Večerní šichta na eMiminu :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50145
2.12.12 22:16
@omites píše:
ne, zatím ne. Dneska mi to ošetřili na pohotovosti. Vyčistili ránu a dali dren. Ten mi teď večer vypadl. Ráno zavolám svojí zubařce a jsem zvědavá, co se mnou budou dělat dál :nevim:

Jestli tam máš i začínající zánět, tak ty ATB budou nejlepší, jsou tak na 3-5 dní. Před měsícem mi trhali 8 a hned mi je nacpala, aby se to ještě víc nerozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
2.12.12 22:51

No nic pro dnešek to balím dobrou všem ráno brzo vstávám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
2.12.12 23:17

@Amber_1977
ja jsem ve fazi priprav - femibion (MTHFR), zelenina a jine :mrgreen: Chteli bychom jaro / leto zacit „pracovat“ na spunteti a navic mam mimina jako konicek, proste me to vsechno kolem nich bavi. Ale taky mam strach, jestli na to vubec mam, jestli to zvladnu, abych zvladla zajistit, ze dite bude stastne a zdrave…Asi takova „prvomaterska“ psycho zalezitost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
2.12.12 23:24
Neboj, takový obavy má úplně každá budoucí maminka :D A věř mi, že ve finále to zvládne úplně každá, normální ženská :D Taky jsem se moc bála, mimčo jsem si hrozně přála a když to přišlo, pořád jsem si říkala, jak se zrovna JÁ dokážu postarat o malý miminko :D A šlo to tak nějak samo, automaticky, přirozeně, ono to miminko zase tolik nepotřebuje, jen mít suchou plínku a plný bříško :D
@Kacise píše:
@Amber_1977
ja jsem ve fazi priprav - femibion (MTHFR), zelenina a jine :mrgreen: Chteli bychom jaro / leto zacit „pracovat“ na spunteti a navic mam mimina jako konicek, proste me to vsechno kolem nich bavi. Ale taky mam strach, jestli na to vubec mam, jestli to zvladnu, abych zvladla zajistit, ze dite bude stastne a zdrave…Asi takova „prvomaterska“ psycho zalezitost?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
2.12.12 23:26
@kristy84 píše:
ono to miminko zase tolik nepotřebuje, jen mít suchou plínku a plný bříško :D

No to naše ještě chgtělo maminku furt u sebe. Nosila jsem ho v šátku a v noci spal se mnou.
Ale jak píšeš. Všechno se vypozoruje a jakmile se s tím malým tvorečkem člověk zžije, tak to jde hned všechno snáz.
Jinak já jsem si nedokázala představit, jak vlastně poznám, že ho mám dát spát. Prostě jsem netušila, jak se to odhaduje. I to jsem se nakonec naučila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
2.12.12 23:33

@omites

„kdy ho mam dat spat“, taky dobry :mrgreen: To me jeste nenapadlo :D Uklidnuje me, ze mam jeste strasnou spoustu casu si tohle vsechno probrat, prebrat, nacist… Ale ted jsem cela naruby a paf uz jen z toho faktu, ze do toho fakt jdeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
2.12.12 23:39
@Kacise píše:
@omites„kdy ho mam dat spat“, taky dobry :mrgreen: To me jeste nenapadlo :D Uklidnuje me, ze mam jeste strasnou spoustu casu si tohle vsechno probrat, prebrat, nacist… Ale ted jsem cela naruby a paf uz jen z toho faktu, ze do toho fakt jdeme :mrgreen:

Určitě načti, aby jsi měla jakoby představu. Ale řiď se selským rozumem. Nech miminko, aby vás vedlo. Hlavně v prvních mesících se to docela vyplatí.
A neboj, straaaašně moc mamin to zvládlo, není důvod, aby ty jsi byla vyjímka. Musíš si říkat, že to zvládneš a nic jiného si moc nepřipouštět. Pak ti to půjde dobře. :hug: Horší je takové to sýčkování dopředu.
Máte v rodině nějaké malé dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50145
2.12.12 23:41
@kristy84 píše:
A šlo to tak nějak samo, automaticky, přirozeně, ono to miminko zase tolik nepotřebuje, jen mít suchou plínku a plný bříško :D

Souhlas :palec: Nikdy předtím jsem dítě nekrmila ani nepřebalovala a bála jsem se, že to nebudu umět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
3.12.12 20:29
@Kacise píše:
@Amber_1977

Asi jo :lol: Taky jsem tohle furt řešila - a vlastně řeším dodnes, zda moje rozhodnutí jsou ta správná, zda dělám pro pupíčka dost, zda.. Je to nekonečný..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
3.12.12 20:33
@Kacise píše:
@omites„kdy ho mam dat spat“, taky dobry :mrgreen: To me jeste nenapadlo :D Uklidnuje me, ze mam jeste strasnou spoustu casu si tohle vsechno probrat, prebrat, nacist… Ale ted jsem cela naruby a paf uz jen z toho faktu, ze do toho fakt jdeme :mrgreen:

Ty jo, tak teď vzpomínám, co všechno jsem studovala.. A ve finále mi to bylo k prdu, protože když se pupík narodil, tak jsem začala vše řešit tak nějak s ohledem na něj, což se neshodovalo s tím, co se psalo v chytrých knihách a chytrých článcích :lol: Ve finále jediná knížka, která s námi korespondovala a potvrdila mi, že to dělám správně.. Byl koncept kontinua, který jsem dostala darem od kamarádky asi po půl roce od porodu.
No a nejvíc užitečných rad a korekcí - když už jsem opravdu přestřelovala.. Jsem dostala tady na eMiminu, od holek z naší debatní skupiny, které již měly starší děti.. Tedy takové ty rady „z praxe“. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
3.12.12 20:33
@MUFICE píše:
Souhlas :palec: Nikdy předtím jsem dítě nekrmila ani nepřebalovala a bála jsem se, že to nebudu umět :lol:

No a co? Umíš? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50145
3.12.12 20:58
@Amber_1977 píše:
No a co? Umíš? :mrgreen:

Tak skoro po 3 letech už je to běžná rutina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
3.12.12 23:17

Aaach, ja uz se tak tesim, az si tu s vami budu moci pokrafat o tom, co ten nas spunt zase vyvedl… :D Rada nunam cizi deti, ale to vedomi, ze nejsou moje mi brani si je ponufkat, jak bych chtela, tak si to setrim na svy vlastni :mrgreen: Jeste premejslim, jestli ma cenu jit na predporodni kurzy, respektive na kurz o peci o mimino; mama by mi asi reklam ze je to kravina, ale kamaradka mi ted pujcila mimince na prevleceni a teda to byla maturita z manualni zrucnosti! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50145
3.12.12 23:18

@Kacise Na žádném kurzu jsem nebyla a zvládla jsem to v pohodě :palec: V porodnici mi sestra řekla, že je to jak přebalování panenek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
3.12.12 23:23

@Kacise tak oni ti toho hodně ukážou i v porodnici. Já na předporodním kurzu byla, chtěla jsem vědět, do čeho jdu a taky něco o kojení a tak. A taky jsem to brala jako výlet mezi lidi - byla jsem od začátku těhu na rizikovce. Ale je fakt, že moc věcí jsem z toho nepoužila.
@Amber_1977 taky jsem četla koncept kontinua :palec: na základě toho jsem se rozhodla, že si budu dělat věci po svém. Ono po šestinedělí, když jsem vyrazila mezi širší příbuzenstvo, se najednou vyrojilo nějak moc radilů a hlavně kritiků. Měla jsem dítě přes den v šátku, v noci u sebe v posteli a ještě ke všemu malý spával u světla. A to bylo keců :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová