Tleskáte v letadle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sarah1618
11.4.17 19:39
@Lenisha píše:
Na toto téma mě přivedl jeden pilot instruktor, u ktereho si dělám pilotní licenci. Vysvětloval mi něco ohledně přistávání a nakonec znechuceně dodal:,,A nakonec ti cestující zatleskají." Tak jsem se podivila, proč ho to tak znechucuje.,,Tleskáš snad autobusákovi, když tě doveze na zastávku, číšníkovi když ti přinese oběd, nebo kadeřnici, když tě ostříhá? Je to přece naše práce a jsme za ni placeni a aby mohl člověk vůbec sednout do dopravního letadla a dělat tu práci, musí projít velice náročným výcvikem. Vždycky mi přijde, že nám zatleskají a myslí si, že jsme totální joudové a to, že jsem přistál je učiněný zázrak."
Tak jsem si nějak uvědomila, že má pravdu. Letěla jsem s hodně aerolinkami. Italové, američani, Němci. A nikdo z nich netleskal. Ale jakmile je to ČSA, nebo Travel Servis, Češi tleskají. Tak jem si hned představila, jak aplausuji prodavačce, která mi namarkovala nákup a musela jsem se smát. A jak jste na tom vy? Tleskáte pilotům? :)Příspěvek upraven 11.04.17 v 15:37

No jako ze jednoho tvého známého to znechucovalo, tak to neznamená ze to znechucuje všechny. Podle me je to hezké gesto. Tady v Londýně spousta lidi při vystupování z autobusu zvolaji „thank you, driver“ a jsem si jistá ze řidiči nejsou znechuceni jako tvůj známy pilot. Spis by se měl zabývat něčím jiným než trochou tleskotu v letadle…

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
11.4.17 19:43
@Lenisha píše:
@Kobliha51 náhodou je to řízek :D. Je s ním sranda. Jen to tleskání považuje za zbytečné
Řízek to bude jistě. Hlavně chtěl asi zapůsobit svou bezbřehou moudrostí.
Kdo chce, ať tleská, kdo chce, ať netleská. Proč je nutné neustále někoho a něco hodnotit. Zvlášť, když to nestojí ani za řeč. Kdyby se mu někdo vyexkrementoval na nohu, tak to chápu, že by se mu to nelíbilo.
  • Citovat
  • Upravit
16944
11.4.17 19:44

Nikdy jsem neletěla, tak nevím. A trošku nechápu, proč by mi mělo vadit, že lidi tleskají :lol: Asi pilot už byl trošku vyhořelý :D

@Lenisha píše:
Já bych to tleskání ještě vytunila. Třeba tam přidat nadšené mávání blicíma pytlíkama a nebo rovnou mexickou vlnu. To by piloti koukali. :D :D

Taky bych si ještě zapískala a u toho řvala „jooo wooohooou“ a kdyby pilot vyšel z kokpitu (píšu to správně), tak bych po ně ještě hodila i kalhotky, aby se cítil jako rocková hvězda… a kdo se nechce cítit jako rocková hvězda? :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
11.4.17 19:53
@chs.jasmin píše:
Nikdy jsem neletěla, tak nevím. A trošku nechápu, proč by mi mělo vadit, že lidi tleskají :lol: Asi pilot už byl trošku vyhořelý :DTaky bych si ještě zapískala a u toho řvala „jooo wooohooou“ a kdyby pilot vyšel z kokpitu (píšu to správně), tak bych po ně ještě hodila i kalhotky, aby se cítil jako rocková hvězda… a kdo se nechce cítit jako rocková hvězda? :nevim: :mrgreen:
:potlesk: :potlesk: jsem se zasmála super!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
11.4.17 19:56

@Lenisha trochu mi pripominas osmnactku, co dela ridicak a ucurava z ucitele autoskoly, ktery omyla porad stejne hlasky s kazdou studentkou.

