Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vosma29 píše:
Tak u Marečka se to dá i očekávat, že bude v balíku, když si nevybírá důchod.
To asi nebude, protože ho na tu ztracenou občánků přece někdo zadlužil, ne?
@Vosma29 @JanaStey no nevím, jestli bude Mareček v balíku, když prodává železo do kovošrotu. Můj taťka tam občas jezdí něco prodat, když se rozhodne uklízet
a oni mu to do ruky nedávají, ale na účet. Tak to bude mít asi už tučný konto
Ale i v kovošrotu chtějí po lidech občanku, aby si ho mohli dát do systému, takhle už je to v dnešní době vymakaný.
@MilčaO Tak maximalne muze pouzit obcanku toho druheho, jestli ji ma. S uctem to bude slozitejsi.
Nechapu, proc casteji nechodi na jidlo do chatity. To ten druhy musi furt pricucavat z krabice? To je fakt zivotni role. ![]()
Pro pána boha, co to má Karla za otřesný montérky, to je strašný ![]()
@MilčaO vzdy jde OP s uctem obejit, prostě da míň než je vykupni cena
To snad na tu kartu ale na občanku asi ne. To s tím autobazarem je jasný podvod. Karla se určitě ukáže než půjde na mateřskou ![]()
Jednou chtěli tchán a švagr něco odvézt do sběru-takhle to řekli. No a já říkám, že už od lidí jen tak nic neberou a člověk tam musí být zaregistrovaný nebo tak něco. A oni na mě že jestli vím jaký je rozdíl mezi šrotištěm a sběrným dvorem. Nevím kam to vezli, ale švagr brblal že minule to bylo s výkupem jinak.
@NovápaníA sběrný dvůr funguje na občanku, protože je zdarma pro občany města. Nic se tam teda nevykupuje, naopak tam můžeme dát cokoliv. Ve sběrně by to podle nových pravidel mělo fungovat právě taky na občanku a posílají se peníze na účet, kvůli zlodějům kovů.
@vokishka píše:
@NovápaníA sběrný dvůr funguje na občanku, protože je zdarma pro občany města. Nic se tam teda nevykupuje, naopak tam můžeme dát cokoliv. Ve sběrně by to podle nových pravidel mělo fungovat právě taky na občanku a posílají se peníze na účet, kvůli zlodějům kovů.
Je to tak. Taky jsme nedávno vezmi železo do sběru a chtěli občanku a peníze zašlou na bankovní účet. Před pár lety nám stačila občanka a peníze nám dali hotově na místě.
@vokishka píše:
no hlavněkvůli jisté skupině občanů, kteří si tím přišli mimo na dost solidní peníze a při tom brali dávky. Takže to jde na účet nebo složenkou a je to dohledatelné a dávají jim to do příjmu a snižují o to dávky. A proto už po vesnicích nejezdí oni spoluobčané s jejich pověstným : Paninko, nemáte nějaký železo? Protože už za to nejsou černý prachy do kapsy.
Holky, nebudte naivni, kdyz nekoho znají, tak to jde i bez dokladů. Pokud tam chodi Mareckuv novej kamarad dlouho, zvládnou to i bez nich. Totéž plati u spoluobčanu
@Vosma29 píše:
@Svítící žárovkaTo snad na tu kartu ale na občanku asi ne. To s tím autobazarem je jasný podvod. Karla se určitě ukáže než půjde na mateřskou
Já mylsela, že mu chodí důchod složenkou. Ale to je vlastně blbost. Řešil tehdá zablokování karty k účtu, tak mu to chodí na účet.
A vlastně na občanku je zadluženej a kartou se dá do pětikila platit bez pinu.
@vokishka já tedy ještě ve sběrném dvoře ani kovošrotu nebyla. Před asi třemi lety jsem něco hledala na vývěsce našeho města, a náhodou vyčetla že se vydávají jakési průkazy pro lidi co by tam chtěli jet-alespoň tedy ty sběry které spravuje naše město. Možná se to kvůli „těmto“ spoluobčanům zase změnilo. Do vesnice k našim ještě nedávno jezdil jednou ročně nějaký výkup. Ale oni to už nevyužívají co šlo odevzdali před lety v rámci tzv. železné neděle obci. Jo a loni jsme měli sraz se základkou. Jeden spolužák dál k dobru historku že něco vezl, asi do toho kovošrotu. A protože se provozovateli nezdálo množství, musel tento spolužák podávat na policii vysvětlení kde k tomu přišel. A podotýkám že není tmavé pleti.