Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Norae o tom vuec nevím, ale cas na to mam…mas o tom více info?
@laurela respektkporoduostrava.cz, bude tam mit prednasku i michaela mrowetz, coz je klinicka psycholozka vylozene zamerena na terapii zen ohledne porodu, taky znama osobnost propagujici bonding v cr a autork mnoha clanku.. asi to bude akce spise pro alternativce, ke kterym tihnu, ale i pro sirsi obecenstvo to muze byt zajimave.. maji tam byt i porpdni asistentky kvuli radam a tak.. ja bych tam rozhodne chtela no, treba i jestli by se tam daly koupit nejake zajimave knihy ohledne nejen porodu ale i rodicovstvi obecne
@Norae to zní zajímavě. jak je to vůbec s našimi ostravskými porodnicemi v rámci alternati? já o těch věcech taky nic nevím. kde se to koná?
@Blanch89 Monty skola Ostrava. Program zacina v 9 rano, vstupne je 500 na cely v predprodeji, pak 600, neni to uplne malo, ale zas tech prednasek je tam celkem dost, a uz jsem dala penize za vetsi blbiny (treba tehotenske obleceni), tady je cely program http://respektkporoduostrava.cz/…ava_2014.jpg
ja budu rodit v Karvine, kde, co jsem si tak prubezne zjistovala, maji k tomu docela otevreny pristup (pry tam mivaji i rodicky co chteji po porodu jist placentu
)
@Norae moje porodní asistentka co k ní chodím cvičit tvrdí, nebo hodne jezdí k porodum do Krnova, ten je tím, že jsou tam alternativní velice známý…jinak díky za informaci…ale já se nezučastním, za kraviny sice utrácím to je pravda, ale toto uplne me to neoslovilo ![]()
@Norae jíst placentu? hustý
. já uvažovala max o darování pupečníkove krve
. a o jakém porodu ty uvažujes?
já o svém porodu mám jasnou představu
. hlavně rychle a pokud možno bez hrozných bolestí, takže pokud to bude neunosne tak sem s epiduralem
@laurela jo za blbosti utrácím furt, jinak souhlasím ![]()
Jasne holky, dala jsem to tady jako info, beru ze to je zajimave spise hlavne pro me ![]()
@laurela o krnove jsem slysela no, jedna znama tam rodila, moc si to. pochvalovala, mohla si rodit jak chtela a nemela vubec zadne zraneni, ani natrhnuti
@Blanch89 ja teda slysela, ze placenta se zakope do zeme, jakoze to vracis zemi, ale to. jidlo je fakt humus
pry si to s necim rozmixuji a pak vypijou, blee.. prvne jsem o tom slysela v nejakem bulvaru, kdyz byla tehotna katie holmes s tomem cruisem, tam ti scientologove to pry provadeji..
Ja mam o svem porodu taky jasnou predstavu - nenechat se v tom nikym rusit a nijak do toho nezasahovat. ja se porodu ani bolesti nebojim, bojim se cizich lidi a tendence zdravotniku, kteri si mysli, ze rodi oni a ne ja. Hlavne taky nechci rodit na zadech, na zadech nevydrzim lezet ani ted ![]()
Jinak holky, se musim pochlubit. Jsem si usila velly tehotensky polstar
zacinaji me nejak pobolivat kosti a prekazet bricho tak blbe spim, tak jsem si chtela ten polstar koupit, ale dat za to 6 stovek a vic, jen proto, ze je tehotensky/kojici.. tak jsem si usila a vycpala takoveho hada a ted se nim ovinu, davam mezi stehna a kolena a pod hlavu, takze jak lezim na boku, nemam tendenci se preklanet a tlacit si bricho. Super ![]()
Krnovska porodnice ma sice dobre jmeno, ale na Fifejdach dela na novorozeneckem sestra z Krnova a rikala, ze nee. Pred dvema lety tam rodila kamaradka. Komplikovany porod, problemy s ni, problemy s miminkem a byla z toho dost spatna. Ono kazdy ma porod jiny, kazdy nedokaze byt objektivni… Tezko rozhodovat kde to je dobre a kde ne ![]()
Dneska mi dala @Norae brouka do hlavy, tak jsem se koukala na problematiku porodu. Zkoukla jsem par dokumentu, v necem se mi libi zaco bojuji a na jine veci ja nemam asi dostatecne koule ![]()
Chtela jsem se zeptat te nejzkusenejsi z nas
hartiepa jak ty si to mela ty po porudu malrho? Dali ti ho na bricho a nechali ti ho tam tam jak si chtela nebo ti ho hned vzali? A co rikas na porodni plan?
@Norae jinak si moc sikovna. Cim si ho vyplnila? Taky jsem uvazovalamo siti, ale nevim zda bych to zvladla
@Blanch89 vzala jsem starsi bavlnene prosteradlo a takove starsi polstare z ikey, co uz byly prolezene, prosteradlo ustrihla asi 170×50 cm, sesila to, ty polstare rozparala a vzala z toho ty umela vlakna.. jinak vim, ze hartiepa mela nastrih, coz treba pro me je naprosto neprijatelne.. a jestli mi maleho odnesou, tak je kousnu ![]()
@Norae me hlavne zajima zda mi mimi nechaji jen chvili nebo na me prani nechají. Ty si budes delat plan asi ze?
@Norae nastrh hráze neprijatelný? a když ji budes mít moc tuhou tak radeji ohrozís díte? radeji všeho s mírou… ![]()
Holky, 24.5. je v ramci tydne respektu k pororodu v Ove serie prednasek a tak, chystate se nekdo?