Veganka v rodině-názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.1.17 20:54

Starší generace zažila nedostatek, chápu, že nechápou :mrgreen: Tvoje příbuzná mi připadá dost mladá na veganství, je docela těžké sestavit vyváženě jídelníček i pro vegetariána, natož pro vegana. Píšeš, že ji rodiče podporují, tak snad na ni dohlédnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
5.1.17 21:01

@holkaZ tvoji příbuznou bych určitě podpořila ve zdravé stravě, ale fakt bych ji nepodporovala ve veganství, to měli ti uštěpační příbuzní dost pravdy, ta ji může opravdu spíš ublížit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
5.1.17 21:01
@Lady Bee píše:
A k čemu to je? To jako z přesvědčení, že slepička se zneužívat může, ale kravička ne? Nebo čistě jen kvůli chuti? Dokážu pochopit vegetariánství, i snad to veganství, i když tam je to trošku na hranici, ale tyhle odnože? To mi fakt hlava nebere :think:

Tak jako obecně by mě mléko a mléčné výrobky nevadily, ale jsem naně alergická. Z tohoto důvodu jsem je nejedla, jen vajíčka, ale moje spotřeba byla tak jedno či dvě vejce týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
5.1.17 21:22

Mám v rodině veganku, je jí 22. Nikdo jí do toho nemluví, toleruje se to. Její problém, že na rodinných oslavách téměř nic neji, protože si není jistá, jestli v nějakém jídle není něco živočišného (stačí třeba máslo). Je to její věc, její život. Je bledá, hodně hubená a bohužel už se to na ní podepisuje, je neustále nemocná. Teď už skoro každý měsíc :,( Její máma se jí aspoň snaží vařit na týden (holka je přes týden na koleji), protože ona na to nemá čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.1.17 21:22

A kdyz je nekdo lakto-,vztahuje se to i na mleko jinych zivocichu, nez krav? Kozy, ovce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.1.17 21:23
@ilonka12 píše:
@holkaZ tvoji příbuznou bych určitě podpořila ve zdravé stravě, ale fakt bych ji nepodporovala ve veganství, to měli ti uštěpační příbuzní dost pravdy, ta ji může opravdu spíš ublížit

Může, ale uštěpačnost puboše spíš v jeho přesvědčení utvrdí.

Navíc je legační, když člověka o stravě poučují lidé, kteří mají nadváhu, vysoký tlak a cukrovku už od padesáti. To se fakt nedá brát vážně, to už je veganství lepší. neříkám, že to tak je, ale často bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
5.1.17 21:27
@bartsch píše:
Mám v rodině veganku, je jí 22. Nikdo jí do toho nemluví, toleruje se to. Její problém, že na rodinných oslavách téměř nic neji, protože si není jistá, jestli v nějakém jídle není něco živočišného (stačí třeba máslo). Je to její věc, její život. Je bledá, hodně hubená a bohužel už se to na ní podepisuje, je neustále nemocná. Teď už skoro každý měsíc :,( Její máma se jí aspoň snaží vařit na týden (holka je přes týden na koleji), protože ona na to nemá čas.

Rozhodně u tohoto způsobu stravování je nutná disciplína a to hodně hodně velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
5.1.17 21:30
@Bábrdl píše:
Může, ale uštěpačnost puboše spíš v jeho přesvědčení utvrdí.Navíc je legační, když člověka o stravě poučují lidé, kteří mají nadváhu, vysoký tlak a cukrovku už od padesáti. To se fakt nedá brát vážně, to už je veganství lepší. neříkám, že to tak je, ale často bývá.

Holce nikdo nezaručí jak na tom bude zdravotně v 50 ať je či není veganka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.1.17 21:31
@Lady Bee píše:
Holce nikdo nezaručí jak na tom bude zdravotně v 50 ať je či není veganka.

