Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jasmine77 píše:
Ahoj holky,
taky se vam po Utrogestanu mota hlava? Si pripadam jak opila
A to jsem si vzala zatim druhy prasek…a mam pred sebou jeste 14 dni…no teda??
zkus ho zavádět, pak by ty vedlejší příznaky měly být menší
Ahojky. Doporučuji ho nepolykat, ale užívat vaginálně. Je tak lepší účinek a nejsou nežádoucí účinky, jako nevolnost od žaludku a motání hlavy.
Takže to zkus a uvidíš rozdíl
Ahoj, prosím o radu. Lékař mi doporučil brát utrog.do konce 12tt, zapomněla jsem se zeptat, zda mám vysazovat postupně nebo mohu vysadit ze dne na den.Beru 2-2-2.Zítra začínám 13plus0 tt.(estrimax mi napsal vysazovat postupně).Díky za odpověď
@smutná máma tak já ho právě ve čtvrtek vysadila a najednou, ikdyž jsem ho nebrala v těhotenství, tak doktor neříkal, že bych ho měla vysazovat postupně. Brala jsem 1-0-1.
@Ellaniel já beru utrogestan na to aby mi přišla MS musím si odpičítat 10 dní před plánovanou MS a začnu brát 2 denně…jednou ráno a pak večer…MS mi chodí 6 den braní Utrogetsanu, takže pak přestanu brát a necham MS dojít bez toho a je to v pohode
@Jasmine77 normálne ho spolknu a nic mi není…hodne jsem četla o tom že to ma vedlejšáky…proste ho místo horem šoupni spodem jak radej holky… ![]()
@smutná máma píše:
Ahoj, prosím o radu. Lékař mi doporučil brát utrog.do konce 12tt, zapomněla jsem se zeptat, zda mám vysazovat postupně nebo mohu vysadit ze dne na den.Beru 2-2-2.Zítra začínám 13plus0 tt.(estrimax mi napsal vysazovat postupně).Díky za odpověď
já měla v těhotenství postupně snižovat dávky a to jsem brala je 2 večer
@boruvkay píše:
@smutná máma tak já ho právě ve čtvrtek vysadila a najednou, ikdyž jsem ho nebrala v těhotenství, tak doktor neříkal, že bych ho měla vysazovat postupně. Brala jsem 1-0-1.
ono je to v těhotenství jiné než když se bere mimo, to jsem taky vysadila vše hned a měla jsem dávku třeba 4-0-4, ale v těhu by se měl postupně
@smutná máma nemáš za co
Já to tak mám i v papírech z CAR, doma se ti můžu mrknout, jestli je tam napsáno, o kolik tu dávku snížit a na jak dlouho
Ahojte!
Potřebovala bych radu.
Beru Clostilbegyt. 16 DC jsem byla na ultrazvuku a měla jsem před ovulaci. Dneska jsem byla na ultrazvuku zase 19 DC. To mi paní doktorka řekla, že ovu proběhla a mám brát utrogestan od ted až do menstruace nebo až příjdu zase na ontrolu. Co si o tom myslíte? Já jsem ještě neslyšela že by se utrogestan brl tak dlouho. Předem moc díky za radu.
@Jolek já jsem ho taky tak brala. Dal mi ho doktor stejně jako tobě po clostilbegytu od 17DC, protože ovulaci jsem měla 16DC a měla jsem ho brát do menstruace, popřípadě, kdybych otěhotněla tak pokračovat dál. Akorát že menstruace nedorazila, a když testy vyšly negativní, domluvila jsem se s doktorem, že můžu ultrogestan vysadit. Pak dorazila menstruace do 3 dnů.
Ale četla jsem tu příspěvek, kdy psala jedna holka, že to měla taky takhle brát, a menstruace jí dorazila ikdyž ho brala. Tak buď v klidu, ber ultrogestan, a když ti nedorazí MS v termínu, a budeš mít negativní test, můžeš ho vysadit, a MS dorazí.