a když jsem porodila tak byl pokoj už volný-takže super!Platila jsem za něj 2700(650 na den)+ 800(otec u porodu)+300(hospitalizace-60kc na den tohle platí všichni) Ale myslela jsem si,že už ta hospitalizace je v tom nastandartu a nebyla to sem byla trošku nas.aná :-? Ale opravdu jsem byla moc spokojená! :dance:
K odstříkávání tak tak čím víc stříkám tím víc mlíka,no už se mi to trošičku upravuje odstříkávám už míň bo nechci mít takové balóny :lol: už mě ani nebolí jak malá saje bo zezačátku jsem myslela,že mi ty bradavky snad urve :zed: :-)
Spodek už mě taky nebolí jen když si prudce sednu.Jen bych se chtěla pořádně vyspat aspoň tak 10-12hodin to byl můj obvyklý spánek takhle dlouho :lol: ,ale to si kua eště počkám :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
11.3.10 14:33

moni - tak to jsi v té porodce nechala pěknej majlant
jo jo to spaní to si počkáš dlouho, ale zvykneš si, malý až teď spí celou noc a to mu je 7 a půl měsíce a to mám ještě štěstí, že se v noci sám odstavil, protože kojené děti se budí pěkně dlouho, aby mohly být u prsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10018
11.3.10 16:23

Mončo ještě jednou moc gratuluji.. :hug: A kde jsi nakonec byla v té porodnici? S tím nadstandardem ti to teda pěkně vyšlo.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
11.3.10 18:59

Moni s tím nadstandartem jsi měla fakt obrovské štěstí, doufám, že mi to taky vyjde, jinak s mým štěstím budu mít na pokoji nepřizpůsobivou občanku :mrgreen: O těch kojených dětech jsem taky slyšela,že se hodně dlouho budí v noci, ono jim to mateřské mléko nezaplní tolik žaludek jako „naducaná“ UM.

Vercada na ten kurz mají fakt dobrou cenu. Ještě jsem si tam koupila kurz něžná náruč (3lekce/500,–) a teď tam chodím na plavání a cvičení pro těhotné (skvělé!!! a voda parádně teplá!!!) zrovna dneska jsem byla. 5×cvičení+5×plavání/500,– , cvičení 55minut a plavání 30minut. Nechceš se přidat? Jdu v úterý na deset :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
11.3.10 19:43

Tinamar tak to máš super,že se ti sám odstavil!! :potlesk: Já bych chtěla kojit tak 6 měsíců víc si nedávám :oops:
Verči byla jsem ve Vítkovicích
Evi no to musí být super relax plavání s bříškem jeééé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
11.3.10 20:24

Jo jo, je to úžasný relax. Před cvíkem jsem byla rozlámaná a bolavá a odcházela jsem jako nový člověk :-) A ta teplá voda mě fakt potěšila, bála jsem se chladné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
11.3.10 21:58

moni - já jsem si říkala taky, že budu kojit jen 6 měsíců, ale teď je mi po tom smutno,bylo to moc pěkné když jsem ho kojila, já zatím ještě mléko mám, tak to odstříkám a dám mu to z flašky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová