Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky tak ja mam za sebou test na cukr ten je poradku mam nahore 4kg (zitra budu 25tt.) uz taky prebiram pomalu veci a nashromazdilo se mi jich taky tak do roku max prubezne dokoupit par kousku a uvazuji taky zda uz pomalu prat ci ne
a vytok z prsou cirou ci zlutou tekutinu uz mam od 4m ted uz obcas musim dat i tamponky do podprsenky
@Blanch89 @hartiepa no ja doufám, že do června tam budeme…už chybí jen takove dodělávky, jako položit dlažba a obklady do koupelny, ale už to mae vsechno nakoupene i kuchynskou linku se spotrebici už mame v garazi. proste všechno…zacínamuž byt trochu nervozní, protože ted by bylo ideaálnípočasi na stehovani, není takove horko a mela bych víc pohybu… jinak k tem mým 12- ti kg, mam břísko male, aleruky nohy a zadek se zvetšil, jdu do široka…pred otehotnením jsem mela 57, ted mám 69
![]()
posílám foto z pondelí
@Norae nenech se chlapem vystresovat, důležité je mimi…a sama nezustanes, on se s tím asi taky potřebuje srovnat… ![]()
@Baby1987 ahojky já jdu na cukrovku v pátek, kde jsi na tom byla??? fakt to trvá 2,5 hodiny?
@laurela byla jsem v hrabuvce na poliklinice musela jsem tam byt na 6:20 a odchazela jsem asi v 9:45 takze nas si tam nechaly vsechny skoro 3,5h co sly na cukr
@Baby1987 ježís…a celou dobu nejís a nepijes???to abych si sebou vzala nejake časáky…
@laurela vypadas krasne a tva postava taky. Vubec bych nerekla ze mas 69. Ja mam 75, ale zacinala jsem na 71, takze proporcne jsem jinak stavena, kozy zadek…
Manzel je opravdu sikula. Chapu tve starosti, v cervnu zase bude vetsi brisko, blizici se porod, tak uz chces byt zabydlena.
Norae - kazdy chlap je jiny. Nektery to tehu moc neproziva, spise bych rekla ze se stydi za projeveni citu anebo tomprijde az po porodu. Moje kamaradka ma manzela, ktery se od celeho tehu distancoval. Vse prislo az po porodu.
@laurela jo celou dobu bez jidla a piti po 6:30 mi vzaly krev pak skoro hodku jsem cekala zda prvni odber bl ok at mi muzou dat tu sladkou vodu prvni vysledky byly ok tak jsem to vypila a po 2h zas odber a ty 2h jen sedet max na wc a po 2h odber pojist a napit se a domu drzim palce
@Baby1987 no ale ráno se aspon trochu doma muzu napít ne?? nebolela tě hlava??
@Blanch89 a taky mi odpoledne začínají pekne otíkat nohy, zda se mi to brzo, co budu děat v lete?? včera jsem sla pěšky do jazykovky (chodím na angličtinu at se nenudím) a doma jsem se nemohla ani vyzut jak jsem mela natekle nohy…
@laurela jo to muzes cistou vodu a hlava me nebolela bylo to celkem ok jen nekonecne a ten napoj extra sladky ale v poho se da prezit
@laurela no ty nohy nás čekají všechny. co jsem byla v práci bez kompresivnich podkolenek nehla. da se to objednat v lékárně podle velikosti nohy, černé a bílé. sice je to teď na prd jak je teplo ale za to mám klid a ani mě večer neboli nohy
@laurela píše:
@Baby1987 ježís…a celou dobu nejís a nepijes???to abych si sebou vzala nejake časáky…
Spravne to probiha tak, ze peijdes rano nalacno, odeberou ti krev. Pak hodinu sedis - vezmou ti krev, dalsi hodinu sedis - odeberou ti krev a muzes jit. V praxi se ale nejcasteji bere krev jen po dvou hodinach. Celou dobu bys mela sedet - i pohyb snizuje hladinu cukru. Na piti neni problem cista voda. 12 hodin pred bys nemela uz vubec jist, max tu vodu. Neni to takova hruza ![]()
S vahou si nedelejte hlavu. V prvnim tehotenstvi jsem pribrala deset kilo a po tydnu doma jsem byla na puvodni vaze, ani jsem si nevsimla jak. Dost kilo padne pri porodu - dite, plodova voda, placenta, krev… No a taky telo byva nabobtnane vodou - priprava na kojeni.
Odhaduju, ze uz ted udela dite, deloha, placenta, plodova voda a zvetseny objem krve i vic nez dve kila ![]()
@laurela holka, dyt ty jsi kocka! Na vahu nekoukej.. ja mam treba nahore jen 2 kg teorericky, jenomze ja jsem tlusta, raci ani nepisu kolik jsem mela pred otehotnenim..
@hartiepa no ja to jeho fuj nepochopila.. a vylozene slo videt, ze mi to vypadlo z pusy aniz by chtel, jak to hned zakecaval.. ja nevim vyznat se v nem… jinak s tou kosmetikou vim no, ze cim mene tim lepe, ale mozna to prave nakoupim s tim, ze kdyby to bylo potreba, at to mam po ruce, at nemusim narychlo shanet.. a vyuzila jai treba takovou vec, jako je rektalni rourka?