Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
my máme taky dudlík a musím jí ho po odkrknutí dát jinak by si do pusinky strčila celou ruku
, Taky jsem si ze začátku myslela, že má ještě hlad. když jsem přidala, tak blinkala. Ona si tak půl hodinky dudá a pak ho vyplivne. Tobě se vzteká, tak to je blbý, no. Uvidíš kolik ti přibrala, to že některé děti přibývají víc jestě neznamená, že není spokojená. Držím palce ať to zvládnete.
Tak dneska jsem měla přesně ten pocit že má Terka málo. Tak jsem jí po necelých 2h dala prso. Vypila si stovku. Usnula a za necelou půl hodku všechno vyházela ven. Takže to co jsem pracně " vyrobila " přišlo vniveč. Ach ty naše robátka.
madellaine: A zkusila jsi třeba ten kloubouček nahradit už jen prsem ?? Ono přes kloubouček je to pro ty mrńata náročnější tahat a proto se u toho tak vztekají. To už jedné mamince říkala laktační sestřička v porodnici. Měla bolavé bradavky tak chtěla zkusit klobouček a právě že sestřička říkala že se u toho mimiskové více rozčilují .
![]()
Zkoušela jsem kojit i bez kloboučku, ale Gábinka si to prso nechce chytnout. Ona se nevzteká protože saje přes klobouček, ona se vzteká, když jí to prso vezmu. Nejradši by u něho byla celý den. Ona pije málo a dlouho, za hodinu chce zase. Zkoušela jsem ji nechat aspoň ty 2hodiny, ale řvala tak, že jsem jí to prso nakonec dala..a hned byl klid.
Zatím se teda snažím kojit, nutrilon jsem ještě nedávala, tak snad nám to ještě nějakou dobu vydrží. Zítra jdeme k doktorovi na převážení.
kojení miminko potřebuje, ale důležitější je pro něj spokojená maminka, takže i když šáhneš po Nutrilonu, tak buď hlavně v klidu ![]()
Jezusku to je spokojené miminko. Zato ta moje tarzanka. J8 myslela včera že už nenajdu způsob jak jí uklidnit. Kojení každé cca 2h a ani ťuk že by zabrala. To je fičák když prdelka řve a já u toho mám vařit. Nakonec se to povedlo. Večeři jsem stihla a Terinka usnula o půl jedenácté. A spinkala do 3h. Pak hodinka kojení a usínání
a ještě chrupká. Tak jsem si preventivně zase na den odstříkala kdybych náhodou zas nestačila vyrábět. Včera jsme taky koupaly a vážily. Tak máme 4490g což od poslední váhy u DR je 160g nárůst. Mno na to že kojim od nevidim do nevidim to zas tak moc není. ![]()
Jani tak to je mi líto, my ani pořádně nevíme jak malá břečí. Snad jí to vydrží. Hodně se říká, že když je klidná maminka v těhu, tak je klidné i miminko. U nás to platí. Já byla od 5 měsíce doma a v naprosté pohodičce.V práci bych to nedala. tam bych se nervově zhroutila
.
Ahoj, ráda bych se přidala - sledovala jsem tuto diskuzi už jako těhotná, ale nějak nebyl čas a příležitost se přidat, tak bych to ráda dohnala teď
Jestli teda můžu ![]()
Mám syna Kryštofa, narodil se 9.1. - 53cm a 3,36kg po vyvolávací tabletce (praskla mi voda, ale nic se nedělo, tak proto ta tabletka).
Před týdnem při 6týdenní kontrole vážil 5,34kg a 59cm. Dle MUDry je to Bivoj
A kromě novorozenecké žloutenky v prvních dnech a novorozenecké vyrážky (ale mírná forma a už ustupuje) ho netrápí nic.
Hned na začátek jsem se chtěla zeptat - jak často kojíte? resp. kolikrát za den. My jsme na 8×, ale mám pocit, že ho do toho v posledních dnech musím nutit a stačilo by mu i míň často, ale zas nechci jít proti MUDře, která říkala, ať držíme těch 8…
Mějte se zatím hezky a užívejte sluníčka!
ahoj JaLa, to víš že se můžes přidat. Kryštůfek je chapák. Já kojím taky tak 8×. Podle toho jak spí. Nebudím jí. Podle vaší váhy je malej spokojenej, tak mu to pravděpodobne stačí.
Holky napadlo mě, že jsme si mohly založit svoji skupinu. Je nás tu pár co sem píšem pravidelně, tak by to bylo lepší. Co vy na to?
Díky za přivítání a za info
Do případné nové skupiny se ráda přidám.
Ahojky Jala taky tě tu vítám
To máš teda pořádnýho chlapa
My jsme podle vás drobečci.
Lennel pokud založíš novou skupinu, tak se taky přidám ![]()
Ahojky! Hlásím se zase po nějaké době..nějak sem byla poslední dny vyždímaná…přepadla mě hrozná únava a měla sem pocit, že usínám i za chůze…ale co vám budu povídat. Malý měl každý den horší večerní usínání…no horší…řval a řval a řval do 22 hod.
Dnes 2. den pohoda…bože to by byla paráda, kdyby mu to vydrželo!!! ![]()
Lennel…malá je krásná!!! Spokojený sluníčko! ![]()
JaLa…vítám tě!!! Malý je pěkný chlapák!!! My jdeme do poradny za týden a jsem moc zvědavá, jaká bude váha! My zatím moc nepřibíráme…asi…
Já u první dcerky nevěděla co je to uplakane/uvztekané mimi. Zato u Terinky to vím na 100%. Tak já byla v těhu v pohodě naopak u první dcerky to bylo vzrůšo. ![]()
Co se poštu kojení týče tak jak kdy ale průměr je 8× za 24h. Podle toho týdenního přírůstku a podle plínek bych řekla že je spokojená. Ona je jen prostě mamánek a ráda se chová. No vím že se zebe dělám otroka,ale já nemám to srdce jí nechat vztekat a plakat.
Pokud bude nová skupina ráda do ní vlezu… ![]()