Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silwinka87 no jo, ale pak se cítím jak zlá matka. Tatínek je málem pánbůh a já to odnáším ![]()
@MUFICE píše:
Taky jsem koukala, že se to tu dnes rozjelo
Tak to má být..
Jsem to nezakládala pro srandu králíkům, ne?
![]()
@Pavelas u nás jsem zas měkčí já, ale přesto si myslím, že docela neústupná ![]()
Tatínek začal vychovávat, když mu začal synáček skákat po hlavě. To bylo v těch 7m. Do té doby jsem se střídali u uspávání a nechtěl mi dovolit ho nechat si trochu pořvat. Bylo to malinké bezbranné miminko, s čímž souhlasím. Pak ho večer hlídat a malý mu vřískal všude. Tak se rozhodl ho nechat si pořvat v postýlce dokud neusnul. Chopila jsem se přiležitosti a naučila ho usínat, když už i tatínek svolil
.
Ale čím je malý větší, tím manžel vychovává víc a víc
Jakože trvá na svém, moc neustupuje. Já jsem teď větší měkejš. Ale když ustoupím, tak mi to synáček víc vrátí pak ![]()
@MUFICE dneska naštěstí nejsem tak vyřízená, tak třeba vydržím chvíli fungovat. Včera jsem byla fakt marná ![]()
@Pavelas píše:
@Silwinka87 no jo, ale pak se cítím jak zlá matka. Tatínek je málem pánbůh a já to odnáším
Tak se zkuste víc sjednotit, třeba..Víš co, toto je strašně těžké, myslím si, že skoro v každé rodině je jeden rodič hodnější a druhý přísnější..Ale musí to tak být, co bych z těch dětí potom bylo?
@omites tak to nám malá dává „sežrat“ vše. Jakmile v něčem ustoupíme/povolíme tak se nám to vrátí. Jenže ve stylu, že každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán. Z tohohle období vzdoru jsem už kolikrát fakt na mrtvici.
Ale je pravda, že občas je chlap ve vysvětlování lepší. Jak s ní není celý den, tak neztrácí tak rychle nervy ![]()
@Silwinka87 máš pravdu. Kroky ve výchově činíme společně. Třeba jsem manželovi nahlásila, že mě točí dudlík a že mu ho seberu a už nedám. A manžel souhlasil, podpořil mě v tom. Přežili jsme dva večery řevu a je bez dudlíku na spaní.
Kdyby šel proti mě, pak to bude drastištější pro všechny.
@Silwinka87 jemu je líto ji tam nechat plakat a nechce se vracet. To já se raději vracím s tím, že prostě bude usínat sama.
Jinak si myslím, že jsme vesměs za jedno, zase tak velké rozdíly ve výchově nemáme. Prostě jen ženský a mužský pohled na věc a způsob výchovy. Což je asi v pořádku.
@Pavelas píše:
@omites tak to nám malá dává „sežrat“ vše. Jakmile v něčem ustoupíme/povolíme tak se nám to vrátí. Jenže ve stylu, že každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán. Z tohohle období vzdoru jsem už kolikrát fakt na mrtvici.
Ale je pravda, že občas je chlap ve vysvětlování lepší. Jak s ní není celý den, tak neztrácí tak rychle nervy
Počkej, ségra má 12 a vstoupila do puberty. To je teprve masakr
Ona ke všemu není moc inteligentní a cloumají s ní hormony. No masakr.
Zrovna si usmyslela, že chce na jinou školu, že naše základka je šílená. Jenže si vybrala ještě horší základku. Ale ona si myslí, že jenom tam to bude všechno dobré a nenechá si to vymluvit. Přitom tam jsou děti ještě horší, jak u nás.
V zásadních věcech, jako bylo odebrání dudlíku, změny v režimech jsme vždy spolu probrali a pak postupovali stejně, nikdy proti sobě. Jen každý svým způsobem.
@omites no na pubertu se taky „těším“. V tomhle by mohla být po chlapovi, po mě trochu, ale hlavně ne horší jak já
Já teda poslouchala, chodila zavčas, neutíkala, ale přece jen, jsem byla číslo ![]()
@Pavelas a taky jsi dělala srdceryvné scény, vřískala, že nebudeš chodit do školy? Každé ráno a sem tam i večer?
Ještě že tam nebydlím s nima
Maminky, a jak jste řešily, když si vaše dítka nechtěla čistit zoubky? Naše Týnka má skoro deset měsíců, první dva zoubky měla ve čtyřech měsících, dva dole, další čtyři nahoře za necelý dva měsíce, takže má zoubků už šest..Koupila jsem kartáček v lékárně, ale samozřejmě si je nechce nechat čistit, jakmile zaútočim s kartáčkem, tak spustí, už jí žloutnou, mám strach, že se jí úplně zkazí a bude je mít černý
Přitom se snažim, když si čistim zuby já, tak na mě kouká, tak jí dám taky kartáček, nebo čistíme spolu, ale nechá si fakt jen chviličku, sotva jí ty zoubky přejedu, už se jí to nelíbí a pláče…Jak jste to řešily vy? Protože naše malá je ještě hodně malinká a nemá z toho rozum a v okolí neznám nikoho, kdo by měl dítko, který mělo tak brzy tolik zoubků ![]()
@kristy84 bohužel neporadím. Malý měl první zuby, dolní jedničky, v 8m. Další zuby kolem 10m, zbytek v roce a později. Ze začátku jsem jenom otírala plenkou. Postupně jsme přešli na kartáček. Ale to už byl trochu větší a chtěl po nás opakovat.
@omites ne to ne, já byla dobrodruh později, tak v 17letech a v trochu jiných věcech. Školu jsem brala vážně, nebyla jsem žádný premiant, ale brala jsem to jako nutné zlo.