Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já teda nevím, ale pokud chce podnikat, tak at si napřed najde tu práci za tech „blbýchh“ 15 tisíc, splatí dluhy a do podnikání jde s čistým štítem…
Vytloukat klín klínem - neboli dluh dluhem - jak tu někdo psal, je cesta do pekel. Věř, že vím, o čem píšu, zadlužené podnikatele a řešení dluhl na ossz a zp jsem účtovala. Proč to po Tobě žádá? Miluje Tě a chce Tě vrhnout do dluhů? Doplatit na ossz a zp jde i bez závratného penále, jen se tam musí jít a s babama se domluvit. Nejsou to žádné saně. A že tam nechce jít s prázdnou je teda hodně velký žvást. Líná huba, hotové neštěstí. Ať překoná ješitnost a jde si to pěkně vyřídit. Když bude sekat latinu a platit měsíčně dohodnutou sumu (a samozřejmě zároveň aktuální zálohy - to má jak???), tak se může dočkat i toho, že mu to megapenále fakt prominou. Ale to už opakuju předchozí rady.
@LUCIPERKA-ddub že jo !!! Nějak mi to smrdí, ta jeho neochota.
Vždyť on to po mě nežádá
On o mým nápadu vůbec neví,to napadlo mě
@1miss1 úplně mám před očima výlupka od mé blízké kamarádky. Za 15 tisíc makat nepůjde. On by si tak představoval sedět u telefonu a řídit obchody, ze kterých mu za nehtama zbydou miliony. Vzdušné a zámky a tlučení hubou !!!! Však mu taky vymahači rozbili ciferník.
Zakladatelka - tak to se omlouvám, že jsem ho nařkla z vypočítavosti, ale opravdu to nedělej. Je toho málo v TV? Těch případů placení dluhů dluhama a jak to končí?
@Anonymní píše:
Vždyť on to po mě nežádáOn o mým nápadu vůbec neví,to napadlo mě
Nedělej to, neber si zbytečnou půjčku a neplať to, co on sám není schopnej řešit ať už svojí neschopností nebo leností.
To, že je moula ho neomlouvá. Ty se předně vzpamatuj a přestaň ho pořád bránit, omlouvat ho a zastávat se ho. Vždyť jeho situace se dá řešit a moc dobře, jen by musel chtít.
Příspěvek upraven 25.04.12 v 17:13
Zakl. - a jak se teda díváš na tu možnost splátkového kalendáře? Podle mě je to velmi dobré řešení - prakticky jediné solidní.
@Crispina jj ono hodně lidí má představu, že budou sedět na zadku a peníze se jen posypou (neříkám, že je to příklad zakladatelky). Ale já pokud si nasekám dluhy a budou mi naskakovat penále tak budu makat jak mourovatá i za tech 15 tisíc!!!
Zakladatelko - pokud budete platit dluh dluhem, dobře se mít nebudete ![]()
I když tě chápu, jak to asi myslíš. Známej se třeba zrovna ted spojit dvě půjčky do jedno a aspon to má pohromadě, ale taky dělá za tech 15 tisíc a splácí a plus k tomu vymýšlí podnikání ![]()
O tom splátkovým kalendáři jsem mu taky říkala.Prej si hned v pondělí vezme volno a dojede si to zařídit,tak snad se mu už rosvítilo.Já ho neomlouvám,vím že je blbej,ale je mi ho líto,no.Jak maká a je to k ničemu
Jinak on neni línej,maká a po nocích ještě vybaluje zboží nebo myje vagony apod.Myslím,že si to vyžírá dost ale aspoň ví,že za blbost se platí.Snad si to bude pamatovat
NO tak sláva, jen aby to fakt splnil
Uvidíš, jak se mu uleví, když to bude mít na papíře a bude mít šanci, že se mu ten dluh markantně sníží ![]()
@Anonymní píše:
O tom splátkovým kalendáři jsem mu taky říkala.Prej si hned v pondělí vezme volno a dojede si to zařídit,tak snad se mu už rosvítilo.Já ho neomlouvám,vím že je blbej,ale je mi ho líto,no.Jak maká a je to k ničemu
Taky přispěju svou troškou do mlýna,i když jsem nečetla celou diskuzi.Já taky měla chlapa průseráře a ten to dotáh tak daleko,že neplatil ani daně a já trnula,kdy na něj vlítne finančák a kdy u mě zazvoněj exekutoři.Naštěstí u mě neměl trv.bydliště,ale i tak jsem kvůli němu měla bezesný noci.Chápu že chceš příteli pomoct,já chtěla taky,než mi došlo,že on v těch dluzích bude žít celej život a tudíž by to bylo jaksi zbytečný.
To já nevim,asi proto že je to moula