Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak my asi přejdeme na Nutrilon. S MM to vypadá bledě a nechci Gábinku týrat hlady. ![]()
já si taky tak odstříkám tu 140 a když opravdu malá tahá tak ho mám prázdný taky by mě zajímalo kolik toho vypije
JanaJanicka a kolik ti podle váhy vypije
My jsme dnes taky spinkali dobře usnula tak po té půl devaté a pak jedla po dvanácté a pak o půl čtvrté a pak až ráno, ale hlavně už se jenom napapala a hned usnula a né jako před tím že byla třeba hodinu vzhůru
madellaine: Na příkrmy nepřecházej. Dokud máte 6-8 počůraných plínek a jste spokojené tak bych neřešila příkrmy. Podívej u mě. Oproti jiným mimískům terka za 14dnů přibrala " jen " 360g. Kámoška má holčičku 2měsíce starou a její váha je stejná jako u mojí Terky. Takže bych to nehrotila. Každé mimi je jiné a každé přibírá jinak.
petronel: to je individuální. Někdy vypije 150ml a někdy jí stačí jen 80ml. Podle toho zda je to jak říkám na hlad nebo na žízeň.
Holky, jak si tady čtu ty vaše 14tidenní přírůstky na váze, tak mám opravdu obavy, že malý přibírá málo…těch 280g za 14 dní. Navíc se mi poslední 2 noci budí opravdu každé 2 hodiny, než aby to prodlužoval… ![]()
Evelinko: To že přikládáš každé 2h není na škodu. Říká se že čím častěji přiložíš tím se lépe tvoří mlíčko. U nás je to taky pokaždé jinak. Včera prospala den a baštila každé 4,5h a dneska by mě sežrala i s chlupama. Důležité jsou ty počůrané plenky. Teda podle mě. ![]()
JanaJanicka píše:
madellaine: Na příkrmy nepřecházej. Dokud máte 6-8 počůraných plínek a jste spokojené tak bych neřešila příkrmy. Podívej u mě. Oproti jiným mimískům terka za 14dnů přibrala " jen " 360g. Kámoška má holčičku 2měsíce starou a její váha je stejná jako u mojí Terky. Takže bych to nehrotila. Každé mimi je jiné a každé přibírá jinak.Příspěvek upraven 25.02.11 v 16:41
JanaJanicka píše:
Evelinko: To že přikládáš každé 2h není na škodu. Říká se že čím častěji přiložíš tím se lépe tvoří mlíčko. U nás je to taky pokaždé jinak. Včera prospala den a baštila každé 4,5h a dneska by mě sežrala i s chlupama. Důležité jsou ty počůrané plenky. Teda podle mě.
s tím souhlasím
tak zkus 2× denně odstříkat to přední mléko a jak se nabaští víc toho zadního, tak bude víc přibírat. Mě to tak řekla doktorka. Teď odstříkávám už jen v noci, protože jak je tam dlouhá pauza, tak by mi prsa praskla. A ptala jsem se jestli mam dávat čajík a prý ne. Ty počůraný plenky jsou důležité. My jich máme hodně i pokakaných ![]()
Já bych byla radši, kdybych kojila, ale zdá se mi, že má malá furt hlad. Že jí to moje mlíko nestačí, že ho mám prostě málo. Myslím, že z prsa tolik nevytáhne. Když odstříkám, tak vypije 80 a chvilku jí to vydrží, když jí dám z prsu, tak chce za hodinu zase.
dnes jsem četla, že když mimi trápí prdíky, tak chce taky prso, že se u něj uklidní. Třeba tvoje malá nemá hlad, ale něco ji trápí. Ale třeba je to kec, fakt nevím ![]()
Nás prdíky zatím moc netrápí. Myslím, že je problém v množství mléka v prsou, kdyby bylo víc a malá se dokázala zasytit, tak by to bylo fajn, ale já už nevím jak tu tvorbu zvýšit. ![]()
Hlavně to nevzdávat. Je pravda že šoupnout UM je jednodušší. Taky jsem po něm málem sáhla. Minulý týden se mi zdálo že mám sice mlíčka dost ale výživné není. Tak jsem nastartovala meltu,koj čaje a tchýni poprosila o vaření zahuštěných polívek. Já totiž na polévky nejsem zrovna perfektní kuchařka a ono to docela pomohlo. Ta melta určo. Mám docela nalité prsíčka.
Jak říkám koj koj a vydrž. A až Ti teprve dr řekne že ti mimísek neprospívá začni řešit UM. Někdy Ty naše poklady prostě jen dumlají místo aby se napucly.. ![]()
Já bych chtěla kojit dál, ale malá má opravdu hlad. Po hodině hledá prso znova, pláče a strká si ručičky do pusinky a cucá a cucá. V úterý jsme se vážili u doktora a zdálo se mu, že nepřibírá (možná mě tím vyděsil a já to teď moc řeším) příští týden jdeme na kontrolu zase a uvidíme. Zkusím to vydržet do té doby. Přikládám skoro pořád, až mám pocit, že se to nestíhá tvořit a já mám prsa prázdný. Zítra si jdu ke kámošce pro váhu, tak budu malou převažovat abych viděla kolik vypije. No, je to boj, ale třeba se ještě rozkojíme.
A piješ ? Denně se má vypít až 5l tekutin. Dobrá je melta nebo Caro, pak koj čaje. Já mám doma Leros ale teď budu zkoušet i jiné druhy. Jinak jsou dobré zahuštěné polívky ty u mě taky docela pomohly.
Moje první dcerka taky váhou nešla tak nahoru jako teď Terezka. Každé mimi je jiné a každé vyžaduje jinak přikládat. Ty se dej do pohody.
Ještě mě tak napadlo. Zkoušela jsi dudlík ??? Třeba nemá hlad,ale chce jen tak dumlat. Zkus jí nakrmit a pokud si dál bude cucat ručičky dej jí dumlana. Aby si mohly tvoje prsa i Ty odpočinout. A nebo ještě jedna rada. Poraď se s laktační poradkyní. Nebo http://www.kojeni.net/ nebo http://www.kojeni.cz/
Snažím se pít, ale 5l teda nevypiju. Už i tak se cítím, že mi žaludek plave:-) Koj. čaj od Lerosu mám, dnes jsem si koupila meltu, polévky jím taky.
Dudlík dáváme, protože kojíme přes kloboučky (malá si nechtěla jinak to prso chytnout) takže když ho dám, tak ona tahá a tahá, protože čeká, že něco poteče. Za chvilku zjistí, že nic,tak se vzteká.
Tak to ti rozumím Madelaine že máš pocit že malá má málo. Já jsem takhle kojila první dceru skoro tři a půl měsíce a přes den jsme nic neudělali ale jenom kojili. Byla u prsa stále ale zase spinkala pěkně v noci. U kluka jsme kojili chvilku a pak jsem to odstříkavala protože u něj už se nedalo sedět celý den, když už jsem měla jedno doma a td u elišky kojíme normálně a přibívá zatím dobře. Někdy se u toho vzteká ale zatím to jde. Mléka mám hodně někdy odstříkám i 140ml, ale uplně ti rozumím ,taky jsem to chtěla vzdát ale nějak jsme to vydrželi aspon do těch 3měsíců.