V 17 matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K.Black
16.3.13 21:46
@berry4 píše:
@K.Black voe zas TAK blbá nejsem :lol:

no já byla z tý matiky teď zmatená, už jsem chtěla vytahovat kalkulačku :lol:

• Citovat
  • Upravit
Mi24
16.3.13 21:46
@Postrach17 píše:

sice jsem tady napsala taky pár názorů možna až na tebe utočných což se omlouvam, ale mohu se zeptat jak jsi to brala a jaké jsi měla pocity v těch 13letech když jsi věděla že za pár měsíců budeš mít dítě a budeš maminkou? v rodině mám 13letou příbuznou tak si to moc nedokaži představit vidět ji s bříškem tak jestli mi můžeš přibližit ty jak ty jako 13leté bylo :think:

• Citovat
  • Upravit
66
16.3.13 21:47

@mari1912 beru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
16.3.13 21:49

@Katin tak já myslím že bez vzdělání se dítě vychovat a i zajistit dá ;) samozřejmě je lepší ho mít, ale není to to nejdůležitější.

• Citovat
  • Upravit
158
16.3.13 21:49

@Katin Já dodělala prvák s oborem Pečovatelka a přerušila s tím že se na tu školu vrátím. Nabízeli mi i individuál, že bych nemusela přerušit. Ale já dala přednost malému. Nejdřív mu seženu školku, ráno ho tam dám odpoledne vyzvednu. Pak individuál ani nebudu potřebovat. Mě učení nikdy nedělalo problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
16.3.13 21:51

Přijít v 13 letech domů, že jsem těhotná, tak mi to těhotenství vydrží sotva pár minut, než mi dojde při škrcení mým otcem vzduch :mrgreen: Ty jo, ten by mě přerazil, zabil, zahrabal, vykopal, znova zabil pro jistotu a pak mě hodil do moře… :mrgreen: :mrgreen:

Nějaká podpora rodičů je na místě asi až tehdy, když se to stane až po 15 letech věku, sice to není na pochvalu, ale už je to přece něco jiného (berte to ovšem i tak se silnou rezervou, jen porovnávám přijít ve třinácti a přijít v šestnácti). Ale ve 13? Upřímně, mi by to naši nedovolili ani donosit, předpokládám, že by i hrozil nějaký nápravný ústav, o otce dítěte by se nejspíš můj táta „postaral“ a do osmnácti let bych asi byla v klášteře… ne-li do dvaceti :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
16.3.13 21:52

@K.Black urcitě, ale nevím, jak dobře placená práce se dá sehnat se základku, třeba by se střední bylo líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
16.3.13 21:54

@Katin jasné že střední je lepší, než mít jen základku, já jen že to není až tak důležité jako jsou jiné věci a schopnosti, které potřebuje žena na to aby byla dobrou matkou.

• Citovat
  • Upravit
31744
16.3.13 21:55

@Maculinka
Ona to oznámila až ve 14tt, takže už bylo pozdě a otec jí za to zmlátil v tom 14tt do bezvědomí-což není daleko od toho zabití :think:
Otci dítěte nebylo ještě ani 15 let

Příspěvek upraven 16.03.13 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
16.3.13 21:55
@Maculinka píše:
Přijít v 13 letech domů, že jsem těhotná, tak mi to těhotenství vydrží sotva pár minut, než mi dojde při škrcení mým otcem vzduch :mrgreen: Ty jo, ten by mě přerazil, zabil, zahrabal, vykopal, znova zabil pro jistotu a pak mě hodil do moře… :mrgreen: :mrgreen:Nějaká podpora rodičů je na místě asi až tehdy, když se to stane až po 15 letech věku, sice to není na pochvalu, ale už je to přece něco jiného (berte to ovšem i tak se silnou rezervou, jen porovnávám přijít ve třinácti a přijít v šestnácti). Ale ve 13? Upřímně, mi by to naši nedovolili ani donosit, předpokládám, že by i hrozil nějaký nápravný ústav, o otce dítěte by se nejspíš můj táta „postaral“ a do osmnácti let bych asi byla v klášteře… ne-li do dvaceti :pankac:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
16.3.13 21:56
@K.Black píše:
@Katin jasné že střední je lepší, než mít jen základku, já jen že to není až tak důležité jako jsou jiné věci a schopnosti, které potřebuje žena na to aby byla dobrou matkou.

Aby mohla být dobrou matkou, tak by to dítě měla hlavně uživit, ne?

• Citovat
  • Upravit
66
16.3.13 21:56

@Maculinka :dance: :dance: :dance: já bych dopadla steljně, ne vážně já bych snad ani neměla odvahu domů přijít, fakt dokážu pochopit myšlenky i na sebevrždu, je to strašný, já vím, ale táta by mne přerazil taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
16.3.13 21:57

@Maculinka
:lol: moje máma se v mých 17ti letech dozvěděla, že nejsem panna a dostala jsem já i můj partner takovej lepanec, až jsem měla mžitky :lol:
Takže i já bych měla doooost výrazný problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
16.3.13 21:57

@lilie12 Pocity strašný. Jako těhotná ve 13 to je na psychiku strašný. Ty pohledy lidí z okolí. Kolikrát jsem si přála zmizet ze světa. Poslední týden do porodu to sem se hrozně bála, věděla sem že rodit klasicky nebudu, ale i ta představa císaře mě naháněla strach. Stačilo mi šestinedělí a nějak sem se s tím sžila, naučila se jak spravně malého chytnout abych mu neublížila, učila se interval krmení, přebalovat, koupat,..Přes den to šlo, ale v noci to bylo hrozné. To sem se o něho starala bez pomoci a přitom v noci sem ji nejvíce potřebovala. Malej hrozně plakával. Hlavně, když za zadkem máte úřady, to taky na psychice nepřidá. Sociálka nás stále kontroluje, i přesto že je u nás vše v pořádku, ale to je jen do mých 18 let. Takže za chvíli nám to končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
16.3.13 21:58
@Katin píše:
@Maculinka :dance: :dance: :dance: já bych dopadla steljně, ne vážně já bych snad ani neměla odvahu domů přijít, fakt dokážu pochopit myšlenky i na sebevrždu, je to strašný, já vím, ale táta by mne přerazil taky.

No tak vidíš jak ji muselo být. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová