Udělaly byste to pro svýho chlapa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
24.4.12 20:49

Neudělala. Nepodepsala jsem půlmilionový úvěr ani vlastnímu muži.
Pokud mu banka nechce dát půjčku, tak k tomu má zřejmě dobrý důvod a pro mě je to stejně dobrý důvod, proč tohle neudělat.
Třeba ti to přijde v tuhle chvíli nemožné, ale z přítele může být rázem expřítel a ty budeš x let splácet jeho dluh jak divá, zatímco on už bude mít vystaráno a bude si pískat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.4.12 20:50
@Anonymní píše:
@Loki01 Děti nemáme.Zjišťovala jsem si to v čsob a půjčku by mi dali výhodnou

A on ma splatkovy kalendar? Protoze pak se prece penale neplati ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
24.4.12 20:51

pro manzela ano,pro pritelen ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
24.4.12 20:52

no a nebude urok z pujcky ve finale stejny jako ty penale? kolik ted splaci mesicne? vis kolik bys splacela ty?
jinak bych to udelala ale jedine se smlouvou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
24.4.12 20:54

neeeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.4.12 20:54

Ani pro přítele ani pro manžela. Půjčka je v dnešní době cesta do hrobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
24.4.12 20:55
@pipiinka píše:
pro manzela ano,pro pritelen ne

Chtěla jsem napsat totéž. :-) Plus bych musela mít jistou práci a natolik vysoký výdělek, abych to V POHODĚ dokázala splácet aniž bychom se museli jít pást.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 20:56
@omites píše:
pro přítele nikdy, pro mého manžela ano - stačí to takhle?

Takže v tomhle případě záleží na „papíru“?Jak jsem psala výše,žijeme spolu v jedné domácnosti 4 roky,plánujeme budoucnost,svatbu,dítě.....chlapovi věřím.Jen jsem si nejdřív chtěla udělat obrázek a zjistit názory ostatních.Chlap o mým záměru neví,ale jak ho znám tak by to asi ani nepřijal

• Citovat
  • Upravit
5077
24.4.12 20:57

Ahoj,
neudělala bych to. Pomohla bych mu tak, že začneme společně šetřit a z ušetřeného to časem zaplatíme. Jako splácet dluh dalším dluhem je hovadina a ještě to mít na sebe, ani omylem. jak píší holky, z přítele může být expřítel a ty budeš mít dluhy. Ať si vezme půjčku on.
Jinak jestli se nepletu, tak pojišťovna si ty peníze bere z platu a sociální se snad ani platit nemusí (to si nejsem jistá).

Příspěvek upraven 24.04.12 v 20:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
24.4.12 20:57

Zakladatelko, já to udělala 2×. Svýmu ex jednou a to se táhne doteď, už víc jak 6 let, ale prašule zpět dostanu, jen nevím kdy :nevim: No a neponaučitelně teď i podruhé, pomohla jsem svýmu nastávajícímu a od podzimu mi začíná splácet.. Věřím mu, i když vím, že stát se může cokoli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
24.4.12 20:59

já to udělala, s tím, že máme spolu sepsanou právníkem smlouvu, že mi to prostě musí splácet, máme to teda jakoby napůl, takže on splácí půlku splátky já druhou, ale psané je to celé na mně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.4.12 20:59
@Anonymní píše:
Takže v tomhle případě záleží na „papíru“?Jak jsem psala výše,žijeme spolu v jedné domácnosti 4 roky,plánujeme budoucnost,svatbu,dítě.....chlapovi věřím.Jen jsem si nejdřív chtěla udělat obrázek a zjistit názory ostatních.Chlap o mým záměru neví,ale jak ho znám tak by to asi ani nepřijal

ano, pro mě záleží. Ten dluh pak bude spadat do společného jmění manželů a řešil by se u rozvodu v Majetkovém vypořádání. Nebyl by to prostě jenom můj dluh, půlku by si odnesl manžel… A manželství jen tak rychle ukončit nejde, kdežto přítel se může sebrat a odejít ani nebudeš vědět jak. Pro mě to není jenom cár papíru, ale nějaká právní záruka. I když těžko v reálném životě říct, jak velká, že. Ale to u vztahu druh - družka je ještě menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.4.12 21:00

Ne. Přítel by se na mě mohl vykašlat (jak píšou holky - kolik diskusí tu je, jak ze dne na den…), případně by sebevěrnější přítel klidně mohl zemřít a co já pak? Pozůstalost by asi (vzhledem k dluhům) byla nula prd a kdo ví, jestli bych vůbec dědila.

A pro manžela by to asi nemělo smysl kvůli SJM (jen hypoteticky, když tu ti manželé zaznívají).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

On splátkový kalendář nemá.Posílá tam měs.pokaždý různou částku.Jinak já mám jistotu zaměstnání a plat myslím slušnej

• Citovat
  • Upravit
3624

Já jsem to udělala, přítel měl taky půjčku, potom nemohl splácet-nedostával výplatu. Došlo to potom tak daleko, že jsme měli platit 6000 měsíčně, já byla těhotná, bez práce, takže nebylo možné tolik splácet, vzala jsem si půjčku, všechno jsme zaplatili a teď splácíme méně, než polovinu z těch 6000,–. Udělala jsem to víceméně pro klid rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí