Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
madellaine píše:
Ahoj holky, všem gratuluju k miminkám
My už jsme taky doma. Gábinka se narodila 12.2.2011
vážila 2940g a měřila 47cm. Je zlatíčko, ale trochu máme problém s usínáním a vůbec neříháme. Zatím se snažíme udělat si nějaký režim, protože spinkáme a papáme velmi nepravidelně, ale jinak je to poklad.
moc gratulujeme, krásná ![]()
jinak naše malá je hodná, pořád spinká a skoro nebrečí, prdíky nás naštěstí moc netrápí - piju fenyklový čaj. Jen to krkání ![]()
Holky jak dlouho vám miminka spinkají? My máme strašně dlouhý intervaly, Malá usne kolem půlnoci, vzbudí se ve 3hod nají se a spinká až do 7-8hod. Do oběda už nezabere. Po obědě usne a spí zas do 15hod, nají se a spí do 19hod. Do pulnoci zas neusne.
naše malá spinká v noci dlouho tak od 20.00 do 1.00, pak se vzbudí tak v 4.30 a pak v 8.00 - takže super!!
přes den je to různé, záleží jak chodí navštěvy a jak dlouho jsme venku - v kočárku spí dlouho.
My jsme venku ještě nebyli, takže uvidíme co to udělá. Dnes jsme během dne naspali zase jen tak 4-5hod. Zdá se mi to dost málo.
jo teď to na vycházky není, tak ji obleč a otevři okno, na čerstvým vzduchu se jí bude spát líp.
Čauky holky. Tak už máme 4330g a podle DR. jsme krásná spokojená princezna. Včera jsme byly na kyčlích a ledvinách. Tak kyčle v normě,ale preventivně široké balení. Jelikož je to holka a já jsem měla jako malá frejkovu dečku. Tak doufám že na ko v dubnu to bude opět vše v pořádku. Co se kojení týče tak baštíme 10minut z jednoho prsa,kdybych jí dala z obou tak to vyháže ven…
P.S. Krásné fotečky mimineček. Budu muset taky zas jednu dodat ať nejsem pozadu… ![]()
ahoj tak to jste pěkný holky my jdeme na vážení ve čtvrtek tak jsem zvědavá kolik budeme mít. My pijeme taky tak tech deset minut a když už je plná tak se u toho vzteká tak ji to vemu a je klid.
Zkusím to s tím oknem. Malá mě s těma intervala už zlobí, nemůžem najet na žádný režim.
Je dost líná sát
takže se s tím dlouho zdržuje a usíná u toho. Kdyby pila 10min z jednoho prsa, tak to by byla pohodička. Ona si s tím hraje půl hodiny, když ju odtrhnu, tak je nedosycená a nechce spinkat. Je to začarovaný kruh.
Dnes jsme byli u doktora a za ten týden co jsme doma jsme moc nepřibrali jen 120g. Nevím jak ju donutit aby pila víc.
Tak my dnes taky po kontrole. Malý má 4180g. Za 14 dní přibral 280g. Holky, je to hodně, nebo málo? Malý pije taky z 1 prsu, tak 10-15minut, max. Někdy se ale taky vzteká u prsu a nechce ho…nevím proč…
Ahoj tak my byli na kontrole už dnes. Malá má 4450gtak že přibrala 600g naposledy jsme tam byli 7. února, tak to přibrala pěkně. My se taky vztekáme u prsa, ale přijde mě že to dělá když už je plná a nechce papat ale spinkat. No ale podle toho jak přbrala tak asi hlad nemá. Až na to usínání
ahoj, tak mi dnes na kontrole - 4650g a 55 cm. za 14 dní přibrala 700g což je dost a sto pijeme jen z jednoho prsu tak 5 -8 minut - pak už blinká.
Taky jsme byly na kyčlích a vše v pořádku, ale preventivně máme dávat plenu na široko.
Na těch kyčlích byla 2 měsíční holčička a byla menší než naše Nelinka , no jsme otesánci ![]()
Teda holky klobouk do,lu na ty vaše přírůstky. Co baštíte že vám po mlíčku dětičky tak přibýrají ?? Mě holka za 14dnů přibrala " jen " 360g
Já piju koj čaje a meltu a baštím zahuštěný polévky ale nevím jestli je to učinné… ![]()
Ale jinak gratuluji ke krásné váze. ![]()
Já piju také kojící čaj, vařím si caro a piju mléko. Když jsem měla moc nalité prsa tak jsem si trochu odstříkala předního mlíčka aby se lépe chytla a tak asi měla i víc toho tučného a když si odstříkám a nechám v lednici tak mám pěknou smetanu na vrchu. No jsem zvědavá kolik bude mít až půjdeme v 6t
já piju kojo čaj a fenyklový čaj. taky musím trochu předního mléka odstříkat, hlanvě v noci, jinak by se uhltala z toho jak mi to ze začátku stříká. dnes jsem se ptala dr. jestli to nevadí, že namá to přední mléko, jestli nemám dávat čejík, a říkala, že kdÿž to není pokaždé, tak to nevadí. počuraných plének máme tak 8 + co co vyčůrá když je rozbalená, takže je naprosto spokojená.