Ulice :-)

• Fotoalbum (1301)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
997
31.8.25 06:53

S tou smlouvou to fakt tak jednoznačně není. Nájemní smlouva musí být uzavřena v písemné formě. Neplatnosti smlouvy pro nedostatek formy se však může domáhat pouze nájemce.

Ale ono je to jedno. V ulici nesedí tolik věcí, ze pochybuju, ze by se kdokoliv že scénáristů zabýval ještě právní úpravou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
31.8.25 08:09

@kometaO5 Tak i 5000 mi nepřijde jako nic. Navíc u toho zřejmě může pracovat ( mají vlastní nemovitost ), tak třeba může masírovat tam … Krom péče o babičku nemají na starost nic a jak obsáhlou péči potřebuje babička zmíněno nebylo. Nemám pocit, že do teď se jezdili fo L udřít péčí o barák třeba.
A nevím o kolik bude méně nájem v garsonce proti 2+1.
A i kdyby měla ten plný těch 15000 Kč. Kolik tak mohla brát jako prodavačka s pár směnami v tom bistru, které záhadně uživí X lidí? Asi o moc víc ne ne?

• Citovat
  • Upravit
670
31.8.25 08:37
@Snopy123 píše: Více

No ty peníze vůbec nejsou za nic, za tu péči je to fakt málo, bohužel to znám až moc dobře. Ale je fakt že v Ulici je dost věcí mimo realitu - poloprázdné bistro které není prodělečné nebo ta parodie na chráněnou dílnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
31.8.25 08:54
@kometaO5 píše: Více
:mrgreen: ano, a já si vždycky říkám, že na gymplu stíhají odučit všechno v podstatě čtyři osoby a teď se kruh uzavřel, všechny už zkusily i ředitelskou židli :pankac:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
31.8.25 08:55

Tak Vítek bude muset pracovat…a myslím, že nejvíc bude péče o babičku na Ivě…a nevím zda ještě by měla sílu na masírování, je to hodně náročné… Taky asi o víkendech tam budou jezdit děti…v Bistru si určitě něco vydělala a ještě přitom masírovala…no je to jen seriál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
31.8.25 11:11
@smallrose píše: Více

To jsem si taky říkala ze v rychlosti v jake se tam. posledni dobou stridaji ředitelé bych asi jako rodič nevěděla co si o takove skole myslet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61024
31.8.25 11:15
@Letee píše: Více

No, ještě jak tam adriana pořád zmiňuje to, že je zubařka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61024
31.8.25 11:20

No mně úplně nepřijde, že by ta babička byla tak nemohoucí :think: řešili v podstatě u nich jen schody… A do teď byla kde? Uz sama doma? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
31.8.25 13:18
@a12 píše: Více

No je fakt že to tam pořádně nezmiňovali kde byla doteď - předpokládala jsem že stále v nemocnici a řešili péči po příchodu domů. A jen pro zajímavost: pokud bude babka aspoň trochu samostatná, tak jí můžou přiznat jen 1.stupeň příspěvku, který je 880 Kč měsíčně. Asi vás tím unavuji, ale vždycky mě nadzvedne názor, že příspěvek na péči není malý - je to nehorázně málo za to co to obnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61024
31.8.25 16:17
@kometaO5 píše: Více

No nevim, přišlo mi, ze uz je doma, ale fakt nevim.
Ale teda mám tetu která taky pecovala o dědu a ty to teda nahradilo plat v práci, pár korun měla i na babičku, ale to bylo nic, ale 15000, tak málo teda neměla si myslim :think:
Pak když deda zemřel tak na babičku uz neměla skoro nic, to se musela vrátit do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
31.8.25 21:39
@a12 píše: Více

Přesně… Bylo to málo… Pro moji babičku to bylo 5000 tisíc a to byla po mozkové mrtvici.. naprosto nesobestacna plenky sme platili ze svého…a byla ležici, nechodici

Příspěvek upraven 01.09.25 v 09:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61024
31.8.25 22:11
@Letee píše: Více

Děda měl stařeckou demenci, ten uz byl taky nemohoucí, ale tim, že se tam přihodila v ty době ještě babička, tak to teta měla celkem dost, že ji to stačilo, ale bez dědy to pak bylo prakticky nic. Což mi přijde, že jejich babička prostě soběstačná je :nevim:
Ale ja tak nějak automaticky myslela, že bude zas dělat někde tam, v těch lázních třeba, jak dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
1.9.25 11:21
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
1.9.25 12:01

Tak Klíma říkal, že vyjdou, tak asi to mají spočítané ne, když se stěhují?
Kdyby na to neměli, tak ty děti v tom bytě asi nenechají bydlet.

Je jedno jestli dostane 5 nebo 15 k. Tedy znám lidi, kteří mají příspěvek na péči plný, ale to jedno.
Taky netvrdím, že ten příspěvek není za nic, ale že to není nic - jako žádná částka -.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
1.9.25 12:02

@a12 Tak tam vůbec nezaznělo, jestli se bude vracet do práce třeba do těch lázní. Jen že babička nemůže být doma sama, což je pochopitelné. A jako argument byly schody.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Hra JAUVAJS!