Věřící maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8179
16.2.08 15:51

Hlásím se do klubu. :-)
Vyznání římskokatolické, vychovávána odmalička, vdaná, manžel stejného vyznání. :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.2.08 18:27

Vítáme!!!
Nechceš přispět nějakou inspirací pro postní dobu?

• Citovat
  • Upravit
5883
16.2.08 18:29

omluvám se, nepřihlásila jsem se, tak teď už vítám neanonymně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
16.2.08 21:22

Ahoj Knoflice! Jsem ráda, že je o diskuzi zájem. :wink:
Už jsem vymyslela předmět mého letošního půstu(jak jsem možná předtím nenapsala, u nás v CB se vždycky vyzývá k tomu, aby si člověk odepřel něco, co má rád…tedy nejen jídlo nebo maso)…a je to…moje milované každodenní koupání. Vždycky před spaním jsem si vlezla na chvíli do trošky horké vody ve vaně, četla si a užívala soukromí a klidu. A fakt mi to strašně chybí, sprcha je o ničem. Dobrá volba. :cry: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
18.2.08 10:11

Holky, ke mě si pro inspiraci nechoďte, to byste dopadly :! :wink:

Já se dneska rozhodla, že si v půstu odpustím co nejvíce internet …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
20.2.08 14:27

Chci se zeptat, jak to řešíte s dětma a bohoslužbama. Je několik možností a žádná ideální - buď zůstat doma, nebo jde jen část rodiny nebo všichni. Pak stejně většinu času zabere krocení, tišení a vynášení dětí. Jasně, jsou i bohoslužby pro děti, ale tam jsem měla často pocit, že jsou spíš pro děti než bohoslužby. Taky někde mají místnosti pro děti, ale stejně se dospělí nemůžou moc soustředit.
My chodíme všichni, většinou se každý stará o jedno dítě a mě to nevadí, že běhám ven a zpět, ale můj muž to vnímá tak, že vlastně skoro na bohoslužbě ani není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
20.2.08 14:37

Terem ja chodim s malou a vydrzi se mnou sedet v lavici,jen obcas zazlobi ale v norme.Nosi si sebou detskou bibli a vetsinu casu si ji prohlizi.kdyz byla mensi tak i behala.Bohosluzby pro deti jsou stejne kvalitni a stejne „platne“ jako kazde jine :wink:ja v tom nevidim zadny problem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
20.2.08 14:48

Nejde mi o platnost, ale spíš o duchovní prospěch. Bibli si taky prohlížíme, ale pak moc nevnímám čtení a kázání a vlastně bych mohla být venku a nerušit ostatní.
Taky hledám hranici, kdy dítě okřiknout a kdy je ještě nechat pobíhat a povídat. Asi by se měly učit chovat v kostele, ale zase je nechci jen napomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
20.2.08 14:53

Nevim terem,jak rikam me to problem nedela.mala si cte a ja sleduji bohosluzbu.kdyz treba moc vyvadi tak ji ukazu jak je pan Jezis smutny a vetsinou to zabere.u nas chodi do kostela spousta rodicu s detma a nejsou to zadne extremy.ono deti se musi chovat slusne i jinde nejen v kostele takze si myslim ze ze se to proste musi naucit primo na miste.odvest je ven nebo nechat doma neni reseni,u nas by to ani nefungovalo protoze natali v kostele byt chce :) urcite to nejak zvladnete.ja si rikam ze kdyz moje mama dokazala uhlidat v kostele(i jinde) 6 deti tak ja jedno dve zvladnout musim.samozrejme s Bozi pomoci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
21.2.08 09:54

Terem tady nastolila dobrý problém, který teď řešíme taky :roll:
Klárka byla hodné dítko a v kostele si chodila po lavici, já se mohla klidně soustředit na mši, zazlobila jen někdy. To Vendulka je jiné kafe, ta v kostele vyřvávala prakticky od narození a teď hlasitě oznamuje všem, že ji to tam nebaví a chce domů.
Já mám tu výhodu, že mě to prostě neruší, já s soustředit můžu zcela v klidu, jen je mi jasné, že ostatní to ruší a někoho i dost.
Takže já řešení nemám, ale ráda si počtu, co přispějí jíní …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
21.2.08 13:14

Knoflice, vyjádřilas to přesně, mě to taky nevadí, ale kde je ta hranice, aby to příliš nerušilo druhé. Mně by pomohlo, kdyby se u nás aspoň jedna mše vyhlásila za mši rodičů s dětma, aby všichni věděli , co je tam čeká :D (u nás v kostele se na tom už pracuje).
Pamatuju si, že když jsem ještě neměla vlastní děti, tak mě ty cizí v kostele dost rušily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
22.2.08 15:57

Ahoj holky můžu se k vám přidat?? Jsme věřící rodina která chodí a vychovává děti v katolické církvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
22.2.08 16:21

K tomu děti v kostele: Sandra s Klárou sedávají v první lavici, která je vyhrazená pro děti. No většinou jsou tam samy, protože hodně dětí chodilo do kostela jen před prvním příjmáním a pak už ne :( a Gabka sedí do příjmání s námi. Většinou se válí na a pod lavicí, ale nedělá kravál. Tak se i dokážeme soustředit na mši.Po příjmání většinou zůstává s holkama v první lavici. No až se narodí Matoušek tak nevím jak to budem dělat. Já , když byly holky malé, jsem do kostela nechodila, ale teď chodit určitě chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
27.2.08 09:20

Nějak asi nemáte čas, co?

My měli v neděli „křtiny“, takže jsem nestíhala, bylo to třeba řádně oslavit :wink:

Proč ty uvozovky … Vojta byl okřtěn už v nemocnici, takže jsme v neděli měli jen uvedení do našeho místního církevního společenství, protože chtěla, aby měl na svůj křest stejnou vzpomínku jako holky…

Já bych chtěla vědět, jak moc uznáváte kněze (duchovního …) jako autoritu? Díky za příspěvky. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
27.2.08 10:23

Knoflice to je docela zaludna otazka,dokonce zatim nevim jak odpovedet :lol: nejak nevim co presne si mam predstavit pod pojmem uznavate a autorita :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová