Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky..
Mě už to s tím sněhem taky vůbec nebaví.. Doufám, že to jsou poslední záchvěvy zimy.. ![]()
Já se k vám taky přidávám s plným košem prádla, co čeká na vyžehlení.. Nesnáším žehlení čím dál víc.. Ale samo se to nevyžehlí..
Mám rýmisko jak sviňa..
Takovou rýmu jsem snad nikdy neměla.. Bolí mě hlava, pořád pčikám a z nosu mi teče snad furt..
Nemáte nějakou babskou radu? ![]()
Verčo babskou radu tak akorát hodně pít,ať se nedehydruješ a jinak je dobrá mořská sůl ve spreji do nosu a pokud už to je rýma jak sviňa, nemusíš se jako těhulka bát Olynthu nebo podobných kapek. Probírala jsem to s gynekologem. Já mám teď dokonce z ORL napsané dost silné kapky, které se podle návodu v těhu nesmí a dle všech mudrů mimču nic neudělají.
Jak nepřeženeš dávkování nbo dobu použití,nemáš se čeho bát. Spokojená máma=spokojené mimi. Hlavně se zbytečně netrap a rychle se uzdravuj ![]()
Evi, děkuju..
Je pravda, že když jsem teď vypila konvičku čajíku, tak mi je o něco líp, ale rýma je se mnou furt..
Tak já si jdu teda stříknout, nebudu to přehánět.. A zkusím to zaspat.. ![]()
Holky uvažuju o Opavské porodnici místo té Vítkovické. Je levnější (otec 450,–,epidural 1400,–) a má parádně vybavené porodní sály - relaxační vany atd. Tu je odkaz a vypadá to dobře,co vy na to? http://www.nemocnice.opava.cz/index.php?…
Ahoj holky!
Můžu se k vám přidat?Mám termín 8.4. a jsem ze Studénky.
Ahoj Froggy22, vítej mezi námi
Tak to budeme rodit skoro zároveň,já mám termín 30.3. a čekám holčičku Kateřinu (při omylu utz to bude Lukášek). Kde se chystáš rodit?
Vítám Froggy - určitě se můžeš přidat - že se vůbec ptáš..
Ty jo vy všechny za chvilenku rodíte a mne jedinou to čeká až v září.. ![]()
A víš co čekáš? A už víš, kde rodit? Já jsem Keliška, tak se vyptávám.. ![]()
Spát mi nejde.. Ale kapky mi pomohly.. Díkybohu.. Svoboda.. ![]()
Díky za přivítání! Čekáme chlapečka Jindříška.Rodit budu na Fifejdách.
Do Nového Jičína jsem nechtěla kvůli rodině,všichni jsou z Ostravy.Ve Vítkovicích je to na VIP kartu,myslím a to nebudu podporovat a ve Fakultce to je jak ve velkoobjemovém kolchozu.
Ad. Opava- rodila tam kámoška před dvěma lety v listopadu to budou tři a nemůže si to vynachválit.Klidnější prostředí.Já bych to tam měla ze Studénky trochu z ruky.
Prvního jsem měla v Bílovci,ale to je zrušené-porodní.Je to už 11,5 roku a taky v září Verci.
Jsem ráda,že budu mít druhé na jaro.Sice jsme si rok počkali,ale dočkali jsme se. ![]()
Verči- hodně C a ovoce,med,lipový čaj a bezinkový.Mám nasušené a je to lahoda než kupované
Tu jde vidět, že sto lidí - sto chutí.. Já se modlím, abych hlavně neskončila na Fifejdách, ale myslím si, že když už bude mimi na cestě, tak mi to bude jedno..
A slyšela jsem, že se letos budou Fifejdy nějak opravovat, ale nevím, jestli to je jisté..
Ale stejně bych raději ty Vítkovice, nebo pak Porubu.. ![]()
jj, díky za rady.. Piju čajík s citronkem a medem (ten mám domácí - tak doufám, že zabere..) Jinak mě nic není kromě té hnusné rýmy.. Celou dobu jsem se trápila, protože jsem nemohla dýchat - a měla jsem doma jen ten Olynth (bála jsem se ho použít, protože na tom příbalovém letáčku je napsáno, že by jej neměla používat těhotná žena. )
Ale už jsem si ho do nosu stříkla a je to paráda - dýchám..
![]()
Verči toho Olynthu se fakt neboj, mudr mi řekl,že to tam je napsané pouze proto,že to nemají na těhulích odzkoušené a že on jako mudr v tom složení žádný problém nevidí a plno těhulí to používá pomalu celé těhu.
froggy od dubna jsou Fifejdy zavřené, budou rekonstruovat porodnici. A stejně jako Verča se modlím,abych na Fifejdách neskončila, znám jen negativní názory od svých známých. Poruba je opravdu výrobna miminek a Vítkovice nejsou na vip kartu. VIP karta pokud si ji koupíš ti pouze zajistí to,že když budou mít stop stav tak tě i přes něj přijmou. Jinak tam normálně berou i bez toho. Já si myslím,že VIP karta je pěkný humus jak vydělat na těhulích. Kdyby v tom byl alespoň otec u porodu,nebo pobyt v nemocnici, ale nic, brr ![]()
Holky, připadala jsem si fakt jak v té reklamě…
Myslím, že je to zrovna na ten Olynth… Jak tam mají na tom nose ten svěrač a pak.. Svoboda!!!! ![]()
Díkybohu za kapky, fakt…
Už jsem myslela, že budu dýchat jen pusou.. ![]()
Jo no.. Ta VIP karta - já jsem myslela, že když už tolik stojí - že tam i mimo jiné už je něco zaplaceno. Když už nic, tak alespoň ten otec u porodu..
Ale není tam nic..
Podle mého názoru je to celkem zbytečnost - já bych si to teda nepořídila.. ![]()
VIP kartu si taky pořizovat nebudu.Je to fakt,že bude porodnice na Fifkách od dubna zavřená?Tak to už mi zbývá jedině ta Opava nebo Nový Jičín.Ve Vítkovicích je plno,to jedině,že bych tam předem zavolala.No,ještě musím někde chodit na ozvy,tak se tento týden budu muset informovat.
Dneska končím.Dobrou.