Vis, co treba vsechno delaji a rikaji doktori pri operacich?! Nebo policejni psycholog rika o sebevrazich? Kazdy, kdo dela nejakou praci dele, tak ma posunuty pohled na ostatni lidi mimo obor i na svoji praci. Nakonec i ty servirky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
11.4.17 19:57

Me to trapné nepřijde, netleskám autobusákovi ani prodavačce ale to mi přijde uplně zcestné přirovnání, protože mnoho lidí má z létání strach a jsou prosté rádi že je pilot bezpečně přepravil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
11.4.17 20:20
@chs.jasmin píše:
Nikdy jsem neletěla, tak nevím. A trošku nechápu, proč by mi mělo vadit, že lidi tleskají :lol: Asi pilot už byl trošku vyhořelý :DTaky bych si ještě zapískala a u toho řvala „jooo wooohooou“ a kdyby pilot vyšel z kokpitu (píšu to správně), tak bych po ně ještě hodila i kalhotky, aby se cítil jako rocková hvězda… a kdo se nechce cítit jako rocková hvězda? :nevim: :mrgreen:
si mě odrovnala :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Dlouho jsem se tak nezasmála, díky :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
11.4.17 20:28

@radkka Nebezpečnější to je zejména i z důvodu, že řidičák dávají, s prominutím, každému idiotovi :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.4.17 20:30
@Gituš píše:
@radkka Nebezpečnější to je zejména i z důvodu, že řidičák dávají, s prominutím, každému idiotovi :).

To ale nic nemění na tom, že nechápu smysl. To bych spíš pochopila, kdyby lidi tleskali autobusákovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
11.4.17 20:38

@Lenisha :mrgreen: zajímavý pohled na věc. Ale ber to tak, že kdybychom měli brát zrovna toto vážně, tak už se budeme všichni bát kohokoli pochválit, aby se neurazil :mrgreen:. Věřím, že většina to takto necítí.
Moji kadeřnici taky pochválím, jak se jí podařilo ostříhat moje vlasy a jak mi to sluší. A neurazí, těší ji, že se mito líbí, že jsem spokojená. Ale tu vidím, tak jí to řeknu. Zatímco pilota nevidím, tak mu zatleskám. Autobusákovi občas také při odchodu děkuju a zdravím ho, nepřipadá mi to divný, a uražený určitě není.
Tleskání mám při přistání spojené s Italy, nikoli s Čechy. Ona je to asi dost věc náhody, s kým zrovna letíš a kdy se nechají pasažéři strhnout k potlesku a kdy nemají náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12592
11.4.17 20:45

Upřímně? Aby se ten instruktor nepo… Teď často čtu tyhle výsměchy ohledně tleskání v letadle… A ohledně tak nějak všeho.
Jestli to někomu přijde buranský nebo hloupý, tak ok, je to jeho právo. Ale ZNECHUCOVAT se nad tím mi přijde teda mnohem hloupější než samotný (ne)tleskání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.4.17 20:57

Možná si ten pilot instruktor neuvědomuje, že jeho práce neni něco jako skladník- bouch sem se zbožím, pošták šup s balíkem, prodavačka tuk sem tuk tam na pokladně.. ale že lidi vlastně lide jich vkládají svůj život. Možná si neuvědomuje kolik lidi se bojí létat a opravdu jsou rádi, že to přežili :mrgreen: :mrgreen:
Lidi, když odcházejí od lékaře, tak taky doktorovi děkují, jsou mu vděční- pokud mají důvod.. Taky si nemyslím, že by si lékař řekl..
Co mě děkují, co si myslí že jsem blbec, když jsem studoval tolik let, přece to znám :mrgreen: :nevim: prostě obyčejná vděčnost, obdiv..
Až ho někdo pošle do prd. že se mu blbě letělo, tak mu to příjemné nebude.. nebo jiný problém v letadle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
11.4.17 21:20
@meduzza píše:
Tak to tleskáme spolu :mrgreen: :potlesk:

I ja tleskam s vami.
A nejsem dovolenkovy cestujici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
11.4.17 21:30

@radkka Já osobně to beru tak, že autem jezdím denně, letadlem 2X ročně i když štreku a tak nějak obecně je pro lidi ten let vzácnější a přeci jen, pocitově „nebezpečnější“, když je člověk v několika kilometrové výšce a nezmůže se situací vůbec, vůbec nic :D Holt lidé rádi zatleskají, že fakt dosedli na zem z té výšky v pořádku :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
11.4.17 21:57

Letěla jsem všehovšudy 3 x…pokud neberu zpáteční lety :mrgreen: a vždy jsme tleskali…jo, třeba je to buranský, ale co? Autobusák mě nevítá na palubě, nepředstaví se mi, neřekne jaké bude počasí v Kotěhůlkách, až tam dojedem :mrgreen: no dobře, přeháním. Tleskám, no… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová