Termín porodu březen 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2181
2.8.23 12:41

@katka-365 já mám tu 8 schovanou v kosti, tak se obavám, že bez rtg to nepůjde, ale tak uvidíme, jak se domluvíme, třeba se ten zákrok odloží až po porodu 😁

To vůbec nevím, co je, já byla na screeningu v genetické ambulanci a nikdo mi neříkal o nejakych variantách. Je toto v něčem výjimečný? 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
2.8.23 12:43

@Pajusa910 ja jsem byla 18.7. 5+6 a ještě nebylo srdíčko, ted mi to povyskocilo o den napřed na 8+0, naštěstí :srdce: krásně blikalo, ale měsíc je daleko :lol: budu doufat, že potom najdu dříve srdíčko na angelsound, u syna myslím v 10tt už jsem našla, ale měla jsem díky cvičení a běhu nízké % tuku, ted mam asi o 3kg víc a větší ťuk. zasobu :lol: :roll: takže možná díky tomu bylo slyšet brzo a ne až 12tt jak udávají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
2.8.23 12:45

@kuky758 přikládám ti papír, co mi dali, pak ještě i letáček, sle to mají i na svých stránkách..řekla jsem, ze si to asi nedám, ale kdybych si to rozmyslela, tak mam zavolat předem. Jako je mi už čerstvých 32, tak snad to výsledky neovlivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
2.8.23 13:27

@katka-365 děkuji, no 16000 za extra vyšetření nevím…nemám ten pocit, že to úplně potrebuju, kdybych byla 35+ a ten základní screening vyšel blbě tak bych do toho asi šla, jinak za mě zbytečnost :roll: A 32 bych řekla, že je vek úplně v pohodě, hodně i záleží na životním stylu, věřím, že jsou 20+ holky, které žijí nekvalitně a dopadlo by to hůř, než 30+, co žije zdravě a aktivně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
2.8.23 13:53

.

Tyhle panorama testy a jim podobne krevni testy z krve matky nejsou diagnostickymi nastroji. Vzdy je nutne vysledky overit odbrem klku nebo plodovky popripade ultrazvukem. To same je prvotrimestralni screening, neumi diagnostikovat vadu, pouze zjistuje pravdepodobnost jejiho vyskytu na zaklade vysetrenych parametru. Opravdu mnoho maminek diky tomuto screeningu zazije tydny strachu, nez se ukaze, ze je jejich plod uplne vporadku. Myslim, ze by si mela kazda tehotna zena polozit otazku, jak se bude stavek k pripadnemu spatnemu vysledku a az podle toho dale podstupovat ruzna vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
2.8.23 14:03

@peclen samozřejmě, jen jsem se zeptala, neříkám, že si ho dám, naopak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
2.8.23 14:18

@katka-365 I tento test ma sve opodstatneni. Treba kdyz vite, ze mate nejake geneticke predispozice, ktere je potreba vcas odhalit a te invazivni metody se bojite. Vzdy je dobre si i pocitat ty tydny, do kdy je cas udelat nejake rozhodnuti. Rekneme ze po ukoncenem 13tt uz musite porodit. Ukoncit tehotenstvi z duvodu vad lze do 24tt. Nerada to tu pisi, ale temer s jistotou, zde bude nekolik nastavajicich maminek resit spatne vysledky. Vetsine to nakonec dopadne dobre. :kytka: Ale ta nejistota po zbytek tehotenstvi zustane. Prestoze podstoupite i takoveto testy. Vzdy vas napadne, ze odchylku zpusobilo neco, co se netestuje. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
2.8.23 14:26

@peclen žádné genetické predispozice nemáme, nebo o nich alespoň nevíme ;) u syna jsme měli ten klasické screening, co má každá a vysel ukázkový, před těmi 3lety.. i když jistota zdravého dítěte není nikdy, ani po porodu. Věřím, že i tentokrát nám vyjde vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
2.8.23 14:37

@katka-365 Tak s nejvetsi pravdepodobnosti ti vyjde vysledek, ktery odpovida stejnym hodnotam o 3 roky starsich zen ;-) Ja mam obe zkusenosti, dobry i spatny vysledek. Deti nastesti zdrave obe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
2.8.23 14:46

@peclen nezbývá než věřit a doufat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.8.23 16:05

Ahoj dámy
Je mi 43 a jsem těhotná sice mám termín duben ale rodit budu březn. Jinak za mně jsem šťastná že jsem těhotná. Museli nám pomoc lékaři aby nám to šlo.
Mám doma puberťaky.
Syna 12 a dcera 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
2.8.23 18:42

Holky a jak je na tom vaše pleť? Já od té doby co to zjistila, mam pleť jak řečiště sopek 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
2.8.23 19:03

Ahoj holky! :mavam:
Přidávám se k vám. Jsem těhotná podruhé, první těhotenství bohužel skončilo ZT a revizí v 10tt… Teď jsem ještě úplně na začátku, teprve 5+4. Na první UTZ jsem chtěla až příští týden, ale v neděli jsem začala špinit (musím zaklepat, dnes špinění skončilo) a šla jsem proto už dnes. Vidět byl jen gestační a žloutkový váček, miminko zatím nikde, tak uvidíme… Další kontrola až za 3 týdny, takže do té doby asi vykvetu :D

@kuky758 Jak prosím počítáš ten termín porodu? Myslela jsem, že jsme měly ovulaci stejný den, ale teď koukám, že jsi psala TP 1.4. a mně nějaká kalkulačka hodila 30.3., tak teď nějak začínám zpochybňovat, že jsem „už“ 5+4 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
2.8.23 19:45

@Gnome Predpokladam ze mela v jiny den zacatek cyklu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
2.8.23 19:47

@Gnome ahoj :mavam: za 2tydnu už bude mimis a budeš klidnější, ja byla před 14dny 5+6 a nález jako ty, včera po 14dnech už 8+0 a malé mělo 16,5mm :dance: jsem taky po ZT v 9tt v květnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí