Veganka v rodině-názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
598
5.1.17 19:24
@KatieAndLily píše:
Její život - její rozhodnutí. Asi se nevyhne těmhle kecům určitých jedinců ale nikdo jí nemůže maso nutit pokud ho sama nechce.
Taky bych se jí zastala.. nedokážu se koukat jak někdo někoho buzeruje za takové osobní rozhodnutí.Ať je neposlouchá, nemají se do ní co starat. Bude více jídla pro ně ;)

Souhlas, navíc teď osočují mě, nemůžou zkousnout že jí podporuju, když děláme zabijačky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
5.1.17 19:25
@ka2ka píše:
je mi jasný jakou čočku musela dostat když se na ní všichni sesypali nebo tobě to tak nepřijde?

Jo takhle..ja se omlouvam, nepochopily jsme se :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.1.17 19:26
@nostress píše:
Pokud jí je aspon šestnáct, a bude mít vyvážený a pestrý jídelníček, snad to nebude mít nějaké vážnější dopady na její zdravotní stav. Ideální by bylo, když by jedla aspon ryby. Nechápu reakci širší rodiny, zvlášte když jí rodiče v tom podpoří. Každý by se měl starat hlavně o svůj jídelníček. Ze zkušenosti vím, že časem je to často i přejde. Syn byl asi sedm let vegan, pak občas snědl kousek ryby, a nakonec zjistil sám, že mu nejlépe vyhovuje normální pestrá strava.

Máte pravdu a bohužel oni nevidí že je jí už seštnáct, oni vidí teprve šestnáct… Podle nich je stále ve vývinu a bez masa asi zakrní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
5.1.17 19:26
@vonajebohyne píše:
Jo takhle..ja se omlouvam, nepochopily jsme se :kytka:.

v pohodě mě napadlo že jsem se nepochopili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
5.1.17 19:28

@holkaZ Strejda je myslivec.. takže si myslím že on by měl taky svoje kecy.
Hlavní je si to nepřipouštět. Pochybuju že by se bavili celou dobu jen o vás dvou a tak bych se třeba zdržela nějaké konverzace která na to navazuje aby se to zase nějak nezačalo řešit :think: to je časem přejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@vonajebohyne píše:
Neodsoudila a argumenty, ze ji x veci bude chybet moc neberu.
Kolik lidi ji zivocisne produkty a nedba na prisun vitaminu z ovoce a zeleniny…a kdo jim to vycita? Malokdo.

To je hezky řečeno.
Lidi, kteří pozřou 100g zeleniny/týden a většinu stravy tvoří uzeniny a pečivo, tvrdí veganům, že mají jednostrannou stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
@střepina píše:
Ne, neodsuzovala bych jí, když jí to vadí, tak jí nebudu nutit, uzeniny a párky jí žádné vitamíny a minerály nedají, ale všeho moc škodí, občas si dát kvalitní maso muže

Bohužel veganství není vegetariánství, tuším že nesní už ani vejce a mléčné, ale i tak za ní stojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
5.1.17 19:31

Nemam nic proti veganum a vegetarianum, ale zajima me jejich pristup. Znam napr. holku, ktera je vegankou, protoze nechce podporovat hromadne chovy. Tak ok. Znam cloveka, co je vegetarian, protoze mu je lito tech zvirat a proste kdyz si da maso do pusy, tak vidi to zvire a je mu z toho spatne. Tak to taky lze pochopit. Ale pak jsou tu lidi, co chteji treba jen byt zajimavy a to mi vadi. A pak ti, co vsem cpou, ze by meli byt vegani vsichni, to mi taky vadi. :) Holku bych ale jen tak neodsuzovala. Je ale treba asi nejak tu stravu si hlidat a nektere veci necim nahradit, aby opravdu telo nestradalo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
@KatieAndLily píše:
@holkaZ Strejda je myslivec.. takže si myslím že on by měl taky svoje kecy.
Hlavní je si to nepřipouštět. Pochybuju že by se bavili celou dobu jen o vás dvou a tak bych se třeba zdržela nějaké konverzace která na to navazuje aby se to zase nějak nezačalo řešit :think: to je časem přejde :kytka:

Když se sejdeme, tak se tomu nevyhneme-u jídla :zed: Mě nechají být brzy, o to se nebojím, ale spíš se holka začne všem z rodiny vyhýbat, aby se vyhnula konfliktu. Jí nenechaj, tohle je pro ně přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
@holkaZ píše:
Bohužel veganství není vegetariánství, tuším že nesní už ani vejce a mléčné, ale i tak za ní stojím.

No právě, že ani mléko, ani vejce, prostě nic živočišního původu.

Příspěvek upraven 24.03.19 v 20:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
5.1.17 19:32

Víš jak poznáš vegana? Řekne ti to :lol:

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
5.1.17 19:35

No, já přestala jíst maso(už to je něco přes 3roky) taky to nikdo nemohl pochopit a ze začátku jsem si vyslechla co to je za ptákovinu, že to dlouho nevydržím a proč jsem se rozodla atd… No, teď už to je tak, že když se nakládá a já poprosím bez masa - je u toho hláška, jestli mě to ještě drží a zakroutí hlavou. Myslím, že je to taková prvotní reakce lidí na nezvyklou situaci, ono to přejde, časem si zvyknou a i když s tím třeba nebudou souhlasit tak si řeknou sem tam hlášku ale nesesypou se na ni jako vosy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
5.1.17 19:36

Bylo by mi to šumák… ale občerstvení by si asi musela nosit svoje(včetně vzorků minimálně pro domácí 8) ) ale jako starší generaci trochu chápu, prostě toho víc ví a potřebujou nám to vysvětlit, jak jsme mladý a blbý… a chápu i ty obavy, on totiž není vegan, jako vegan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
@Ela515 píše:
@holkaZ Proč odsuzovat? Naopak, dělá pro své zdraví to nejlepší, co vůbec může.
My sice vegani nejsme, ale vegetariáni ano, přechod na veganství vážně zvažujeme. Navíc skutečnost je taková, že od doby, co jsme přešli z klasické stravy alespoň na vegetariánskou, našim tělům se neskutečně ulevilo a zdraví opravdu hodně posílilo.
Dospělý syn striktní vegetarián navíc je aktivní sportovec a do posilovny chodí denně a rozhodně chrastítko není, pořádně svalnatá vazba :)

Máte naprostou pravdu. My tedy vege nejsme, ale nedělám maso každý den, tak jednou týdně, dvakrát ryby… Ale živočišné tuky přijímáme i v podobě mléčných výrobků, vajec atd. Ovšem náš základní jídelníček tvoří zelenina, ovoce, luštěniny, celozrné obiloviny… A cítíme se skvěle, minimum lepku a žádný rafin.cukr. Energie máme nadbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
@holkaZ píše:

mléčné výrobky muže nahradit rostlinnými, ty mají mnohem více minerálu než kravské mléko a ořechy a semena jsou také velmi zdravá, lněné semínko je superpotravina a makové mléko má 12× více vápníku než kravské mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová