Udělaly byste to pro svýho chlapa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.4.12 23:15

To jak se tady holky ptaly,kde ty peníze má,když pořád maká.On je z vesnice a nějak mu nedochází,že tady ve velkým městě musí mít v podnikání ostrý lokty.Jeden týpek mu dluží asi skoro 200 tis. :oops: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
29350
24.4.12 23:19
@Anonymní píše:
To jak se tady holky ptaly,kde ty peníze má,když pořád maká.On je z vesnice a nějak mu nedochází,že tady ve velkým městě musí mít v podnikání ostrý lokty.Jeden týpek mu dluží asi skoro 200 tis. :oops: :pocitac:

A neměl by to pak lepší se nechat zaměstnat, s tímto jeho přístupem ke všemu? Měl by aspoň něco jistého a papírování a starosti by za něj řešil někdo jiný… a pod pojmem vydělané peníze jsem myslela, že píšeš o těch, co donesl, ne co mu kdo nezaplatil… ty totiž nejsou vydělané… a bez smlouvy a bez papíru a faktury vlastně ani neexistují… tak by měl aspoň možnost to z dlužníka vymáhat soudně, třeba exekucí, platebním rozkazem… ale načerno už je nejspíš neuvidí a nevymůže… :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 23:25

Jo,o ty peníze holt přišel :pocitac: Domluvili jsme se,že on bude makat a já vyřizovat finance,to on neumí.Práce mu jde,ale nesmí se pouštět do vyřizování kolik za to peněz,kdy a jak to zaplatit apod.

• Citovat
  • Upravit
25.4.12 01:04

Tak sem to přečetla celý. Uff :x
Zakladatelko, nechápu toho chlapa a nechápu ani tebe. Z toho cos tu napsala, aby se člověk vyznal… :think: V mnoha věcech si protiřečíš, stále ho bráníš a omlouváš.
Mám jednu radu: Ať se konečně zvedne a řeší to jako chlap a ne jak děcko.
V opačném případě ho pošli k vodě už pokud se k tobě chová zle, jak tu bylo naznačeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
25.4.12 02:43

A co je to za chlapa, kterému stačí jíst suché rohlíky? Navíc tohle šetření je plýtvání: „Šetřil, ale za jakou cenu!“ Teď šetří na dluhy a pak bude šetřit na doktory. Prostě svůj život nezvládá a ty se už začínáš topit s ním: řešíš za něj jeho život. Místo, abyste spolu žili nějakou radostí a těšením se na společnou budoucnost, tak řešíš jeho minulost. Když od toho nepůjdeš, budě tě jeho minulost stahovat do hlubokého bahna. A v tom bahně utopíš svůj vlastní život. Je na něm, aby se naučil něco, co neumí. Finanční dluhy jsou jen důsledek jeho mnoha špatných životních rozhodnutí. Nech na něm, ať se z nich poučí. Dej mu třeba sama lhůtu jako podmínku vašeho vztahu. Ale přijde mi, že to nedokážeš, že jsi na tom vztahu sama závislá. Ta závislost, to je tvůj problém, a tak chceš převzít zodpovědnost za jeho problémy, tj. za jeho život. Vezmi raději zodpovědnost za svůj vlastní život.

@Anonymní píše:
Někdy jezdí za prací třeba 80 km tak utratí za benzín,jídlo a ubytovnu,ale to tak moc neni.On je schopnej jíst suchý rohlíky,šetří na sobě.V tý zdr.a soc.poj.ještě nebyl proto,že je mu blbý tam jít něco vyřizovat s prázdnou,jako nemít pro ně aspoň nějaký peníze.Chce jim dát jak na zdr.tak na soc.až tam pojede aspoň těch 20 tis.prej se na něj pak budou jinak dívat :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.12 04:32

půjčku bych si na zalepení něčího „průseru“ nikdy nevzala, ať je to přítel kdokoliv. Udělali jsme to s manž., abychom zachránili kůži synovi a nyní splácíme my.

• Citovat
  • Upravit
3230
25.4.12 08:21
@Anonymní píše:
Tak se ptám - udělaly by jste to pro svýho chlapa a pomohly mu? :think:

Ne, nikdy nikdá nikdajz. U toho posledního (manžela) bych nad tím zapřemýšlela, ale za to, že je takový lempl (můj je v tomto podobný, nechává věci hnít), že si stop penále nezařídil dávno, bych ho v tom nechala, úrok jako úrok. Vždyť díky společné domácnosti se už podílím na šetření. A narušení vztahu typu Už před měsícem jsi mi měl dát splátku, kde jsou ty peníze, co dám bance?… To néni dobrý :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.4.12 08:29
@Anonymní píše:
Já nechci řešit nic za něj.Vím u jaký pojišťovny je,ale nevim č.ú.ale možná by se to dalo zjistit.Zjistit si tel.a zavolat tam,ale nejsem si jistá že mi něco řeknou po tel.a navíc když nejsme manželé :nevim: Já nevim,ale neni ostuda zakopnout,ale nezvednout se a zůstat ležet,ne?On si totž naivně myslí,že mu ty penále odpustěj
Penále mu mohou odpustit pouze tehdy, pokud s nimi bude komunikovat a řádně splácet podle splátkového kalendáře… Jinak NE…
@Anonymní píše:
Jo a jinak teda nevim,ale on nemá ani odhlášenej žl :zed: Ale peníze mu dávaj na ruku,bez faktury :think:

Zálohy musí platit tak jako tak, ať má či nemá pozastavený ŽL, je nezajímají faktury, ale zaplacené zálohy na zdravotní a sociální být musí, i kdyby nevydělal ani korunu…
Navíc pokud není vedený na Úřadě práce, musí si ty zálohy platit i kdyby měl ŽL pozastavený… Prostě ty zálohy platíš vždy: buď ti je platí zaměstnavatel, nebo stát (při MD, reg. na pracáku apod.) nebo ty: při ŽL nebo jako nezaměstnaná neuvedená na pracáku…
Takže pokud nemá jiného zaměstnavatele (jen ten ŽL) a neplatí aktuální nové a nové zálohy, je to začarovaný kruh a naskakuje mu nový dluh…

(Nečtu to celé, jen tahle stránka diskuze mně „kopla“ do očí, tak reaguju, pokud to již někdo psal, omlouvám se za duplicitu…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.12 08:40

Ne, mám tuto zkušenost, a ještě musím doplatit 150 000, 200 000 už jsem splatila.

• Citovat
  • Upravit
5077
25.4.12 09:02

Ahoj,
ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak z toho tvého přítele nekouká nic dobrého. Maká 15hod denně, ale peníze většinou nepřinese, protože dělá načerno a většina lidí ho akorát využije. Problémy neřeší a schovává se před nimi. Je schopen se zadlužit kdykoliv u kohokoliv. To chceš celý život trnout hrůzou odkud na tebe vykoukne další dluh nebo jestli budete mít co jíst, zvláště jestli zůstaneš časem doma s dětmi a tvoje rodičovská bude nulanula prd. Mít vedle sebe někoho na koho se nemohu spolehnout bych fakt nechtěla. Ale je to tvůj život a jestli mu chceš celý život dělat matku a hlídače, tak je to tvoje volba.
V každém případě ho donuť ihned vyřešit tyhle dluhy, taky bych se začala pídit, jestli někde nejsou ještě další a dokop ho do normální oficiální práce, aby měl jistý plat a na černo ať si maká po práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.12 09:13

Já jsem domluvená se zaměstnavatelem,že budu pracovat i na mateřský,takže naštěstí budu pořád soběstačná.Mám slušný peníze a nechci o to místo přijít,navíc by mi vyšli vstříct.Jinak on se zaměstnat nenechá,nikdy zaměstnanej nebyl - jsme domluvený že bude podnikat,ale všechno budu řešit já,jak peníze,tak jeho zdr.a soc.poj.,nechám mu udělat trv.příkaz.Uvidíme jak to bude fungovat.Jinak jak tu někdo psal,nejsem na něm závislá,ale mám ho prostě ráda a chci při něm stát

