Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka píše:
Však tam tyhle slečny jsou také značně znuděné a nemysli si, že tam vydělávají nějaké horentní sumy
to já si ani nemyslím, na druhou stranu je to jejich volba. Vím, že ne každý může najít práci, ale tohle mě vždycky vytáčí. Nicméně chápu to i z druhé strany, já bych to dělat nemohla. Kdysi jsem dělala brigádu za pokladnou a po pár dnech jsem měla chuť některé zákazníky poslat někam. Taky jsem měla představu, jak to musí být krásné dělat s lidmi, ale velmi rychle mě to přešlo.
Tím rozhodně nikoho neodsuzuji a vůbec, totální odbočka z Ulice
![]()
@Martrich píše:
to já si ani nemyslím, na druhou stranu je to jejich volba. Vím, že ne každý může najít práci, ale tohle mě vždycky vytáčí. Nicméně chápu to i z druhé strany, já bych to dělat nemohla. Kdysi jsem dělala brigádu za pokladnou a po pár dnech jsem měla chuť některé zákazníky poslat někam. Taky jsem měla představu, jak to musí být krásné dělat s lidmi, ale velmi rychle mě to přešlo.![]()
Tím rozhodně nikoho neodsuzuji a vůbec, totální odbočka z Ulice
![]()
To já s lidmi pracovat nechtěla nikdy
Občas vypomáhám kamarádovi za barem a kde koho mám chuť poslat do pr.dele.
@radkka já neříkám že mají málo práce ale mají za tu práci alespon velmi slušné peníze
@kometaO5 kde si na to přišla že se o to prodavačky perou a to co je navíc tak seberou daně a odvody a člověk má opět nic, znám dost prodavaček co svátky odmítají a je jich většina
Holky, nevím, jestli uvidím dnešek, tak kdyby se někomu chtělo mi to tu lehce naznačit (rozuměj popsat do detailů
) a třeba přeškrtnout… ![]()
@věrasek80 píše:
@kometaO5 kde si na to přišla že se o to prodavačky perou a to co je navíc tak seberou daně a odvody a člověk má opět nic, znám dost prodavaček co svátky odmítají a je jich většina
pokud prodavačka prodává o svátku, nebo neděli, jde většinou o směnej provoz a tam se na příplatky moc nehraje… ![]()
@věrasek80 píše:Říkaly mi to nezávisle na sobě dvě moje známé, obě pracují jako pokladní v obchodních centrech. Dokonce prý je dost lidí naštvaných, že jim zavřením obchodů ve svátky seberou jednu z mála příležitostí jak si aspoň trochu zvýšit plat. Toto bych si nevymyslela…
@Gosi píše:
pokud prodavačka prodává o svátku, nebo neděli, jde většinou o směnej provoz a tam se na příplatky moc nehraje…
směna nesměna
za práci ve svátek náleží příplatek ve výši 100%
@věrasek80 já jsem dělala ve vedení jednoho supermarketu a tam se taky holky předháněly, která bude mít svátek, protože tam byl příplatek 100%
@kometaO5 tak já v obchodě dělala a nikdo svátky dělat nechtěl a stále tam mám známé ale mám srovnání s prahou a také z plzní oproti našemu ostravsku a liší se platy dle měst já tu měla za 2víkendy v měsíci základ a třeba švagrová v praze měla vždy dvojnásobek než já a v plzni sestra o polovinu více jak já za stejný počet dní a hodin, ne všude tě dají 100procentní příplatek třeba albert a kaufland na příplatky nehraje, ale tesco je třeba dává
@věrasek80 100% příplatek dát musí, je to dle Zákoníku práce…
divila bych se, že by to tak velké řetězce nedávaly…doporučila bych pořádně si proštudovat výplatní pásku ![]()
@kometaO5 píše:
Jenže prodavačky se kolikrát o práci ve svátek perou - hlavně je to se 100% příplatkem!
Přesně tak, já jsem se také psala na všechny státní svátky, prachy jsou prachy
Ale my měli na Štědrý den zavřeno, to bych nešla ![]()
Dělala jsem na pokladně v plavečáku ![]()