Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@anoli30 píše:
Jé zase bych zapomněla. Já vždycky v úterý zapomenu na ten Obchoďák.
vidíš, ještě, že mě tu máš
![]()
@MUFICE píše:
vidíš, ještě, že mě tu máš![]()
Já to říkám pořád. ![]()
@Silwinka87 píše:
Už to vidím..Takže malá spí ještě v postýlce, předpokládám..
Pomazlit, dát pusinku, říct dobrou noc a odejít..Bude plakat, za dvě minuty tam jdi znovu, řekni jí, ať spinká, že jste jen v obyváku a pořád tak dokola..
Ještě jí třeba nechej otevřené dveře, aby vás slyšela, to malému pomáhá..
Taky jsme to takhle vyřešili. Ale už v 7m.
. Dneska usíná jak miminko a spí celou noc. Paráda
@omites píše:
Taky jsme to takhle vyřešili. Ale už v 7m.. Dneska usíná jak miminko a spí celou noc. Paráda
Je to ideální stav, sice to stojí pár dní nervů, ale pak už fakt i hodně malé dítě pochopí, že se prostě bude spát a hotovo..
@Silwinka87 píše:
Je to ideální stav, sice to stojí pár dní nervů, ale pak už fakt i hodně malé dítě pochopí, že se prostě bude spát a hotovo..
My nejdřív teda řešili usínání v těch 7m. To první den řval hodinu. Druhý půl a do týdne usnul sám. Po prvním kojení ale končil na zbytek noci stejně u mě v posteli. V 9m začal v noci blbnout tak, že vstával i po hodině a vřískal. Rozhodla jsem se utnout noční kojení a „vysvětlit“ mu, že se v noci spí. To pochopil za 2 dny. A krom nějakých výkyvů, je to fakt super, spí celou noc.
@omites píše:
My nejdřív teda řešili usínání v těch 7m. To první den řval hodinu. Druhý půl a do týdne usnul sám. Po prvním kojení ale končil na zbytek noci stejně u mě v posteli. V 9m začal v noci blbnout tak, že vstával i po hodině a vřískal. Rozhodla jsem se utnout noční kojení a „vysvětlit“ mu, že se v noci spí. To pochopil za 2 dny. A krom nějakých výkyvů, je to fakt super, spí celou noc.
Super..Náš malý spí taky v klidu, ale v noci když se probudí, tak jde za náma, nějak nám to nevadí..Někdy se vzbudí i třeba před půlnocí, většinou se mu jenom něco zdá a pláče ze spaní..
@Silwinka87 sleduji, že jsou o rok od sebe, že. No když se vzbudí na ránem a pláče, tak taky putuje ke mě. Ale to je tak jednou za týden, dva. To mi taky nevadí. Ale aby se budil co chvíli v noci nebo u mě spal celou noc, to už ne. Už jsem si zase zvykla na svoje pohodlí. Na druhou stranu se mnou na začátku spával v posteli těch 9m. Myslím, že co se týká pocitu blízkosti s matkou a jistoty, jsem mu dala do života dost. Teď by se měl pomalu osamostatňovat
Přes den už spává ve velké posteli.
@omites píše:
@Silwinka87 sleduji, že jsou o rok od sebe, že. No když se vzbudí na ránem a pláče, tak taky putuje ke mě. Ale to je tak jednou za týden, dva. To mi taky nevadí. Ale aby se budil co chvíli v noci nebo u mě spal celou noc, to už ne. Už jsem si zase zvykla na svoje pohodlí. Na druhou stranu se mnou na začátku spával v posteli těch 9m. Myslím, že co se týká pocitu blízkosti s matkou a jistoty, jsem mu dala do života dost. Teď by se měl pomalu osamostatňovatPřes den už spává ve velké posteli.
To máš určitě recht ![]()
Malý za náma chodí spíš až nad ránem, kolem 4-5 hodiny ráno a to nám teda nevadí. Ale kdyby došel o půlnoci, tak to teda néé…Ať si jde pěkně do své..Je to pohodlnější pro všechny..Určitě budou všichni líp vyspaní, než když se cpou všichni na jedné posteli..
Taky jsem se dívala, že jsou o rok.. ![]()
Náš Ada chodí k nám do postele až ráno, když vstává, tak se jde ještě přitulit ![]()
@MUFICE píše:
Náš Ada chodí k nám do postele až ráno, když vstává, tak se jde ještě přitulit
Holky, nevíte prosím, jestli prodávají v Lidlu parmazán?
Protože u nás v obchodech prostě není k sehnání a někdo mi kdysi říkal, že má pocit že v Lidlu to viděl..
![]()
No jo, jenže ona někdy usne sama v pohodě, takže to umí. Rostou jí špičáky nahoře, tak je někdy i přes den mrzutá a prsty má furt v puse. Tak si pořád říkám, že to třeba ještě přejde
. Jako vydržet to její řvaní celou hodinu, tak na to teda nemám, ona ječí tak, že se z toho zakuckává, je schopná se poblinkat
.
@Silwinka87 píše:
Holky, nevíte prosím, jestli prodávají v Lidlu parmazán?
Protože u nás v obchodech prostě není k sehnání a někdo mi kdysi říkal, že má pocit že v Lidlu to viděl..![]()
Mají ho v chladáku za 34,90 a je už nastrouhaný ![]()
@jajul píše:
No jo, jenže ona někdy usne sama v pohodě, takže to umí. Rostou jí špičáky nahoře, tak je někdy i přes den mrzutá a prsty má furt v puse. Tak si pořád říkám, že to třeba ještě přejde. Jako vydržet to její řvaní celou hodinu, tak na to teda nemám, ona ječí tak, že se z toho zakuckává, je schopná se poblinkat
.
Tak jí dej dudlíka, u nás to pomohlo.