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
25.4.12 09:16

Já bych si nepůjčila. Po zkušenostech s mým ex, který si napůjčoval jako sviň a při rozchodu iniciovaném z jeho strany mě nařkl, že jsem ho okradla, a proto má kvůli mě dluhy, kam se podívá, bych si prostě nepůjčila ani od rodičů na chleba.
Kdybych měla vlastní rezervu a víru ve vztah, tyto peníze bych oželela. Než se modlit, aby u nás nezazvonil exekutor, tak je obětuju. Ale půjčovat si? Nikdy.

• Citovat
  • Upravit
29350
25.4.12 09:20
@Anonymní píše:
Já jsem domluvená se zaměstnavatelem,že budu pracovat i na mateřský,takže naštěstí budu pořád soběstačná.Mám slušný peníze a nechci o to místo přijít,navíc by mi vyšli vstříct.Jinak on se zaměstnat nenechá,nikdy zaměstnanej nebyl - jsme domluvený že bude podnikat,ale všechno budu řešit já,jak peníze,tak jeho zdr.a soc.poj.,nechám mu udělat trv.příkaz.Uvidíme jak to bude fungovat.Jinak jak tu někdo psal,nejsem na něm závislá,ale mám ho prostě ráda a chci při něm stát

A proč se nenechá zaměstnat? Má ještě takový ten pocit, že mu nikdo nebude říkat, co má dělat a že se nenechá buzerovat od nadřízeného? :nevim: :nevim: :nevim: :zed: :zed: :zed: No, tak to nezávidím… na mateřské budeš ještě pracovat a dělat ještě četníka chlapovi… hmm… asi bych za těchto podmínek nepřemýšlela o dítěti a založení rodiny… ono se může i stát, že po porodu nebo v těhotenství budeš mít zdravotní problémy a nebudeš moct pracovat, hlídat chlapa a myslet na vše ostatní… víš, to je podobné jako u rodičů třeba feťáků… taky mají své dítě rádi a chtějí za něho udělat všechno, ale tím mu nepomůžou… tím si jen přidají víc svých starostí a nezvedenému dítěti ukážou, že když nechce, tak nemusí, oni to dají do pořádku za něho…
Osobně potřebuju chlapa takového, abych k němu mohla vzhlížet, aby mi měl čím imponovat a měla jsem v něho důvěru a byl mi oporou… ale každý to máme jinak, hlavně, když to vyhovuje nám osobně… ale ze zkušeností s bývalým manželem můžu říct, že něco jako převzetí odpovědnosti za partnera a řešení hlavně jeho problémů a financí není dobrý nápad… pomoct, podržet ho, to ano… ale dělat vše za něho nenese výsledky… jen to svádí k tomu, že bude ještě víc lehkomyslný… no, hodně bych se na tvém místě rozmýšlela… jo, milovat někoho můžeme, ale nemusíme s ním spadnout dolů až na dno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.4.12 09:24

To je moc hezký, že při něm stojíš, já bych dospělýmu chlapovi maminku ani četníka nechtěla dělat. Ale na tvým místě bych se bála toho, že se úřady zeptají, kde ty prachy vzal. Nebo ho někdo z dlužníků udá, že dělá bez papírů a dostane se do průšvihu. Ono dneska není švarcsystém zas taková prča a doměřili už kdekomu a pokuty taky mastný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
25.4.12 09:24

Tak to přeji hodně štěstí a doufej, že to jeho podnikání nebude vypadat tak, jako práce teď. Většina zakázek načerno a peníze nikde. Asi bude dost náročné to uhlídat a pořád mu stát za zády a vyžadovat všechny papíry a doklady.
Ale třeba to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria