Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To já zase miluju dušené maso, mohla bych ho jíst na tisíc způsobů denně, ale když řeknu že máme dušené, a vidím jeho obličej, tak ho dělávám jen ve vyjimečných případech, a nebo když dělám nějaké jídlo které nejím aby měl radost, tak si pro sebe uklohním dušené
@blaufik
Jak dělaš to maso na hořčici? Ja vyvařuju o vikendech. Většinou. V tydnu rychlovky.
Tý jo a zase mě chytají chutě, dala bych si nudle s mákem, nudle s bramborama, nebo se zelím, ale ten můj je „masák“ a pro sebe jsem líná ![]()
@Dana26 vepřové plátky naklepu, osolím, opepřím, a namažu hořčicí ze spoda, vrhnu do pekáčku, a pak zvrchu. dám tak kousíček másla, a podleju vodou, já dávám vody i hořčice trošku více, aby bylo hodně šťávy, a přiklopím, a peču
Je to mňamina ![]()
Příspěvek upraven 14.07.12 v 21:58
@blaufik píše:
@zichisek vymýšlíš si i jídelníček jo? Já jsem to zkoušela několikrát a vydržela jsem u toho systému vždycky tak maximálně měsíc![]()
Ale je fakt, že můj životní styl je jeden velký chaos
Máme doma miniškoličku
Takže potřebuju vědět, co nakoupit, co se bude vařit a rodiče chtějí vědět, co se bude jíst ![]()
@zichisek tak to ti závidím, že si dokážeš ty jídelníčky takhle připravovat
Na jak dlouho máš takový jídelníček sestavený? Jedeš po týdnech?
Já teda vařím každý den. Vždycky dopoledne, mě to hrozně baví a dokonce malý nasypu do mističek mouku, strouhanku a ať to klidně míchá, hlavně že se mi neplete pod nohy
.
@blaufik píše:
@zichisek tak to ti závidím, že si dokážeš ty jídelníčky takhle připravovatNa jak dlouho máš takový jídelníček sestavený? Jedeš po týdnech?
Mám soupis jídel, ze kterých vybírám. Jinak jedu po týdnech. Musím do týdne nacpat jednou rybu, jedno sladké jídlo, jedno zeleninové jídlo a pak rýží, těstoviny a brambory. Jinak svačinky jsou většinou pečivo s něčím + zelenina odpoledne a dopoledne je vždy ovoce a pak 1× peču, 1× mussli nebo ovesná kaše, pudink, ovocné pyré, jogurty, tvarohy…
A kolik máš těch dětí v té miniškoličce?
Jinak můj manžel i žehlí, když toho mám už plné kecky, klidně se vším pomůže. Je to zlatíčko
No a na zítřek mám navařený květákový krém a zítra dodělám ještě řízečky ![]()
@zichisek ty jo tak to klobouk dolů. Máš můj obdiv
tohle bych nedokázala takhle plánovat. Já se většinou rozhoduju co bude na oběd až jak se chystám vařit ![]()
@bedrunec včetně mojí 22.měsíční jich je zapsáno 7. ALe tak se průběžně střídají. Někteří chodí jen 2-3× týdně, jeden odpoledne, jedna až od září a pak jsou ještě na prázdninách u babiček, takže chodí dohromady tak 2-3děti denně.
A můj manžel nežehlí. Předpokládám, že ani neví jak tu žehličku zapnout.To si to raději vezmě nevyžehlený, že je to dobrý, že by to stejně pomačkal ![]()
@blaufik píše:
@zichisek ty jo tak to klobouk dolů. Máš můj obdivtohle bych nedokázala takhle plánovat. Já se většinou rozhoduju co bude na oběd až jak se chystám vařit
Tak když jsem byla jen s malou doma, tak jsme taky koupili až ten den to co budeme jíst. Ale teď když mám od 7.30 do 18hodin prcky doma, tak už musím mít nakoupeno a navařeno. Zas pak nemusím nic složitě vymýšlet, jen mrknu, co že to vlastně dnes budeme jíst ![]()
Právě jsem zjistila, že děti tvrdě spí a manžela jsem nechca vzbudila.Tak počkam ještě 3/4hodiny, dám prckovi ATB a pujdu spat taky
@bedrunec píše:
A kolik máš těch dětí v té miniškoličce?
Jinak můj manžel i žehlí, když toho mám už plné kecky, klidně se vším pomůže. Je to zlatíčkoNo a na zítřek mám navařený květákový krém a zítra dodělám ještě řízečky
ty s máš že ten tvůj žehlí, ten můj nikdy na žehličku nešáhl..
@zichisek to máš pravdu s tolika dětma by to byl ten správný chaos ![]()