No to určitě ne. A jak to s tím souvisí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
5.1.17 21:36
@Bábrdl píše:
No to určitě ne. A jak to s tím souvisí? :think:

Chtěla jsem tím říct, že když má někdo v 50 cukrovku, nadváhu či vysoký tlak, tak to nemusí znamenat, že se snad doposud cpal uzeninama a špatně se stravoval, tudíž nechápu proč by jí k tomu nemohli něco říct. A naopak si myslím, že by jí k tomu někdo starší něco říct měl, i když tu už padlo, že by to mohlo být kontraproduktivní :think: s tím asi souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
5.1.17 21:39

Její věc, nechceš tak nejez :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.1.17 21:40
@Lady Bee píše:
Chtěla jsem tím říct, že když má někdo v 50 cukrovku, nadváhu či vysoký tlak, tak to nemusí znamenat, že se snad doposud cpal uzeninama a špatně se stravoval, tudíž nechápu proč by jí k tomu nemohli něco říct. A naopak si myslím, že by jí k tomu někdo starší něco říct měl, i když tu už padlo, že by to mohlo být kontraproduktivní :think: s tím asi souhlasím.

pokud má někdo v 50 cukrovku, nadváhu a vysoký tlak, z 90% je to tím, že se blbě stravuje. :nevim: Proto prostě působí komicky, když s rakvičkou v jedné ruce, a metforminem v druhé poučuje někoho o jeho stravování.

A když nějaká taková buřt-tetka a buřet-strejc vybalí na puboše svá moudra a pak mají plná ústa toho, jak jejich zdravotní potíže nesouvisí se stravováním a nedostatkem pohybu, protože bla bla, ale hlavně ať ono není vegan, je to superkontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
5.1.17 21:42
@Bábrdl píše:
pokud má někdo v 50 cukrovku, nadváhu a vysoký tlak, z 90% je to tím, že se blbě stravuje. :nevim: Proto prostě působí komicky, když s rakvičkou v jedné ruce, a metforminem v druhé poučuje někoho o jeho stravování.A když nějaká taková buřt-tetka a buřet-strejc vybalí na puboše svá moudra a pak mají plná ústa toho, jak jejich zdravotní potíže nesouvisí se stravováním a nedostatkem pohybu, protože bla bla, ale hlavně ať ono není vegan, je to superkontraproduktivní.

Neříkám, že ne… ale to si spíš něco domýšlíš… na procenta jsem tu alergická :roll: když už procenta, tak studie a ne novinky prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31628
5.1.17 21:50

Proč odsuzovat? Minimálně by to pro mě bylo zajímavé téma k rozhovoru.
Na druhou stranu mám blízko sebe veganku, která zase dost hlasitě kritizuje masojedlíky, a to mi taky vadí. Rozhodla se tak, okolí ji respektuje, ale tak at i ona respektuje okolí. Vždyž je to přece každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.1.17 21:59
@Lady Bee píše:
Neříkám, že ne… ale to si spíš něco domýšlíš… na procenta jsem tu alergická :roll: když už procenta, tak studie a ne novinky prosím…

No tak proč né, nó. Ať vidíš, co si domýšlím.

http://zdravi.euro.cz/…-typu-162708

Vzájemný vztah mezi obezitou a DM 2. typu je dobře znám. 80–90 % diabetiků 2. typu je obézních a většina z nich má diabetes mellitus jako jeden ze symptomů metabolického syndromu (syndromu inzulínové rezistence). Zatímco nositelů genetické predispozice inzulínové rezistence je v bělošské populaci přibližně 30 %, geneticky dané riziko vývoje diabetes mellitus 2. typu má v této populaci 6–8 % jedinců. Již řadu let je známo, že obezita významně zvyšuje riziko vývoje diabetu a komplikuje úspěšnost antidiabetické léčby. Naopak, metabolické abnormality spojené s DM 2. typu (hyperglykémie, hyperinzulinémie, dyslipidémie) se zhoršují přítomností obezity. Obézní diabetici mají v každé věkové skupině vyšší mortalitu ve srovnání s neobézními diabetiky 2. typu. V současné době patří obezita mezi základní rizikové faktory DM 2. typu. O tom, jak silný je vzájemný vztah mezi obezitou a diabetes mellitus, hovoří výstižně termíny, se kterými se stále častěji setkáváme v odborné diabetologické literatuře:diabesity – diobesity.

Hra, set, zápas :jazyk: :mrgreen:

Edit: ale máš pravdu, že třeba vegani často trpí anémií, proto jsou to bledule. A taky se budou durdit a hádat, že to není stravou.

Příspěvek upraven 05.01.17 v 22:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová