Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
On už má ušetřených 30 tis.z tý práce co teď dělá,nikde si to neulejvá-schoval si je ke mě.Nevim proč tam hned nejede,asi proto že je blbejAle možná se bojí aby ho ten chlap co pro něj dělá nevyhodil,musí tam bejt každej den nastoupenej a nevim jestli a kdy mu dá volno
a to je radši, když mu nabíhá další a další penále? tohohle chlapa bych z toho netahala… dost mi připomínáš jednu, co takhle neustále řeší problémy nesamostatnýho průserovýho chlapa a i když ho snad nechala, její další je to samý, vyměnila jsem si s ní o tom nějaký SZ, ale vždy nakonec ustoupila jeho výmyslům
@Lizbeth píše:
Tak mě připadá, že jsem uhodla o koho jde..takže za mě - nedělej to milá zlatá.
a já radím to samé
.
Blbost-dluh splacet dluhem…nic to neresi! Navic, neber to prosim nejak hnusne, je to jen ryze teorie-kdyz se ted s chlapem neco stane, nejsi povinna to za nej splacet, ale pokud vezmes pujcku na sebe, jsi v haji…
@Anonymní píše:
On už má ušetřených 30 tis.z tý práce co teď dělá,nikde si to neulejvá-schoval si je ke mě.Nevim proč tam hned nejede,asi proto že je blbejAle možná se bojí aby ho ten chlap co pro něj dělá nevyhodil,musí tam bejt každej den nastoupenej a nevim jestli a kdy mu dá volno
můžu se zeptat kolik příteli je?? přijde mi jak malej Jarda…nechce on tam najednou hodit celý dluh na stůl?
já být jeho partnerka, tak ho tam dokopu, jinak ať si řeší následky jak chce sám.
zakladatelko - myslela jsem ,že nikdy nezapomeneš, co hnusného ti řekl a žes ho vykopla..ale né, tys ho vzala zpět..Každému co jeho jest.
Ne. Udelala jsem podobnou hovadinu pro byvaleho pritele a dneska to splacim se svym soucanym pritelem a budem v tom asi jeste pekne dlouho…milostivy se na to samozrejme vykaslal a porad rika, ze nema…takze po tehle zkusenosti uz ne…
@Lizbeth píše:
zakladatelko - myslela jsem ,že nikdy nezapomeneš, co hnusného ti řekl a žes ho vykopla..ale né, tys ho vzala zpět..Každému co jeho jest.
tak koukám že to asi zas tak ideální vztah nebude, jestli lizbeth anonymku poznala ![]()
Muž má být ženě oporou. Zeptej se sama sebe, proč ho máš, když ti oporou není. Buď kecá, nebo je neschopný. Třeba je i poctivý, ale není dost zdatný.
A když mu chceš pomoci, co za to očekáváš? Aby se mu vedlo dobře a tím oběma. Hm. Po svých osobních zkušenostech, neradím vylízávat ho z jeho bryndy. Ale každý jsme jiný. Nejlépe, když se poradíš sama se sebou a uděláš to tak, jak to sama cítíš. On to člověk vždycky cítí dobře. Jenom to své cítění nesmí nechat překecat rozumem. Rozum je někdy tak chytrej, že je úplně blbej.
uvažovala bych o tom v případě, že bych měla peníze na účtě. ale nikdy bych si nepůjčila na splacení dluhu.
vážně jsi o tom ještě neslyšela ? v tv jsou o tom pořád nějaké pořady a pak přijde další, který si myslí, že vytluče klín klínem.
nikdy si nepůjčuj na splacení dluhu.
navrhni příteli, aby kontaktoval odbornka, který mu pomůže se z pasti co nejvíce bezbolestně dostat ven.
tím mu pomůžeš.
Když si teda k tobě dal těch 30 tisíc, jak píšeš, tak kde je problém ty peníze poslat na účet u zdr. pojišťovny? Určitě má někde papír kolik dluží a na jaký účet posílat peníze. A splátkový kalendář nebo něco podobného může „sesmolit“ doma na papír a poslat doporučeným dopisem pojišťovně, takže výmluvy, že nemůže nebo nemá čas jet na pojišťovnu jsou holý nesmysl.
ne ne ne!!! já jsem to udělala, samozřejmě už spolu nejsme a mě odchází z účtu 2300 měsíčně dopr… Musím ho každý měsíc nahánět, aby mi dal alespoň 1000…ale je to o nervy a taky nemůžu se tím od minulosti pořádně odpoutat…kolikrát si říkám, že to raději budu platit sama, abych měla klid, ale nechci, aby mu to jen tak prošlo… smlouva mezi váma nic neřeší, pokuď je zadluženej, nic z něho nedostaneš, jen pak budeš platit soudní poplatky a čekat X let a to ti ještě nikdo nezaručí, že to vymůžeš…nedělej to, zkomplikuješ si tím hrozně život… nikdy nevíš, kdy budeš potřebovat půjčku přímo ty… omlouvám se za anonym stydím se za to, jak jsem blbá, že bych se nejraději do země propadla…a taky za tak jednoznačnej názor…vím, že tohle nemusí být váš případ, ale neriskovala bych to…
Hm, tak jsem asi mimo, ale podle narážek to nevypadá na ideální vztah. Takže být tebou, dej od toho ruce pryč a ať si to pán řeší po svém. Je nezodpovědný a fin.negramotný a vymstí se mu to. A je jen na tobě, jestli se v tom povezeš s ním.
A jinak další možnost je, sesmolit žádost za něj, nechat ho ji podepsat a poslat. pak tam poslat ty jeho ušetřené peníze a od něj si brát všechno, co vydělá a šetřit a šetřit a šetřit. Ale jestli je ten tvůj tak šikovný, že dluhy plácá dalšími dluhy, neřeší, odsouvá, vymlouvá se, tak tu vaši budoucnost nevidím moc růžově.
Já bych to pro svého manžela udělala, ale on by to nepřipustil, je celkem finančně gramotný a já sama vím, že brát si půjčku na dluh je těžká kravina. Ty to rozhodně nedělej, po přečtení celé diskuse jsem si udělala obrázek, že přítel si dluhy udělal minimálně zčásti vlastní hloupostí, neudělal ještě ani ň, aby se jich začal pomalu zbavovat, psala jsi jen samé hloupé argumenty a výmluvy (nevím, zda jeho či tvoje), proč ještě nic neudělal.
@Anonymní píše:
No jo,jenže ten splátkový kalendář je o tom,že pak tu danou částku musí pravidelně splácet.Ale on si měs.vydělá a ušetří pokaždý jinou částku
No tak ať se domluví dejme tomu na desítce měsíčně. To snad vydělá každý měsíc. A když ušetří víc, tak si to schová na příští měsíc a nebude tak ve stresu. Popř. ty si založ spořák a tam to může mít na nějaký pidiúrok…
A jak se tam na něj budou v pojišťovně tvářit, že jim přinese dvacku, i když je nezaměstnaný, nad tím nepřemýšlí??? No radši mu to ani neříkej, to by byla pro něj další výmluva ![]()