Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mari1912 Pouze v šestinedělí a to sem musela ještě dokrmovat umělým..nejspíš kvůli nervům jsem mléko ztrácela..
@mari1912 To já jsem sice byla zneužita ve čtrnácti, ale až jsem se z toho vyhrabala nějak, našla jsem si v sedmnácti přítele a po třech letech vztahu se mě mamka zeptá (bylo mi přes 20): a to vy jako spolu i spíte??
To si i můj táta klepal na čelo. Máti si totiž představovala, že do 26 let budu jen studovat, budu panna a muže si najdu až po studiu ![]()
Jinak holky, jak se to tu ubralo smerem, ze byla „opustena“ a proto delala sex a
hledala naruc, tak tedy pardon, ale me treba se rodice rozvedli v 11ti. Mama
odesla, tata pil a domu prisel 2× v tydnu, takze jsem byla taky sama, ale toto
by me nenapadlo
. A myslim, ze deti, kterym se rodice nemaji cas venovat
(nebo i maji, ale nevenuji) je moore, to by teda mohlo byt tehotnych deti.
Prominte mi, ale to je jen vymluva.
A ted do me ![]()
@alik111 píše:
Jinak holky, jak se to tu ubralo smerem, ze byla „opustena“ a proto delala sex a
by me nenapadlo. A myslim, ze deti, kterym se rodice nemaji cas venovat
A ted do me
Proč? Já s Tebou souhlasím.
@alik111 píše:
A ted do me
Naši se rozvedli, když mi bylo 8, otec utekl do zahraničí, aby nemusel platit alimenty, mamka na mě se sestrou byla sama, skoro bez peněz..Ale zvládla to.. A přesto mám dobrou výchovu, že bych se tak nezachovala
Ale je hodně holek, které když jim chybí láska a poskytne jim ji nějaký kluk.. Pomatá jim hlavu atd. tak udělají cokoli aby si ho udržely..
@alik111 píše:
A ted do me
Tak každej je jiný a s citovou absencí se vyrovnává jinak.
@alik111 Každý má jinak silnou psychiku, každý to bere jinak.. Záleží jen na člověku jak se s čím popere..
@alik111 píše:
@Maculinka budes me branit?
Tak co už s Tebou
Budu muset. U nás si mě přehnaně všímala jen máma. Táta byl neustále mimo domov pracovně. Jenže i tento „model rodiny“ není ideální. Přesto jim životní události nedávám za vinu. Taky bych mohla říct „mami, Ty jsi mě moc hlídala a proto se mi stalo to či ono!“. Dítě můžeme směrovat jak chceme, ale ono si stejně udělá potom podle sebe a ne proto, že jsme selhali my, ale proto, že se rozhodlo samo. Je to těžko. Není to o tom, že chyby dělá jen nevychované/opuštěné/atd dítě. Mi taky milionkrát naši tloukli do hlavy milion věcí a já? Udělala jsem si stejně po svém i ve dvanácti třeba. Ale čím víc chyb, tím jsem se poučila. Samozřejmě to ale nebylo až tak zásadní jako u zakladatelky, spíše se jednalo o drobné chybky, kterých jsem se dopustila a na kterých jsem se jako dítě poučila. To je jak známá věta „Nesahej na to! Je to horké!!“ No a just jsem sáhla, že jo… ![]()
A to, že si někdo dětí nevšímá? Je osamocen? Myslím si, že pro ně je to mnohem větší škola života, než pro ty, co měli třeba celou dobu mámu za zadkem
Dle mě je to také výmluva, svést to na to, že si ji rodiče nevšímali. Ty nohy roztáhla vědomě a ve třinácti je přece jasné všem, že děti nenosí čáp
Příspěvek upraven 16.03.13 v 22:19
@alik111
Každý jsme jiný-to by byla nuda, kdyby jsme byli stejní co? ![]()
@Maculinka
Hihi, ani se neptej, v kolika letech jsem ještě dávala cukr za okno, protože jsem chtěla bráchu
A to prý ten cukr byl potřeba, aby si ho vzal čáp ![]()
Teda ve třinácti už ne, ale i tak jsem jen tušila co je sex ![]()
Co je ms jsem se dozvěděla ve dvanácti od učitelky tělocviku.
Takže já si fakt jen četla a doslova hrála s panenkama ![]()
Ovšem dnešní doba je jiná, ta virtualita nám rodičům moc nepomáhá, děti ví víc a dřív, přístup je v podstatě neomezený a pak se nemůžeme divit ![]()
@mari1912 to by urcite byla nuda, o tom zadna.
Ale zda se mi, ze jste zakladatelku do teto vymluvy vmanevrovaly.
Vy jste rekly hudinko tys byla opustena a ona reagovala, ze vlastne mate pravdu ![]()