Termín porodu - Leden 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
180
2.1.19 21:48

36+4

Tak dneska první kontrola v porodnici. Nevím jestli se dole něco chystá nebo ne. Jenom si mě zaregistrovali, prohlidli spodek, udělali utz a poslechli srdíčko. Jediný co vím je váhový odhad 3100g tak uvidíme jak na tom budem. Na další kontrolu jdu příští týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
2.1.19 22:37

@Indrani dekuju.
Byla jsme spokojená maximálne. Mela jsem super porodní asistentku i doktorku u porodu. Jako porod byl fakt v pohodě. Samozřejmě v rámci možností… Mela jsem v porodním plánu mimo jine že nechci epidural ani oxytocin. Přišla jsem pak za PA jestli můžu dostat na bolest nějaké čipky nebo něco… řekla že klidně ale že je velká šance že než to zabere porodim takže jsem si nic nevzala. Oxytocin jsme nakonec měla ale ne z důvodů urychlení porodu ale protože se mi to celé rozjelo strašně rychle během 4 hodin z 0 otevřena na 7 a velký tlak na konečník a potřeba tlačit, takže když už bylo vše nachystané a já měla tlačit děloha se mi stahoval úplně minimálně, měla jsem problém poznat kontrakci abych tlačila, tak mi nabídli oxytocin (kontrakce zesilili) za což jsem byla ráda, vysvětlili mi to a nevnucovali jen nabídly. A takhle to bylo se vším, ptali se i na polohu pri porodu a nabízel i alternativy… jediné co mi nesplnili z plánu bylo aby mi malou ošetřili na mém těle, a já už neměla sílu se ptát proč to nejde, ale je fakt že to zvážení a ošetření trvalo sotva minutu. Mela jsem i dvouhodinový bonding, přitom jsem porodila placentu a zašli mě.
Sestřičky z novorozeneckeho taky super, poradili s čímkoliv si člověk řekl. Jako nemůžu si na nic stěžovat. Maximálně že jsem měla často hlad :mrgreen: ale přítel mi donesl zásoby jídla ;) omlouvám se za román, kdyžtak klidně napiš a napíšu co jsem měla v porodním plánu ať víš co vše respektovali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.1.19 10:55

@Indrani a kdy máš termín? Už jsi byla na kontrole v porodnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.1.19 10:59

@flicek18 můžu se zeptat když jsi byla na kontrole před porodem dělali ti i vyšetření ? Ja mam dnes termín podle ultrazvuku bolesti od včera a dnes mě udělal jen monitor a ulrazvuk a nic víc jde ze mě i hlen růžový a ani na to doktor nic neřekl jen řekl ze termín mam 9.1 ale to je podle ms tak jsem zmatená ja tam rodila už pred devíti lety a to jsem byla spokojená ale po dnešku nevím nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
3.1.19 12:23

@Mamolet v tom ti nemůžu poradit, já měla termín 13.1. A na prvni kontrolu v porodnici jsme mela jit 11.1. myslim. Takze to nevim. Mam kaamaradku PA ( v jine nemocnici) a co ni rikala hlenova zatka muze odejit i nekolik dni pred porodem. Nevím jestli to je možné ale mě přišlo že mi nejdřív odtekla voda a zátka až pak… Ale co vím, tak hlavní je aby udělali ten monitor a UTZ. Tak si priste na kontrole rekni o vyšetření s tím určitě nebudou mít problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3092
3.1.19 13:30

@Mamolet četla jsem, že když hlenová zátka odchází takhle jako tobě, tak porod je až za několik dní, když odejde v pevným kuse, tak je porod v řádu hodin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
3.1.19 14:16

@petulkas ono je to hodně individuální me odešla hl.zatka ve 35tt v kuse otevřená jsem na 3cm a jsem 38+2 tt a pořád nic takze se to nedá podle toho určit někomu odejde u porodu někomu i týdny před porodem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3092
3.1.19 15:11

@Ainah právě no, jen jsem psala co jsem četla, ale kde je pravda neví nikdo a hlenová zátka není ukazatel blížícího se porodu, už vůbec ho nezaručuje :roll: těhotenství a porod je hotová alchymie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
3.1.19 15:31

Ahoj všem, hlásím návrat z porodnice, s krasavicí jménem Ester, narodila se 30.12.2018 v 11.40, 3124 g a 51 cm, obě v pořádku…rodila jsem na Lochotíně a byla jsem maximálně spokojená, teď už jsme od včera doma a je to pěknej fičák…tak všem držím palce, ať porod jde ok a je vše v pořádku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
3.1.19 16:10

@KamilaDen Jéééééé moc gratuluji :srdce: :dance: Já si říkala, že jsi dlouho nepsala, tak jestli už :kytka: Hlavně, že jste holky v pořádku doma. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3092
3.1.19 17:03

@KamilaDen moc gratuluji :hug: hlavně zdravíčko aby bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
3.1.19 17:36

@Mamolet termín podle poslední MS i podle UTZ mám 10.1., dnes jsem byla na kontrole u své doktorky, chtěla mě už předat na příští kontrolu do porodnice, ale řekla jsem nene :D tak příští týden jdu ještě k ní, ale na další kontrolu (pokud bude, já doufám, že ne) už mě prý pošlou do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.19 18:58

@Mamolet a co se ti nezda? Jako, ze ti neudelali vnitřní vysetreni? To by asi meli, no… Ale jak uz holky psaly, všechno to je jedna velká neznama. Nic se neboj, za par dni určitě porodis. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.19 18:59

@KamilaDen Moc gratuluji k Esterce a obema preji pevne zdravi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
3.1.19 19:42

@KamilaDen tak to je super, gratuluji k zdravé Esterce. A je super že jsi s porodnici byla spokojená :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí