Věřící maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2398
28.2.08 13:34

o vire se snad ani hadat neda,to si nedovedu predstavit :) clovek muze maximalne rict svuj pohled na vec a to je vse :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
28.2.08 14:32

o tom jak se dá nebo nedá hádat o víře se můžete přesvědčit zde :lol: :lol: :lol: to je poslední stránka, koukněte víc dopředu, máteli na to nervy
A porád jste mi nevysvětlili, proč zrovna to maso… A vy ho nejíte jako nikdy v pátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
28.2.08 14:41

noemi nechce se mi cist cizi hadky :) ja myslim ze jsem natolik inteligentni abych si uvedomila ze tohle je kazdeho osobni vec a nebudu se predsi hadat kvuli tomu ze se mi neci nazor nelibi nebo s nim nesouhlasim.

o tom mase jsem ti tady neco nakopirovala abych to nemusela znova psat :wink:

Křesťané dodržují v pátek postní den, a proto nejedí nic od masa. Proč je zrovna pátek postním dnem? Křesťané věří, že každý pátek je den pokání, neboť toho dne zemřel Kristus. Páteční půst od masa patří už dlouho mezi církevní přikázání. Jeho zachovávání je nyní velmi ztíženo složitostí dnešního života. Tuto povinnost biskupové pozměňují tak, že věřící mohou dále zachovávat v pátek půst od masa, ale mohou si uložit nějaký projev pokání podle vlastní volby, buď půst nebo skutek zbožnosti nebo skutek lásky.

Půst: Odepřít si masitý pokrm, alkoholický nápoj, sladkosti, zábavné pořady v televizi, apod.
Skutek zbožnosti: Účast na mši svaté, četba Písma sv., křížová cesta, modlitba růžence, studium křesťanské nauky, meditace, apod.
Skutek lásky: Návštěva nemocných a péče o ně, pomoc bližním, konkrétní služba občanskému nebo církevnímu společenství.

a ja osobne se nsazim nejist ho v patek ale stane ze jsme na navsteve a nechci odmitnout nebo mame doma sunku co by se do soboty zkazila tak pak se snazim udelat nejaky skutek pokani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
28.2.08 14:41

Noemmi já toto kdysi našla ale nějak jsem tam nezapadla :(

K tomu masu, já ho jím. Kdysi bylo ustanoveno v kat. církvi že se maso každý pátek jíst nebude, ale Vatikánský koncil(myslím že druhý) toto zrušil. Takže se maso jíst může i v pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
28.2.08 14:45

No vidíte, tak takováto nařízení jdou zcela mimo moje chápání…

Niki ty jsi psala, že to nejde, hádat se o víře, tak já ukazuji, že jde. ALe nejde tam o vymlouvání něčího názoru, je to náhodou velmi přínosné na protříbení si a osvěžení vlastních názor a tak vůbec, člověk se dozví spoustu věcí… Ale to je odbočka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
28.2.08 14:50

tak zase jde o to co si predstavujes pod pojmem hadka :)

pro me to nejsou narizeni,nikdo me nemuze donutit to delat.ridim se tim dobrovolne protoze verim a citim ze to ma pro me vyznam.a kdybych rekla ze to delat nechci ze mi tahle cirkev nevyhovuje tak me za to nikdo nezastreli ani nedostanu pokutu ze jsem neuposlechla narizeni.je to jen o tom co ja chci a co citim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
28.2.08 15:40

Byla jsem tu ráno? Vy jste se teda rozjely 8O

Podle mě je tohle všechno o tom, že nám dal Bůh svobodnou vůli, to že pochybujeme, tápeme, hledáme a máme vlastní názor k tomu patří. A ta různost přece musí být, kdybychom byli všichni stejní, to by byla nuda. Já tohle beru tak, že si vás počtu, popřemýšlím nad tím a co uznám za dobré, to uplatním, o zbytku můžu aspoň uvažovat nebo to zavrhnout :wink:

Klanět se svatým! To snad ne! To by bylo modlářství! Slyšely jste někdy, co se děje v Lurdech? No jestli tam se dnes ještě někdo uzdraví, tak by mě to překvapilo :roll: Podle toho, co jsem slyšela já, je to čistá komerce, bohužel …

Maso se v pátek snažím nejíst, protože v pátek byl Kristus ukřižován a v neděli odpočívám, protože i Bůh sedmý den odpočíval. :wink: :lol: Ty mě Noemi svýma otázkama nějak nutíš nad tím přemýšlet :roll: 8O

Já bych zase měla spoustu otázek na tebe, jak to vlastně děláte vy - proč apoštolská? Jenže mě teď zrovna nic nenapadá, dám si tužku a bloček na noční stolek a budu si to zapisovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
28.2.08 15:43

Ještě jsem chtěla - tohle forum je pro věřící maminky. Ale jsme tu jen křesťanky, já se taky ráda dozvím něco i ostatních věřících. Píšu si po netu s jednou muslimkou. Nebojím se, že bych konvertovala, ale chci se dozvědět něco víc, abych nebyla xenofob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
28.2.08 17:05

Já pořád nevidím tu souvislost mezi masem a ukřižováním… Den odpočinku . no to je jasné, Bůh odpočíval, je to i přikázání, ale nejíst maso, protože byl Ježíš ukřižován - nevidím souvislost. Jinak u nás co se týče pokání je to spíš tak, že kdykoli člověk něco podělá, měl by to řešit, i s Bohem. Což ale předpokládám že je u vás též, ne? Nečekáte s hříchy až na zpověď , nebo na pátek, ne?

Apoštolská církev - proč ten název, musím se přiznat, přesně nevím, někde jsem o četla, ale nepametám si. Tuším, že to souvisí se vznikem, který byl poměrně zajímavý a dobrodružný :wink:

Jinak až vás tu budu štvát, stačí říct, vyklidím pole.
A ty, co tu byly zezačátku, už nepíší? Proč? Zakladetelko, nesedí ti to tu? Nemusí se tu řešit mezidenominační rozdíly, pokad nechcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
28.2.08 18:00

k té apoštolské církvi, ve vyznání víry katolické církve je „věřím v jednu, svatou, všeobecnou, apoštolskou církev“, apoštolská je církev, protože ji založili apoštolové. Katolická zase znamená všeobecná, prostě si každá církev vzala nějakou charakteristiku.
Půst od masa není předepsaný, jen doporučený, jde o starobylou tradici, protže maso je drahé a sváteční jídlo, teda dnes už tolik ne, protože žijeme v přebytku. Já mám tradice ráda, tak dodržujeme tohle omezení, ale navíc se snažíme taky něčím udělat místo pro Boha.
Mně konstruktivní hádání nevadí, aspoň si vytříbím argumentaci a ujasním spoustu věcí. Nemám pocit, že by tu byli samí katolíci, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
28.2.08 18:10

noemi proc si porad myslis ze nekoho stves?pokud se ptas protoze se chces neco dovedet tak na tom neni nic spatneho.nikdo ti nemusi odpovidat pokud nechce takze nevidim problem :) pokud by tvoje otazky byli minene jako napadani a zesmesnovani bylo by to jine.takhle myslim ze to neni zadny problem.
a co se tyce pustu a zauzivaneho masa tak to presne nevim ale patram a brzo ti dam snad uspokojivou odpoved :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
29.2.08 09:27
Nikiki píše:
a co se tyce pustu a zauzivaneho masa tak to presne nevim ale patram a brzo ti dam snad uspokojivou odpoved :wink:

To budu ráda i já :wink:

Mně Noemi taky neštveš …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
29.2.08 13:40

Ahojky
dnes nic neřešíme? :D :D :D

Holky posloucháte doma nějaké křesťanské písničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
29.2.08 17:22

zdarec, tak u nás hudba jede jenom křesťanská, jiná nee
Marek má nový cédéčko - Skillet, tak to teď nejčastěji, jinak radio way fm (wayfm.com) nebo radio 7 (radio7.cz), jinak máme nějaký CD, spíš zahraniční, z českých Jiný rytmus, Marek to nemá rád, tak poslouchám sama10 Jo, a pak z českých ještě Veselou zubatou a Prorock, ale to už jsem dlouuuho neposlouchala.
Ze zahraničních ještě třeba máme mix Here I Am To Worship II, víc napíšu, když bude zájem, přeci jen naco psát nějaké nic neříkající názvy, co?
Já poslouchám skoro furt něco, takže o hudbě se rozepisovat umím dost…
(předem upozorňuji, že další taková oblast, kde mlžete očekávat obsáhlé příspěvky, je vaření)

Mojí nejoblíbenější písničku si mlůžete poslechnout na you tube, najděte si What If I Stumble od DcTalk - a doporučuju i text… :wink:
/jinak ty klipy tam nemaj s tou kapelou njic společeného, snad krom pár, kde je to jako záznak z koncertu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
29.2.08 19:42

já mám taky pořád něco puštěné. Nejraději mám slovenský Treti deň a Timothy, ale taky si ráda poslechnu Agapé. Nějaké zahraniční máme taky ale netuším názvy. Dostali jsme je od švagrovky, ale já mám ráda když rozumím textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová