Veganka v rodině-názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
598
5.1.17 22:00
@Anonymní píše:
Teď už jsou třeba v Praze i veganské restaurace, ale stále to není rozšířené. Manžel, když mu mají do práce přijet Indové, tak zkoumá, kam je vzít na jídlo, nakonec většinou končí v indických restauracích. Je to opravdu rozdíl oproti vegetariánství. Třeba manžel si hodně vaří indická jídla (některé jsou veganská, vegetariánská i s masem). Jde tam hlavně o koření a i ty jejich druhy např. čočky jsou k dostání jen ve specializovaných obchodech. Spíše bych měla strach, že ta 16 slečna si nebude chtít vyvařovat veganská jídla a skončí na ovoci a zelenině a budou jí chybět vitamíny a důležité živiny. Dá se jíst vegansky, ale musí tomu obětovat čas. Nedivím se, že rodina má obavy. Často se za veganství schovává sklon k poruchám příjmu potravy.

Dotyčná jí od mala zdravě, celá rodina štíhlá, není dietářka… Vaří, když má čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
5.1.17 22:02

Já jsem vegetariánka a v jídle jsem celkově šíleně vybíravá a spoustu toho nejím. Maso jsem ale nejedla nikdy, ani jako do malého dítěte ho do mě máma nikdy nedostala a zůstalo mi to. Je mi bez masa fajn, nemám potřebu ho ani chutnat. Moje rodina je zvyklá a respektuje to, známí a okolí ne. Nechápou z čeho žiju a jak se stravuju. Odsuzují, kritizují.
Slečnu chápu a vím, jak se cítí. Rodina si snad zvykne a bude to respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.1.17 22:05
@Lady Bee píše:
Co chodíme do té veganské restaurace, tak mohu potvrdit. Co tam opravdu chodí holčiny, hlavně mladé, tak vypadají hrozně nezdravě, samá kost, žádný prsa, takový bledule. A jedna jak druhá, i ti chlapci. Je to taková určitá sorta lidí. Samozřejmě nechci paušalizovat, my tam chodíme taky a jíme i maso, ale takových tam je hodně a to je opravdu hodně negativní reklama.

Taky znáp pár lidí co vypadají nezdravě, především proto, že nezvládají nový stravovací návyk. Dotyčná rodina nakupuje už 20let v bio obchodech, u farmářů atd.., holka se i maminka se vyzná ve zdravé výživě, o podvíživu bych se v jejím případě nebála (u sebe jo, bo bych to nezvládala :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.1.17 22:07
@galantni jelenice píše:
Starší generace zažila nedostatek, chápu, že nechápou :mrgreen: Tvoje příbuzná mi připadá dost mladá na veganství, je docela těžké sestavit vyváženě jídelníček i pro vegetariána, natož pro vegana. Píšeš, že ji rodiče podporují, tak snad na ni dohlédnou.

Maminka určitě, ta se ve zdravé výživě vyzná, momentálně řeší školní stravování, aby měla plnohodnotný oběd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.1.17 22:14
@ilonka12 píše:
@holkaZ tvoji příbuznou bych určitě podpořila ve zdravé stravě, ale fakt bych ji nepodporovala ve veganství, to měli ti uštěpační příbuzní dost pravdy, ta ji může opravdu spíš ublížit

Zastala jsem se jí na truc, to jste možná pochopili. Jde o to že širší okruh rodiny se stravuje katastrofálně, dále nepřijímá změny, netoleruje rozhodnutí změny životního stylu, naopak jí komentama ubližovali. Sice je mladá, není plnoletá, ale už není dítě. Je jedna z nejlepších na gymnáziu, nekouří, nebere drogy, žádná průserářka, je to hodná, chytrá a inteligentní holka. Věřím že ví co dělá a proto za ní stojím. A pokud je to skutečně jen experiment, tak ho nepovažuju za nebezpečný, jsem přesvědčená že je mnohem důležitější aby se cítila dobře fyzicky i psychicky, než se nechávala ovlivňovat okolím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
5.1.17 22:14

..

