Věčné téma: Co dnes uvařit?

• Fotoalbum (163)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4417
19.2.11 14:43

tak dneska byla pečená krkovička s bramborem, zítra nevařím - jde se na oběd k přítelovo rodičům… :lol:

• načítám...
15054
19.2.11 17:01

k večeři jsem zapekla brambory s hermelínem

• načítám...
6378
19.2.11 18:09
dzarunka píše:

jééé mňám :-P .jak se to dělá?

• načítám...
15054
19.2.11 18:23
miriskaw píše:
dzarunka píše:
jééé mňám :-P .jak se to dělá?

já to dělám když mi zbydou pečené brambory tak mezi ně nahážu nakrájenej hermelín a zapeču.....jinak na netu je plno receptů a dělá se to ze syrových brambor,hermelínu,sůl,pepř a zalít rozpuštěným masoxem nebo smetanou a peče se do změknutí......může se dát i cibule a slanina

• načítám...
1044
19.2.11 18:39
Háta_x píše:
Díky :palec: Používám Lagris parboiled, dřív bývala červená, teď je modrá. Je to ona?
Emilka1 píše:
Nikolkce jsou tři pryč, takže dělám normální z mlíčka (používám krabicové polotučné) a z rýže (myslím červenou Largis) a rýži uvařím v mléce, dám trochu soli, pak nechám vychladnout, zamíchám moučkový cukr, vajíčko, dám to do vysypaného plechů asi půlku a pokladu zavařeným ovocem a pak dám tu druhou půlku rýže a dám do trouby, ale Májince bych to nedala ta je na to malá

Já myslím, že je i červená, ale doma jí teď nemám, tak přesně nevím

• načítám...
1044
19.2.11 18:44

Tak jsem se spletla kupuji od Vitany, ale dívala jsem se, že existuje i červená Lagris

• načítám...
5799
20.2.11 14:31

smažený květák s bramborem :-D

• načítám...
616
20.2.11 14:45

sýrová polévka a taky smažený květák s bramborem

• načítám...
30627
20.2.11 21:08

Dneska vařil syn, byly vepřové nudličky se zeleninou a vařené brambory, na zítra mám v plánu dušená játra s rýží.

• načítám...
12272
20.2.11 22:13

U nás dnes byla ta domácí paštika. Manžel to pekl včera ve vodní lázni pět hodin! :roll:

• načítám...
1044
20.2.11 23:16

bramboračka s houbama
vepřové maso s hřiby kořením a těstovinama

• načítám...
5799
21.2.11 08:48

od včera mi zbyl květák, takže nejspíš placičky s bramborem nebo kaší :-D

• načítám...
27247
21.2.11 18:29

O víkendu jsem zkoušela vločkové placičky. Nejdřív jsem si říkala, že je toho těsta strašně málo, záhy jsem pochopila, že toho byla až moc :D Ale byly výborný.
Dneska jsem dělala kuskusoto a zítra bude pečené kuře s rýží.

• načítám...
Rose-k
21.2.11 20:31
lleennttiillkkaa píše:
O víkendu jsem zkoušela vločkové placičky. Nejdřív jsem si říkala, že je toho těsta strašně málo, záhy jsem pochopila, že toho byla až moc :D Ale byly výborný.

Kuskusoto něco jako rizoto??A jak ho děláš??Já taky dneska koupila kuskus,ale ještě jsem ho nedělala :oops: tak přemýšlím nad nějakým receptem..

• Upravit
27247
21.2.11 23:47
christy píše:
lleennttiillkkaa píše:
Kuskusoto něco jako rizoto??A jak ho děláš??Já taky dneska koupila kuskus,ale ještě jsem ho nedělala :oops: tak přemýšlím nad nějakým receptem..

Já to dělala poprvý. V podstqtě jako rizoto a bylo to dost rychlý, nejvíc času jsem strávila krájením masa.
Vepřový maso jsem nakrájela na drobný kousky, osolila, opepřila, polila olejem a promíchala. Hodila na pánvičku osmahla, pak jsem přidala sterilovanou zeleninu i se šťávou s ní. Dusila jsem to asi 20 minut. Mezitím jsem si udělala dle návodu kuskus 1,5 hrnku kuskusu a 3 hrnky teplý vody. Když byla zelenina s masem dušená, přidala jsem kuskus, promíchala a ještě chvilinku nechala dojít. Nakonec jsem posypala sýrem.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová