Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mimochodem, zakladatelko, pokud má přítel dluhy, z čeho by chtěl financovat výlet do Londýna nebo vybavení společného bydlení? Tipuju, že bys to hradila ty, pak si kvůli němu, abys mu samou láskou pomohla, vzala na sebe nebankovní půjčku, a už bys jela v dluhové spirále… A on by se na tebe s jeho přístupem stejně vykašlal. Sice s dluhy a exekucemi nemám osobní zkušenost, ale jsem přesvědčená, že je lepší se teď pár dnů, maximálně týdnů trápit kvůli vztahu, který nevyšel (to jsem zažila) a ve své podobě neměl perspektivu, než několik měsíců či spíš roků kvůli exekucím, osobnímu bankrotu a neperspektivní budoucnosti bez prostředků a sebeúcty.
@Ajushulka píše:
Jsem špatnájá to vím, vždy vše posmolim, jak jsem zamilovaná
ale tentokrát jsem to posmolila hodně, když se chci chlapovi omluvit a smířit se s ním.. ani nereaguje na SMS
co mám dělat
žádné mu neposílat..když ti neopovídá, tak asi nemá zájem…je těžké to pochopit?
@Venetia píše: žádné mu neposílat..když ti neopovídá, tak asi nemá zájem…je těžké to pochopit?
Nejsem debil… Tak po mě nevyjizdej… Kdybys byla v takové zoufale situaci jak já, chovala by ses stejně.. a neříkej že ne.. je slušnost aspoň říct narovinu jak to celé je… A ne mě hned servat a utíkat někam daleko od starostí.. a ignorovat skoro mesic..problemy by měli řešit oba spolu a pomáhat si.. Nic víc.. ![]()
@Ajushulka píše:
Nejsem debil… Tak po mě nevyjizdej… Kdybys byla v takové zoufale situaci jak já, chovala by ses stejně.. a neříkej že ne.. je slušnost aspoň říct narovinu jak to celé je… A ne ne servat a utíkat někam daleko od starostí.. dva by je měli řešit a pomáhat si.. Nic víc..
taky jsem byla v podobné situaci a trochu jsem to nezvládla, takže ti rozumím…ale jsou určité hranice, které nesmíš přejít…más snad nějakou hrdost taky
Tvl, to ještě ten chlap s ní vydržel dost dlouho. Byla bych v čudu už po týdnu tohodle divadla
@Ajushulka píše:
Nejsem debil… Tak po mě nevyjizdej… Kdybys byla v takové zoufale situaci jak já, chovala by ses stejně.. a neříkej že ne.. je slušnost aspoň říct narovinu jak to celé je… A ne mě hned servat a utíkat někam daleko od starostí.. a ignorovat skoro mesic..problemy by měli řešit oba spolu a pomáhat si.. Nic víc..
Ale on asi nechce s tebou nic řešit, nic si vysvětlovat, zabředávat do jakéhokoli rozhovoru. Tak to prostě je, asi tě má plný zuby a ví, že další kontakt a rozhovor by nemusel zvládnout a mohl by ti ještě víc slovně ublížit. On teď nechce nic jinýho, než mít od tebe pokoj. Netvrdím, že je tenhle způsob rozchodu správný, za mě není a taky si myslím, že by se dva lidi měli nějak rozumně domluvit, i na rozchodu, ale to, že si to myslím ještě neznamená, že to někdo nemá jinak. A on to jinak zřejmě má. Tobě nezbude nic jiného, než se s tím, že je konec, smířit, odbrečet si to, zvednout hlavu a jasně, stručně a věcn se s ním domluvit na převzetí svých věcí a jít svým životem zas dál. Teď to bolí, ale věř, že časem to přejde. Hlavně se už před ním přestaň ponižovat a nedožaduj se nějakého odpuštění, pochopení a já nevím čeho všeho. Od něj se toho nedočkáš. Ten první krásný půlrok je pryč, nenávratně, on už nic vracet nechce. Kdyby chtěl, dal by ti to najevo. Že jsi smutná a že tě to bolí je přirozené, každý si něčím takovým v životě prošel. A mezi námi, s tímhle chlapíkem by tě beztak nic pěkného nečekalo.
myslím že v tuto chvíli chceš nemožné. Zažila jsem něco podobného kdysi a chápu že jsi zaslepená uplně bolestí a nejradši bys ho „otravovala“ dokud by se to „nějak nevyřešilo“. Zkus si uvědomit že on je teď ve velké averzi. Jedinou šanci na uklidnění situace máš když to přijmeš a začneš se chovat a jednat jako by si se smířila, rozumně. Ve svém prvním nebo druhém vztahu jsem byla taky taková hrozná, dneska to vidím, taky jednou uvidíš. Dělat psí oči, vyčítat blbosti, kňourat jak tě nemá dost rád atd… to bylo hrozný, projít se tím asi musí
. Netlač na pilu, on má k tobě teď hodně negativní postoj, o žádný klidný a smířlivý rozchod teď se nesnaž, nemá zájem, jen ho víc rozčílíš. Dej mu teď pokoj, snaž se s ním jen domluvit na těch věcech, že je může třeba někde nechat u někoho nebo že si dojedeš ale v klidu, bez histerie a kňourání. Je to hrozné, je mi tě moc líto, přeji ti abys to měla brzo za sebou a dospěla touhle zkušeností, bude lépe
Zaměř se na sebe, a plánuj si život sama pro sebe…
Příspěvek upraven 27.05.18 v 15:40
Tohle nebude mít šťastný konec na 100 procent, ty si nechtěla slyšet rady a pravdu, ale to jak ho dostat na zpátky. Moc nevěřím tomu že si se chtěla jen usmířit. On je srab a rozhodl se to ukončit takto protože ví že by si ho zahrnula pláčem a proč a proč a čim víc se vnucujes tím víc on chce mít od tebe klid.Taky se mnou chlap vyhebal a hůř než s tebou a dokonce jsem psala na eMimino ale řady jsem si dokázala vzít k sobě. Tobě chybi hrdost, už ho nekontaktovat je jediné co ti záchrani tvoji sebeúctu. A jsou horší konce nrz tvuj.,tomu věř.
