Udělaly byste to pro svýho chlapa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1304
24.4.12 21:21
@Anonymní píše:
No finanční expert to on je :oops: S penězma to vůbec neumí,financím nerozumí.Je to dříč,to jo,práce se nebojí,ale co se týká peněz,to řeším já.Práci má na černo a melouchy,maká celý den někdy i 15 hod.a víkendy,svátky…Ale kdyby měl oficiální plat,tak mu obestavěj účet a nechaj mu jen životní minimum :nevim: Ale asi máte pravdu,je blbost vytloukat klín klínem a hrát si na samaritánku

Víš ono pomoct je důležitý -ale ne tím že vás ještě víc zadlužíš ..co kdyby se třeba zranil nebo onemocněl ? A vy neměli na splátku tý půjčky co si vezmeš?Pak na tebe vlítne exekutor na plat tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
24.4.12 21:22
@Anonymní píše:
On splátkový kalendář nemá.Posílá tam měs.pokaždý různou částku.Jinak já mám jistotu zaměstnání a plat myslím slušnej

Tak v tom případě bych ho živila a platila bych spíš náklady na živobytí a tím mu umožnila, aby mohl splácet víc a dříve to celé doplatil… a když už mu chceš pomoct, tak ho dotlač, aby se tam šel domluvit a dostal oficiální splátkový kalendář a měl to aspoň tak v pořádku… jestli dluží jen těch necelých sto tisíc, jak jsi tu někde psala, tak by to mohl v pohodě splatit tak do roka, když bude splácet víc a pravidelně… ty ho hlady umřít nenecháš, ani kdyby tam poslal celou výplatu, a holt se bude muset trochu omezit a brzo bude moct jít dál zase s čistým štítem… půjčku bych si na to nebrala, v konečném výsledku bys asi zaplatila nejméně to samé, co zaplatí on, jestli ne dokonce víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.4.12 21:22
@Anonymní píše:
No finanční expert to on je :oops: S penězma to vůbec neumí,financím nerozumí.Je to dříč,to jo,práce se nebojí,ale co se týká peněz,to řeším já.Práci má na černo a melouchy,maká celý den někdy i 15 hod.a víkendy,svátky…Ale kdyby měl oficiální plat,tak mu obestavěj účet a nechaj mu jen životní minimum :nevim: Ale asi máte pravdu,je blbost vytloukat klín klínem a hrát si na samaritánku

A kdyby mu obestavěli plat - za jak dlouho by zhruba těch 100 tis splatil? Předpokládám, že děti nemáte, tak nebylo by lepší třeba pár měsíců dřít bídu a pak být v pohodě? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
24.4.12 21:23

tak při představě,že je to můj chlap tak jednoznačně ano,ale jde o to jaky mate vztah a jak plně mu duveřuješ...........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 21:26

Bydlíme 150 km od místa,kde je hlášenej a na pojištovnu se teprve chystá.Chce si ušetřit aspoŇ 20 tis.aby jim to tam moh vzít,nevim asi aby se cítil líp.On právě co vim ten splátkovej kalendář nechce,nechce splácet X let po tisícovce,chce splácet vyššíčástky aby to měl co nejdřív z krku.Vyšší dluhy nemá,myslím že by mi to řek,ofuky kvůli 100 tis.dělá po tom,co v tv viděl jak Nina Divíšková zapomněla jednou zaplatit zdr.poj.a udělali jí exekuci na barák v hodnotě několika milionů 8o

• Citovat
  • Upravit
Naima
24.4.12 21:28

Mám ještě jednu poznámku, co se také může velmi lehce stát - bratr ručil svému kamarádovi. Kamarád tragicky zahynul při velmi nešťastné a zbytečné události ve věku asi 20ti let a bratr musel dluh samozřejmě splatit za něj. Je potřeba myslet i na ne moc pravděpodobné scénáře.

Příspěvek upraven 24.04.12 v 21:29

• Citovat
  • Upravit
31594
24.4.12 21:29
@Gina108 píše:
A jsi si jistá, že dluží fakt „jenom“ těch 100 tis? Takovýhle ofuky před úřady kvůli exekuci, asi bude dělat kvůli mnohem vyšším dluhu :think: :nevim:

též už ě to napadlo, jestli je všechno tak, jak přítel tvrdí, já bych se ani nedivila, kdyby ne.

Jinak jak někdo psal živit, aby mohla jeho výplata jít na splátky - výborný nápad, pomůžeš finančně, rychleji se z toho vyhrabe a nezadlužíš se :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
24.4.12 21:29
@Anonymní píše:
Bydlíme 150 km od místa,kde je hlášenej a na pojištovnu se teprve chystá.Chce si ušetřit aspoŇ 20 tis.aby jim to tam moh vzít,nevim asi aby se cítil líp.On právě co vim ten splátkovej kalendář nechce,nechce splácet X let po tisícovce,chce splácet vyššíčástky aby to měl co nejdřív z krku.Vyšší dluhy nemá,myslím že by mi to řek,ofuky kvůli 100 tis.dělá po tom,co v tv viděl jak Nina Divíšková zapomněla jednou zaplatit zdr.poj.a udělali jí exekuci na barák v hodnotě několika milionů 8o

Splátkový kalendář znamená, že se dohodnou na výši splátek a době splácení… takže určitě nikdo nebude proti, když bude chtít platit vyšší částku kratší dobu… oni taky chtějí své peníze dostat co nejdřív… argumentovat tímhle mi přijde jako výmluva… a 150 km je maximálně do dvou hodin cesty autem… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 21:31

Jenže taky jde o to,že kdyby byl oficiálně zaměstnanej,tak má tak 15-18 tis.Teď maká za mnohem víc a je schopnej ušetřit těch 20 tis.měs.někdy jen 15 teda.Jinak já už všechny výdaje platím teď - nájem,jídlo,složenky.

• Citovat
  • Upravit
2976
24.4.12 21:31
@Anonymní píše:

píšeš že kdyby měl oficiální plat, že mu „obestavěj účet“…je již proti němu vedena exekuce či výkon rozhodnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
24.4.12 21:32
@Anonymní píše:
Jenže taky jde o to,že kdyby byl oficiálně zaměstnanej,tak má tak 15-18 tis.Teď maká za mnohem víc a je schopnej ušetřit těch 20 tis.měs.někdy jen 15 teda.Jinak já už všechny výdaje platím teď - nájem,jídlo,složenky.

Tak to mu pomáháš víc než dost, brzdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.4.12 21:32

No kdyby si nenechal naskakovat penále, tak by tím ušetřil též peníze. Takhle šetří na to, aby pak platil penále, které mu zatím naskáče…
Dokopat na pojišťovnu, s osobními pocity ať se jde bodnout, ty si mohl řešit jako nezadlužený.

edit: teď to tak čtu, promiň, ale to vymlouvání se na tisícovkovou splátku, to snad není v zájmu ani jeho, ani pojišťovny… To se vyměřuje lidem, kteří nemají skoro nic, tak aby aspoň něco spláceli, jinak je to podle mě na dohodě.
Buď je pitomě hrdej, což ho bude stát prachy nebo ti ještě něco tají.
Pokud už teď táhneš všechno sama, tak trochu přibrzdi. Láska je krásná, ale bohužel, často slepá…

Příspěvek upraven 24.04.12 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
24.4.12 21:33
@Anonymní píše:

20 měsíčně ?? Tak to máte za pět měsíců splaceno přece .. nevím co řešíš ??? Nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
@Regina Hero píše:
Tak v tom případě bych ho živila a platila bych spíš náklady na živobytí a tím mu umožnila, aby mohl splácet víc a dříve to celé doplatil… a když už mu chceš pomoct, tak ho dotlač, aby se tam šel domluvit a dostal oficiální splátkový kalendář a měl to aspoň tak v pořádku… jestli dluží jen těch necelých sto tisíc, jak jsi tu někde psala, tak by to mohl v pohodě splatit tak do roka, když bude splácet víc a pravidelně… ty ho hlady umřít nenecháš, ani kdyby tam poslal celou výplatu, a holt se bude muset trochu omezit a brzo bude moct jít dál zase s čistým štítem… půjčku bych si na to nebrala, v konečném výsledku bys asi zaplatila nejméně to samé, co zaplatí on, jestli ne dokonce víc…
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

No jo,jenže ten splátkový kalendář je o tom,že pak tu danou částku musí pravidelně splácet.Ale on si měs.vydělá a ušetří pokaždý jinou částku :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky