Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Opičářka píše: … Třeba je to hodný chlap, který je skutečně trouba, co se týče peněz, někdo by troubu vedle sebe snesl, někdo nesnesl, ale zas dělat z něj pomalu vraha
Když už troubu, tak aspoň hodnýho, chápajícího, milujícího, laskavého, co by ženu svého života na rukou nosil… Pokud je zakladatelka kdo si myslím, tak takový ten její rozhodně není. ![]()
@katek78 píše: …
Klasická ukázka chytré ženské, která je ve vztahu k chlapovi (který si ji vůbec nezaslouží) úplně slepá
Taky tomu nerozumím.
To si tak málo váží sama sebe? Tak málo se má ráda, nízko se hodnotí, že nemá na víc? Navíc léta běží… ![]()
@Anonymní píše:
Pěkný večer všem - ráda bych znala Váš názor na tuto situaci.Když jsme se s přítelem před 4 lety seznámili,věděla jsem o něm,že ho podved společník,vzal peníze z firemního účtu a utek do cizinyPřítel aby dostál svým závazkům a proto že je to čestný člověk,vše poctivě splácel a všem zákazníkům vrátil peníze.Jenže pořád ještě má dluh na zdr.a soc.poj.i když ho splácí a má dokonce dvě zaměstnání,pořád se v tom tak nějak plácá.
Ráda bych mu pomohla a napadlo mě,že bych si půjčila peníze od banky a vše doplatila naráz-celý dluh co ještě zbývá doplatit aby mu nerostly penále.Přítel by mi pak splácel měsíčně po částkách.Tak se ptám - udělaly by jste to pro svýho chlapa a pomohly mu?
ahoj ja bych to taky udelala ale samozrejme ty sama nejlip vis jaky to mezi vama je a natom to taky hodne zalezi.
@cukratko33 píše:
ahoj ja bych to taky udelala ale samozrejme ty sama nejlip vis jaky to mezi vama je a natom to taky hodne zalezi.
Než napíšeš, že bys to taky udělala, přečti si celou diskuzi, pak pochopíš, proč zakladatelku od takové hlouposti odrazujeme.
@LUCIPERKA-ddub píše:
Než napíšeš, že bys to taky udělala, přečti si celou diskuzi, pak pochopíš, proč zakladatelku od takové hlouposti odrazujeme.
Jasně, já bych to taky udělala, ale nebyl by důvod - MM v téhle situaci by měl asi tak 90% splaceno, zbytek s potvrzeným splátkovým kalendářem, 2 práce 3 brigády a vše řešeno jím osobně a ještě i právníkem nebo daňovým poradcem, který by mu vše optimalizoval. Aby neohrozil rodinu a blízké.
Z nikoho tu vraha nedělám. Peníze jakkoli i dluhy jsou technická záležitost, kterou jde řešit s klidem, s přehledem, když se lidé dokáží domluvit. Jenže tady jde ne o tuto technickou stránku života, ale o to, proč a jak to za něj řeší a k čemu jí to je. A tak jsem do toho dala emoce, protože za jejím problémem je mnoho emocí. Je to problém zakladatelky, i když si myslí, že jejího přítele. Ale je na ní, jestli se chce poučit -jako já- až ze svých osobních špatných zkušeností a strávit svým osobním poučování svůj život.
@Opičářka píše:
Tak zas takové drama není třeba z toho dělat ne? Zakladatelka se ptala, zda bychom to pro chlapa udělaly nebo ne? Já myslím, že tragické scénáře o záchraně života není potřeba psát…pokud si z toho všeho, co tu je napsáno chce zakladatelka něco vzít, tak si vezme, pokud ne, tak nevezme. Pokud chce pracovat místo mateřské, její věc, pokud chce svému příteli pomoct za každou cenu, ať pomůže, pokud jí nevadí, že maká na černo, její názor…
Třeba je to hodný chlap, který je skutečně trouba, co se týče peněz, někdo by troubu vedle sebe snesl, někdo nesnesl, ale zas dělat z něj pomalu vraha
Nečetla jsem ostatní reakce.
Pro toho svýho bych to udělala. On pro mě to udělal bez mrknutí oka.
Ale musíš Ty vědět, jak moc mu můžeš důvěřovat…
@LUCIPERKA-ddub píše:
Ja si nepotrebuju cist celou diskuzi,dulezity je na co se ptala ona a ne ty ![]()
@cukratko33 píše:
Ja si nepotrebuju cist celou diskuzi,dulezity je na co se ptala ona a ne ty
Tady nejde o to co sem psala já! Tady de o to co psala zakladatelka na různé otázky. Kdybys to četla, tak bys věděla, že ten její za to rozhodně nestojí, aby se k vůli němu sama vrhla do dluhů.
@Salvaje píše:
Nečetla jsem ostatní reakce.
Pro toho svýho bych to udělala. On pro mě to udělal bez mrknutí oka.
Ale musíš Ty vědět, jak moc mu můžeš důvěřovat…
víš co je to super, že bys to udělala, ale ne dalším dluhem víš..
@LUCIPERKA-ddub píše:
Tady nejde o to co sem psala já! Tady de o to co psala zakladatelka na různé otázky. Kdybys to četla, tak bys věděla, že ten její za to rozhodně nestojí, aby se k vůli němu sama vrhla do dluhů.
aha tak to beru zpět,omlouvám se…
@dada12 píše:
víš co je to super, že bys to udělala, ale ne dalším dluhem víš..
Ono obecně vytloukat dluh dalším dluhem je cesta do pekel .. ![]()
Tak já teda docela koukám,jak tu někdo psal,že je můj chlap tyran co mě snad i mlátí?
Ne,není to tyran,já ho znám jako hodného a obětavého člověka,který pro mě taky hodně udělal a když jsem byla bez práce,táhnul celou domácnost a výdaje,proto mě reakce některých z vás docela mrzí.
Nechce se nechat zaměstnat proto,že nechce brát celý život jen 15 tisíc,ale chce zkusit podnikat aby jsme se měli jednou hezky.Jinak jak tu někdo psal,on by jen makal těma rukama a já bych dělala hlavou - papíry,smlouvy,faktury apod.Jak už jsem pala včera,chtěla jsem dřív,než si promluvím chlapem znát názory ostatních - pak to amozřejmně proberu s ním,nevím proč bych se měla bát o tom s ním mluvit,jak tu některá psala ![]()
A ještě k tý mý práci na mateřský - nedělala bych to proto,že bych musela a chlap by mě neuživil,ale proto,že mám svojí práci ráda a nechci o ní přijít,ono je celkem rozdíl jestli má člověk jen mateřskou,nebo nějakých 30 tis.a když to jde,proč ne.Jinak ano,chlap by se v tomto případě postaral o dítě i o domácnost,s tím problém nemá
@Anonymní píše:
A ještě k tý mý práci na mateřský - nedělala bych to proto,že bych musela a chlap by mě neuživil,ale proto,že mám svojí práci ráda a nechci o ní přijít,ono je celkem rozdíl jestli má člověk jen mateřskou,nebo nějakých 30 tis.a když to jde,proč ne.Jinak ano,chlap by se v tomto případě postaral o dítě i o domácnost,s tím problém nemá
Aha a proč se tedy nepostará, aby neměl dluh? Proč místo keců a výmluv nejedná a neudělá si splátkovej kalendář?