Moc vám všem děkuji
vím že každá do toho dala vše, ale byla bych radši kdyby ta minulá i tahle diskuze byla uplne odstraněna, nechci pak mít nějaké problémy, slo me o to svěřit se a vyslechnout si názory jiných, i nepříjemné, které já neuznával, ale je to jen má tvrdohlavost a zamilovanost a snad mě to přejde.. a třeba si chlap někdy uvědomí, vzpomene.. ale bude pozdě..
@Ajushulka píše:
Moc vám všem děkujivím že každá do toho dala vše, ale byla bych radši kdyby ta minulá i tahle diskuze byla uplne odstraněna, nechci pak mít nějaké problémy, slo me o to svěřit se a vyslechnout si názory jiných, i nepříjemné, které já neuznával, ale je to jen má tvrdohlavost a zamilovanost a snad mě to přejde.. a třeba si chlap někdy uvědomí, vzpomene.. ale bude pozdě..
to oni si vzpomenou, to je na tom ta tragedie. Polovina chlapu, ktera me kdy v zivote osrala, si na mne drive ci pozdeji vzpomela a zacali mi vyvolavat, chteli abych jim odpustila a ja byla tak blba, ze jsem odpustila. A tak jsme si dali pokracovani toho stejneho utrpeni, a pak jeste jednou a jeste jednou… pak to same jeste s dalsim chlapem a po X skoro identickych zkusenostech jsem to pochopila: Kdyz to s nekym neklape, tak to s nim nekplape a zadne slibovani hory doly jak toho lituje, jak na mne nemuze zapomenout a jak to ted bude vse jinak to nezmeni.
@warita píše:
to oni si vzpomenou, to je na tom ta tragedie. Polovina chlapu, ktera me kdy v zivote osrala, si na mne drive ci pozdeji vzpomela a zacali mi vyvolavat, chteli abych jim odpustila a ja byla tak blba, ze jsem odpustila. A tak jsme si dali pokracovani toho stejneho utrpeni, a pak jeste jednou a jeste jednou… pak to same jeste s dalsim chlapem a po X skoro identickych zkusenostech jsem to pochopila: Kdyz to s nekym neklape, tak to s nim nekplape a zadne slibovani hory doly jak toho lituje, jak na mne nemuze zapomenout a jak to ted bude vse jinak to nezmeni.
Souhlasím.. já už začnu žít nový a lepší život a poznám lepší lidi… Kteří se ke mě budou umět chovat
a nevykaslou se na mě kvůli blbosti..
@Detsa píše:![]()
A proto utíkám za kámoškou do Prahy, kde nikoho neznám a nikdo nezná mě a budu mít lepší práci, budu chodit do boxu, je to můj sen a poznám lepší lidi a budu užívat života a nejlepsi je, že budu mít blízko koncerty
tam mě bude nejlíp asi..
kámoška je taky z Opavy a pak bydlela v Ove, pak Olomouc a nakonec Praha.. že hodně jí pomohlo zbavit se tam trápení kde bydlí teď.. ![]()
Jak to tak čtu, tak bych ti doporučovala psychoterapii. Máš pocit, že jsou všichni proti tobě, nikdo ti nerozumí a všichni tě uráží. To ale není pravda. Píšeš, přemýšlíš a vyjadřuješ se jako puberťačka, ale píšeš, že ti 25. Rozhodně neveřím, že ti je víc jak 13 let.
@Ajushulka píše:
Přesně tak souhlasím..prostě mám pocit že mě každej jen chce urážet nebo se vysmívat jaká jsem hloupá a taková..nevíte jak se cítím, co prožívám, nikdy mě takhle nebylo, nesu to těžce a jen chci aby jsme se usmířili a bylo vše ok.. nenutím ho se mnou být.. jen chci aby to byl rozchod v dobrémzkusím s ním domluvit schůzku.. nebo přijet nečekaně k jeho baráku?Příspěvek upraven 27.05.18 v 12:11
Ono když cítíte co cítíte tak nechcete slyšet od jiných že se chováte nedospěle atd. Já to chápu. Také jsem si na jistých forech cosi podobného vyslechl.
Prostě zamilovaní lidé dělají šílené věci a nešťastně zamilovaní o to více.
Nevím jestli by nebylo lépe ho nechat pár dnů v klidu.Snad budete mít štěstí a zůstanete přátelé. I když, štěstí…Budete do něj dál zamilovaná a snesete to že on je jenom (třeba) kamarád? Snese to on že ho pořád milujete?
Já nějak na kamarádství s (možná) ex nevěřím.
Sorry.
@ellie94 píše:
Jak to tak čtu, tak bych ti doporučovala psychoterapii. Máš pocit, že jsou všichni proti tobě, nikdo ti nerozumí a všichni tě uráží. To ale není pravda. Píšeš, přemýšlíš a vyjadřuješ se jako puberťačka, ale píšeš, že ti 25. Rozhodně neveřím, že ti je víc jak 13 let. [/citac
Zdrž se komentáře prosím radši díky