Příspěvek upraven 09.03.17 v 23:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.1.17 22:15
@Bábrdl píše:
pokud má někdo v 50 cukrovku, nadváhu a vysoký tlak, z 90% je to tím, že se blbě stravuje. :nevim: Proto prostě působí komicky, když s rakvičkou v jedné ruce, a metforminem v druhé poučuje někoho o jeho stravování.A když nějaká taková buřt-tetka a buřet-strejc vybalí na puboše svá moudra a pak mají plná ústa toho, jak jejich zdravotní potíže nesouvisí se stravováním a nedostatkem pohybu, protože bla bla, ale hlavně ať ono není vegan, je to superkontraproduktivní.

NAPROSTÝ SOUHLAS!!!(náš případ :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.1.17 22:21
@holkaZ píše:
NAPROSTÝ SOUHLAS!!!(náš případ :mrgreen: )

:mrgreen: Ono to tak bývá
http://www.zivotpodlelucie.com/…tariana.html (kvůli tomu obrázku) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.1.17 22:27
@Bábrdl píše: :mrgreen: Ono to tak bývá
http://www.zivotpodlelucie.com/…tariana.html (kvůli tomu obrázku) :mrgreen:

Fakt výstižný :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.1.17 06:45

Jo holka to bude mit tezke. Ta starsi generace co vyrostala na zabijackach, na sadle tohle nepochopi, mame to doma.
Vsichni jsou presvedceni, ze bez masa a zivocisnych produktu se umre a nechapou, ze ne kazdy se tim potrebuje ládovat od rana do večera nebo denne. Sama si davam prisnejsi rezim a taky jsem zazila takove kecy, zesmesnovaci, urazeci. Moje prostredni ma takove nalady od pul roku kdyz ma naladu akceptuje kureci, kruti, kraluci a vyvary, ze tam maso nevnima, jindy je schopna, kdyz zjisti ze snedla maso se pozvracet, to ma od jejiho pul roku, to same mlecne vyrobky. Radeji sni na posezeni misku ledoveho salatu, zeleniny cerstve nebo ovoce nez aby kousla do masa. Ja ji to akceptuji, ale moje rodina je schopna u 5r. sedet a krmit ji, aby jedla, misto aby ji, kdyz je na prazdninach dali misku salatu a to bude sedet dokud cely nesni.
Kdyby nechali tu 16r. slečnu byt radeji, treba ma jen nejake obdobi a prejde ji, ale cim vic na ni budou tlacit nebo ji nutoc co nechce tim vic se sekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
6.1.17 07:21

@holkaZ důležité bude aby holka pochopila, že žádný extrem není dobrý. Ani přežírací ani ten omezující, což veganství je. Pokud to bude dlouhodobé škodí to stejně jako přežírání i když v jiných oblastech, navíc to může poznamenat i psychiku, praví veganové často mají v hlavě jen to svoje veganství. Kéž by našla opravdu zdravý životní styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
6.1.17 08:48
@holkaZ píše:
Bohužel veganství není vegetariánství, tuším že nesní už ani vejce a mléčné, ale i tak za ní stojím.

Nechápu jak to někdo může odsuzovat. Já pracuji ve veganské a raw restauraci a řekla bych, že nejvíce návštěvníků jsou masozrouti, kteří akorát chtějí okusit něco jiného. V dnešní době už se spíš podivuji, že s tím má někdo problém.
Ano, vegani nesmí nic živočišného, mnozí ani med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
6.1.17 08:59

@Kirstenn nejde přece jen o odsuzování, co když o ni mají obyčejný lidský strach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
6.1.17 09:04
@ilonka12 píše:
@Kirstenn nejde přece jen o odsuzování, co když o ni mají obyčejný lidský strach?

Tak pokud ji rodiče podporují, tak nevím proč by měli. A jestli bude mít vyváženou a pestrou stravu, tak není důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
6.1.17 09:11

@Kirstenn no to by bylo fajn, ale pokud bude opravdu pravá veganka, tak strava vyvážená nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová