Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
Písemné vyjádření majitelky bytu k čemu? Není podstatné, že tam bydlí? Už neplatí, že tam bydlet nesmí?Víš jak, já jsem taky proto ho hned vykopat, ale je to právně možné? Prostě vyměnit fabku a nepustit ho domů? Zajít na úřad a říct, že jsem ho dneska vyhodila a nechci, aby tam měl TP? Že když on zavolá policii, že honechce pustit do místa, kde bydlí, ta že nic? Nezdá se mi možná tenhle postup.
aby mel nejake prava, musel by mit najemni nebo podnajemni smlouvu. Jinak je to zcela v kompetenci vlastnika bytu. Vmena FAB a podobne. Maximalne muze volat policii, ze mu ona odmita vydat osobni veci, tak tam policie zajde a umozni mu ty veci, pokud by to byla chladnicka, radio atd, musel by dokazovat ze faktura je psana na nej atd…
takze teoreticky mu nemusi davat ani tu postel, ktera je prej jeho… si ji nech zakladatelko jako bolestne..
@nadus píše:
aby mel nejake prava, musel by mit najemni nebo podnajemni smlouvu. Jinak je to zcela v kompetenci vlastnika bytu. Vmena FAB a podobne. Maximalne muze volat policii, ze mu ona odmita vydat osobni veci, tak tam policie zajde a umozni mu ty veci, pokud by to byla chladnicka, radio atd, musel by dokazovat ze faktura je psana na nej atd…
takze teoreticky mu nemusi davat ani tu postel, ktera je prej jeho… si ji nech zakladatelko jako bolestne..
určitě, takže v její situaci vymění zámek a konec? Nic se neděje? Jsi si tím stoprocentně jistá?
@Magnifique píše:
@j.a.n.i1 …a tam se nebude zdržovat, když před MP udá informaci o domácím násilí.. Dnes to není jako dřív, že musí někde bydlet, aby mohl zrušit TP…
ale tady se o domácí násilí nejedná
@Magnifique píše:
@j.a.n.i1 …a tam se nebude zdržovat, když před MP udá informaci o domácím násilí.. Dnes to není jako dřív, že musí někde bydlet, aby mohl zrušit TP…
ale já jsem nepsala, ze musí někde bydlet, já psala, ze ho nejdiv musí fyzick vystěhovat a pak mu teprve lze rušit tp, obráceně to nelze.
Myslím, že jde jít na úřad a nahlásit trvalé bydliště tam. Jako majitelka bytu na to má podle mě nárok. Tuším, že je to doporučený postup v případě, že např zlobivým dětem bydlícím u rodičů hrozí exekuce, apod. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
ale já jsem nepsala, ze musí někde bydlet, já psala, ze ho nejdiv musí fyzick vystěhovat a pak mu teprve lze rušit tp, obráceně to nelze.
a nemusí k tomu být uveden svědek? Nebo pak policie dojde po sousedech a zjistí, jestli tam už nebydlí? Měnilo se to 1.1. protože loni to tedy takhle jednoduše nešlo. Ptám se, aby zakladatelka věděla, nějaké myslím je tu jaksi, promiňte, k ničemu. Jak to skutečně je?
@Kapaz píše:
Myslím, že jde jít na úřad a nahlásit trvalé bydliště tam. Jako majitelka bytu na to má podle mě nárok. Tuším, že je to doporučený postup v případě, že např zlobivým dětem bydlícím u rodičů hrozí exekuce, apod.
nema, pokud tam ten dotyčný bydli
@terinka4444 teda výborná otázka. Taky by mě zajímalo jak je to doopravdy. ![]()
Alespon takové poučení, že k sobě nedávat nikomu trvalák ![]()
@Magnifique píše:
Ano, je to tak. Jen dostavit se na MÚ musí oba.
a když in dobrovolně nepůjde? Jsme u toho, rada vykppat je dobrá, ovšem jak na to? Pokud se nezměnilo něco novým OZ, není to taková legranda.
@terinka4444 píše:
určitě, takže v její situaci vymění zámek a konec? Nic se neděje? Jsi si tím stoprocentně jistá?
ano presne tak. Z hlediska legislativy neni mezi nima zadny vztah, nevznika mu ani ji vyzivovaci povinost vuci manzelovi - manzelce. Je to naprosto cizi clovek.
v tomhle smeru muze byt zakladatelka klidna.
@terinka4444 píše:
a nemusí k tomu být uveden svědek? Nebo pak policie dojde po sousedech a zjistí, jestli tam už nebydlí? Měnilo se to 1.1. protože loni to tedy takhle jednoduše nešlo. Ptám se, aby zakladatelka věděla, nějaké myslím je tu jaksi, promiňte, k ničemu. Jak to skutečně je?
Jo svědek potřeba bude stále, ale ono je to celkem jedno, tp nezakládá zádný nárok na byt. A zakladatelka stejně primárně řeší, vystěhování a ne trvale bydliště.
Trvalé bydliště jako takové na to snad dokonce nemá ani vliv. Pokud nemá nájemní smlouvu, popř podnájemní, nejsou manželé, tak naopak může policii volat ona, že tam nemá co dělat a nechce byt opustit.
No a jestli to teda zakladatelka chce dotáhnout do konce, tak zajít na OSPOD a nechat si vydat předběžné opatření o svěření dcery do péče. Protože jestli to neudělá a vykopne ho, tak on by klidně mohl malou vyzvednout ze školky a někam s ní odejít učitelky mu ji musí dát, protože je otec a nemají určenou péči.