Veganka v rodině-názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
5.1.17 19:58

Ahoj,
já třeba měla období, kdy mě drželo, že jsem půl roku nejedla maso. Prostě mi přestalo chutnat. Ale protože jsem si to neuměla pořádně nahradit, abych měla dostatek bílkovin, byla jsem strašně vyčerpaná. Tak jsem si jeden den udělala kuřecí prsa na přírodno.. No a jak mi maso začalo chutnat :D :D
Neodsuzuji to, ale musí být vážně plnohodnotná náhrada bílkovin a jiných dalších vitaminů. Ovšem taky nemám ráda, když to někdo přímo vnucuje a říká, že je to jediná cesta k nápravě lidstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.17 20:06

Teď už jsou třeba v Praze i veganské restaurace, ale stále to není rozšířené. Manžel, když mu mají do práce přijet Indové, tak zkoumá, kam je vzít na jídlo, nakonec většinou končí v indických restauracích. Je to opravdu rozdíl oproti vegetariánství. Třeba manžel si hodně vaří indická jídla (některé jsou veganská, vegetariánská i s masem). Jde tam hlavně o koření a i ty jejich druhy např. čočky jsou k dostání jen ve specializovaných obchodech. Spíše bych měla strach, že ta 16 slečna si nebude chtít vyvařovat veganská jídla a skončí na ovoci a zelenině a budou jí chybět vitamíny a důležité živiny. Dá se jíst vegansky, ale musí tomu obětovat čas. Nedivím se, že rodina má obavy. Často se za veganství schovává sklon k poruchám příjmu potravy.

• Citovat
  • Upravit
2205
5.1.17 20:11

Neodsoudila bych jí, bylo mi to jedno, max. bych si řekla něco o mladé holce, která se hledá a být vegan je in… hlavně v Praze tedy. Má rodiče, takže je to na nich.

Já na tyhle xtrémy moc nejsem a to veganskou kuchyň miluju, poměrně pravidelně chodíme do veganské restaurace. Dále se snažíme nejíst tak často maso, prostě mít pestrý jídelníček.

Holka si na to přijde časem sama. Nechala bych to být, ale taky chápu, že pro starší generaci to je nepochopitelné. Mají jiné uvažování a co si budeme povídat, holce je opravdu zatím teprve 16.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.1.17 20:18
@nostress píše:
Jednou za čas to není problém, ale vymýšlet jídelníček, a vařit každý den veganovi, není jednoduché. Docela mi to komplikovalo život, a už mě to někdy i štvalo, ale člověk s tím nic nenadělá. Jenom jsem doufala, že ho to jednou přejde. Sice jsem tipovala, že to bude tak do půl roku, protože předtím měl moc rád řízky a maso vůbec, a jeho to drželo jako naschvál sedm let. :) :cert:

To věřím. Dotyčná si vaří většinou sama, baví jí to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
5.1.17 20:20

@holkaZ ne, neodsoudila. Dokonce jsem se jednu dobu tím směrem vydala taky, ale nebyla jsem veganka, jen ovovegetariánka.

Jen je potřeba si hlídat poměr jednotlivých částí stravy, ale dá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
5.1.17 20:20
@elen-ka píše:
@holkaZ ne, neodsoudila. Dokonce jsem se jednu dobu tím směrem vydala taky, ale nebyla jsem veganka, jen ovovegetariánka.Jen je potřeba si hlídat poměr jednotlivých částí stravy, ale dá se to.

A teď už nejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.1.17 20:21
@Gosi píše:
kupuju vaječné těstoviny… vzala by z lednice tak možná mrkev 8) i když občas mívám sojovou smetanu do kafe… tak já nevím, jestli pekla nějákou spešl bábovku kvuli jednomu člověku, ale třeba kdyby něco vyrobila a donesla na příští rodinou párty ochutnat, možná by pochopily, že jednak ona ví o čem mluví, a že to je jednak dobré a jednak i syté…

Souhlas. Já už párkrát jedla jídla co vařila a celkem dobrý :palec: Řekla bych, že oni to ale nebudou chtít ochutnat už jen z principu. Pro ně je nepřípustné i tmavé pečivo atd… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
5.1.17 20:23
@holkaZ píše:
Souhlas. Já už párkrát jedla jídla co vařila a celkem dobrý :palec: Řekla bych, že oni to ale nebudou chtít ochutnat už jen z principu. Pro ně je nepřípustné i tmavé pečivo atd… :nevim:

Pro ně je nepřípustné tmavé pečivo a pro ní zas vejce? Víš co se říká??? Nech brouka žít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.1.17 20:23
@Šmoulice píše:
Tak bacha, aby to nebyly vaječné těstoviny. By z toho pak mohla dostat infarkt :mrgreen:

Jj, ohlídám si to :mrgreen: Ale jak jí znám, neofrněla by. Hlavně že to nebude maso :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
5.1.17 20:25
@elen-ka píše:
@holkaZ ne, neodsoudila. Dokonce jsem se jednu dobu tím směrem vydala taky, ale nebyla jsem veganka, jen ovovegetariánka.Jen je potřeba si hlídat poměr jednotlivých částí stravy, ale dá se to.

co o přesně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
5.1.17 20:27

@elen-ka Co je ovovegetarian? To jsem nikdy neslysela. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
5.1.17 20:34

Pamatuji si na veganskou rodinu ve výměně manželek. Oni všichni působili strašně nezdravě, byli bledí, jakoby průsvitní a neustále řešili jen jídlo, a nějaké energie Možná svoji účastí chtěli veganství propagovat, ale za mě se jim poved opak. Nemusí se přece holka cpát párkama, ale proč hned takový extrem jako veganství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
5.1.17 20:34
@Karii píše:
@elen-ka Co je ovovegetarian? To jsem nikdy neslysela. 8o

To jsou nějaký ty frutariáni, ne? Ovovegetarián jsem teda neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.1.17 20:37

Ovovegetarian podle me krom masa neji jeste vejce, ale jine ziv. produkty ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
5.1.17 20:37
@ilonka12 píše:
Pamatuji si na veganskou rodinu ve výměně manželek. Oni všichni působili strašně nezdravě, byli bledí, jakoby průsvitní a neustále řešili jen jídlo, a nějaké energie Možná svoji účastí chtěli veganství propagovat, ale za mě se jim poved opak. Nemusí se přece holka cpát párkama, ale proč hned takový extrem jako veganství.

Co chodíme do té veganské restaurace, tak mohu potvrdit. Co tam opravdu chodí holčiny, hlavně mladé, tak vypadají hrozně nezdravě, samá kost, žádný prsa, takový bledule. A jedna jak druhá, i ti chlapci. Je to taková určitá sorta lidí. Samozřejmě nechci paušalizovat, my tam chodíme taky a jíme i maso, ale takových tam je hodně a to je opravdu hodně negativní reklama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová