Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6847
5.8.07 21:38

Ahojte :-)

Tak my jsme doma z vyletu (hm, taky to byl vylet jen na jeden den) a nejak se nemuzu dostat do „normalu“ (teda jakoze bych na vas mela cas)… no ale dnes uz jsem nevydrzela. Precetla jsem jen par stranek, tak ode me nic velkeho necekejte ;-)

LUCI - :D dik, no jo, ja taky nekdy kroutim hlavou nad tim, co ti Amici nevymysli… ale je fakt, ze mrkvicka tu jako prvni jidlo neni (oni to tu nemaji oznacene podle mesicu, ale jako 1. jidlo, 2. jidlo… proste zacnes 1., pak jdes do druheho a tak… jo a 1. jidlo by se melo, az ma dite zajem o ne a taky by melo sedet… tak to urcite nikdo nedodrzuje, si myslim). A je fakt, ze mrkvicku jsem malemu zkousela davat a ta mu zatim chutnala nejmin (mamince taky nejela). On vubec moc papkat jeste nechce, spis mu davam jen tak ochutnavat. Jestli sni neceho 1 lzicku, tak to je moc. Ted mame favorita banan, ale jak rikam, jednu lzicku a nazdar :-D

EVCZO - gratuluju k zoubkum a brr, s tim lustrem, to mi uplne prebehl mraz po zadech. Ja taky nekdy vidim v duchu, co by se vsechno mohlo stat… jeste ze to dobre dopadlo.

HAS - nektere deti asi potrebuji min spanku.. ale jestli si mne ocicka, tak se ji urcite spinkat chce… a jak ji uspavas? ja dam maleho do postylky a jdu pryc a on uz je tak nauceny, ze se vetsinou uspi sam. Obali se plenkou a dekou, palec do pusy a spinka. A potrebuje spanku docela dost, davam ho spat vetsinou do dvou hodin od probuzeni a skoro pokazde usne. Ale teda jen v postylce (nebo v aute).
Jo a moc dekuju za to povidani o plenkach!!!

MATESSKO - tak ten gel na zoubky jsem videla, chces ho? Ty asi ne, kdyz uz zoubky mate, ze? Tak jeste jednou, kdybyste ho nektera chtela, staci rict. A uz se vnucovat nebudu, slibuju ;-)

A jeste se musim pochvalit, teda vlastne maleho - uz umi stat na vsech ctyrech (ale jeste nelozi). Srandovne se pohupuje, videl to Nick (nevlastni bracha, 17 let) a smal se, ze to vypada, jakoby nekoho nebo neco … smarja, jak se to rekne, aby to nebylo vulgarni… :oops: :D … trtkal ;-) (to by slo, ne?) :lol: A jednou si uz malem sam sedl 8O A jeho plizeni nabralo takove obratky, ze nestihame a vazne uvazujeme o ohradce nebo nejakem oploceni jeho „vybehu“ :D

Tak a vic nevim, ale zkusim se zas brzo ukazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
5.8.07 21:59

Holky dekuju za reakce, ja mam totiz z toho spatny pocit, presne jak pise PET pro mne je to viditelne velmi mnoho :D a taky mne napadaji veci, jakoze kdyz jsem si dala pivo a pak treba po nejake dobe kojila, ze ten alkohol je v mleku a kvuli tomu ji ty zilky praskly, no tak jeste mam nadeji, ze to vymizi :! :-)

Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
5.8.07 22:09

Hele já mám prasklou žilku na špičce svýho extra špičatýho pršáku už asi 10 let. Růži netvrď mě že jsem akloholik 8O :D ,protože vysokej tlak teda nemám,tak to bude určitě tou zimou :pankac: :-) :-P ,určitě :! :! :! :D

Žanet 8O teda Gio začíná brzy s nácvikem :-) :-) .Hele až dostaneš ten bazének tak mě napiš jak se ti líbí,jo,nezapomeň :! No vlastně ty mě stejně asi ze slušnosti napíšeš že se ti líbí,že i kdyby ne :-) ,tak nic,tak jako kdybych nic nepsala :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
5.8.07 22:11

Zanet: trtkal je vazne goood slovo :D :D :D Ale suepr, dalsi lezec na obzoru! :-) My nic, my lezaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
5.8.07 22:18

Jeje nic si z toho nedělaej ,my zas nemluvíme.Jediný co vydává tak je dlouhý áááááá až do dojití dechu a pak chrčí jako porucha v rádiu.Jediný kdy mluví, a díky tomu vím že to umí jen je líná,je v autě.Sotva se rozjedem tak začne kecat a překřikovat motor.
Já bych někdy brala kdyby spíš mluvila než se převracela.Zvládne se převrátit do minuty 30× ale na břichu nesnese být tak mrčí.Jenže je nenapravitelná já ji otočím na záda a než udělám 2 kroky tak je zpátky na břichu :roll: .

A ještě vám řeknu jak su blbá.Asi 2 měsíce ji vozím ve sporťáku.Opěrak byla tak do skoro ležata a tak jsem jí tam šupla osušku a přes to rychlozavinovačku aby ležela narovno.No a tento týden jdem na procházku,Lucce se nechtělo spát a tak říkám já ti trošku zvednu opěrku ať se můžeš dívat ven.Jenže jí se to nelíbilo a tak ji chci zase dát dolů a zjistím 8O že náš kočárek jde dát úúúplně na ležato :oops: :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
5.8.07 22:47

Lenyi: a zpatky to teda neumi? Z briska na zada?
Mne totiz jeden cas prislo, ze Terka se umi z briska dostat na zada, proste tak dlouho se houpala a houpala az byla na zadech, rptoze na brichu se jit o tez nelibi…
no a tedka kdyz trochu trenuejme to pretoceni na brisko, tak se zase vzteka a nejde ji to ani zpatky :-)

nechavate deti nejak nahate bez pleny? nam tady totiz dost od zeme tahne a tak ji mam porad oblecenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4309
5.8.07 23:13

Jeje , vzhledem k tomu,že Matěj je bez plíny strašně rád, tak ho nechávám na posteli každý den chvilku „vyvětrat“.

spaní - u nás je to každý den jinak. Včera přes den spal ráno dvě hodiny, v poledne hodinu a odpoledne hodinu a dneska si dal teda ráno taky asi dvě hodiny, po obědě max.30minut a až do večera nespal.
Jinak večer se začíná budit častěji a už ho neukonejším bez jídla, tak jako dřív. Stačilo ho vzít jenom do postele a přitulit si ho, teď musim i kojit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4309
6.8.07 00:07

koukám, že kdykoliv se tu objevím, tak tu nikdo najednou nejste. :cry:

tak tedy dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
6.8.07 00:10

Terči, ja to mam take tak :-D
Jak to ze tu v noci nikdo neni covece??? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
6.8.07 00:12

Co se tyce toho „vetrani“ tak to opravdu moc nedelam. Rikam si ze mozna ze kdybych to zacala delat, ze bude mit vic „prostoru“ na to se otocit.. takhel ji totiz jeste zatezkava plina a obleceni..
no zkusim to.. na te posteli jak rikas.. ovsem musim dat podlozku, bo jinak nevim jak by to dopadlo :-)
minule kdyz jsme takhle vetraly, tak jsem zapomnela ze kolem desate miva stolicku… takze podlozka hned na odpis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
6.8.07 00:18

Jooooooo a zapomnela jsem se dneska pochlubit… dneska jsme spotrebovaly JEN 7 plen! Si rikate ze vy to mate normalne.. ale u nas je to snad poprve!!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
6.8.07 01:10

Tak jo, dodelala jsem konecne nejake resty do prace, takze muzu jit spat s cistym svedomim.

Jeste abych nezapomnela pulrocnim oslavencum: Leontýnce od KULI a Tomáškovi od ZUZE přeji vse nej.
Pisu to malym pismem, protoze obe tu nebyly jak dlouho, takze pochybuji ze to budou cist :-)

Tak dobrou noc moje mile breptalky a POVINNE BEZTE NA DISKUZI O SRAZU AT SE TAM KONECNE NECO ZACNE DIT, PROTOZE VAZENE DAMY, TAKHLE SE VAZNE NIKDY NESETKAME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
6.8.07 01:11

holky, napsala jsem do online poradny tak se delim o odpoved :wink:

Ze své praxe Vám alespoň mohu sdělit následující:
Příkrmy by se měly zavádět od 6. měsíce v případě kojených dětí, od 4.
měsíce u nekojených dětí. Toto doporučuje Světová zdravotnická
organizace a v ČR, resp. EU je respektováno.

Zavádět by se měly nejprve zeleninové, pak masozeleninové a ovocné
příkrmy. Ne jinak, protože si dítě zvykne na sladkou chuť a odmítá
slanou. Vždy by se, zhruba po týdnu, měly zavádět nové složky, tj.
nejdříve brokolice, pak brokolice mrkev atd. tak, aby se zjistila
příčina v případě, že má dítě alergickou reakci nebo jiné potíže.
Začíná se tedy jednosložkovými příkrmy, většinou mrkev, brokolice. V
případě masozeleninových příkrmů je dobré, pokud se začíná např. kuřetem
nebo krůtou, později pak králíkem. Rozhodně není dobré zcela vyloučit
maso vepřové nebo hovězí, hlavně v případě, že si kupujete příkrmy
hotové ve skleničkách. I tato masa mají v jídelníčku dítěte
nezastupitelnou roli.

Avšak při přílišné konzumaci masa nebo další potravy, bohaté na
bílkoviny, jsou příliš zatěžované ledviny dítěte. Sůl má také pouze
negativní důsledky, nejen zdravotní, ale také preferencí. Pokud dítě
ochutná solenou potravu, už nebude s největší pravděpodobností chtít
nesolenou.

Věnuji se dětské výživě již několik let a pracoval jsem pro společnosti
Nutricia i HERO (Sunar). Byl jsem v továrnách, kde se dělá dětská strava
a mohu Vás ze své zkušenosti říci, že do dětské výživy se nepřidávají žádné chemické ani umělé látky. Jsou to pouze přírodní suroviny s
kontrolovaným původem a obsahem škodlivin, např. dusíku. Proto, pokud
koupíte v obchodě mrkev a uděláte z ní dítěti jídlo, s velkou
pravděpodobností mu dáváte vyšší obsah chemických látek než pokud byste
mu dala výživu koupenou. U domácí zeleniny to může být jinak, ale pozor
na hnojení a to i to přírodní. Protože i hnůj obsahuje dusík a fosfor,
jinak by nebyl hnojivem.
Je to mé OSOBNÍ doporučení a názor. I když jsou příkrmy z obchodu draží,
je jejich cena vyvážena benefity. Ale obecně, pouze pozor na původ
suroviny a
a také délku zpracování (neměla by se vařit příliš dlouho).

Samostatné téma jsou kaše. Začínáme hlavě rýžovými, tak teprve další
obiloviny. Instantní kaše opět neobsahují chemické látky (pokud
nepočítáme vitamíny). jejich výhoda oproti obyčejné krupici je v tom, že
jejich bílkovina je částečně naštěpena, což způsobuje snazší trávení.
Kaše obecně více zasytí, proto je doporučováno je podávat jako večerní
 jídlo.

Tak to je jen v rychlosti. Problematika výživy dětí je velmi citlivé
téma a možná se mnou nebudete v něčem souhlasit. Já jsem se Vám v
rychlosti snažil předat něco málo o tom, čím jsem se zabýval dlouhou
dobu. Doufám, že jsem pomohl, jinak přeji mnoho zdraví Vám i Vašim dětem.

tak dobrou koceny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
6.8.07 01:43

STICKO!! SUPER!!! :-) Diky mockrat ze si se podelila! :-)
A jak to ze tu jeste drepis babo? :D

A vazne uz jdu take :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
6.8.07 03:10

Jeje, to ta brokolice, tu terce nedavej, mala ma desny prdiky :( , triska nohama jako blazen o postylku, uz teda vim, proc to dela,si tim vyhani prdiky sikulka :wink: . se bojim ze na nas prijdou sousedi, to jsou slehy :lol: :lol: .
Vzbudilo to i tatku v druhym pokoji pres zavreny dvere.
normalne zvedne nohy k hlave a sleh, uplne praskaj rosty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital