Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
11let věrná, za manžela mluvit nechci, ale předpokládám, že mi je věrný
Je to naše už druhé manželství, vztah který jsme vytvořili jako třicátníci kteří vědí co chtějí, milují se a jsou vybouření. V předchozích vztazích nevěry byly, teď už mi to za to nestojí.
Věrná, letos 25let. Nestálo by mi to za to a upřímně ani jsem za tu dobu nepotkala chlapa, kvůli kterému bych si sedla na zadek, nebo porušila tuhletu důvěru, kterou spolu s manželem máme.
Jsme spolu přes 20 roků a za sebe můžu říct, že mám čisté svědomí
Manžel říká totéž a nemám důvod mu nevěřit! A proč? Protože ctíme vše, co jsme za ty roky společně vybudovali a ustáli, pořád se máme rádi, milujeme tu naši bandu dětí a nechceme nikoho zradit, ani sami sebe! Ztráta nejvyšších životních hodnot za nějaký úlet fakt nestojí ![]()
@zoidberg píše:
Drsné
Co když ti manželka po svatební noci řekne, že to bylo naposled. Co uděláš? Doživotní celibát?
Podle @mrgreen by v takovém případě měl člověk o svatební noci říci. „Tak v tom případě se rozvedeme.“
Je pravda, že je to daleko čestnější, ale taky je pravda, že by těch manželství moc nezůstalo.
@cocomoon píše:
Já věrný jsem. Považuju to za slušnost a za úctu k člověku s kterým žiju.
Pokud bych chtěl zahýbat, tak prostě manželce oznámím že je konec a jdu za jinou. Ale dělat to někomu za zády, to je podvod nejhoršího kalibru.A nejhorší jsou ty pisatelky co se ptají jak urovnat manžělství a přitom šukaj jinde. Proplesknout a vykopnout na ulici.
Nevěra by měla být postavena v zákoně na úroveň vydědění. Ten co podváděl by neměl žádný nárok na společný majetek.
Souhlas.
Taky jsem byla věrná, 20 let. A i když odešel před 3/4 rokem, pořád mi nejde se s někým zaplést. Nemůžu se z toho pořád probrat a nedokážu si ani představit jiného chlapa.
Takové vlákno tady chybělo, ale jde vidět, že vzhledem k málo příspěvkům v tomto asi osamoceném vlákně a k množství vláken, které tady řeší milence, milenky a nevěru, je těch věrných v populaci asi fakt mizivé číslo..Člověk má vyloženě divný pocit z toho, že nepodvádí, protože se z toho stal běžný standard, tak jako překračovat povolenou rychlost na našich cestách…
Jsem věrný, totéž jsem si myslel i o manželce, ale před třemi měsíci jsem jí vlezl do mobilu a zjistil, že toká s někým jiným…
![]()
Vyblbla jsem se zamlada. Když jsem se vdala a přišly děti, nic mi nestojí za to ničit si krásnej život, kterej vedeme.
Věrnost je nejsnadnější věc na světě. Neodpovídat, ignorovat, neodepisovat, nereagovat, neflirtovat - fakt neznám nic jednoduššího. Je to jak dělaný pro líný lidi
![]()
@Mango_Lassi píše:
Věrnost je nejsnadnější věc na světě. Neodpovídat, ignorovat, neodepisovat, nereagovat, neflirtovat - fakt neznám nic jednoduššího. Je to jak dělaný pro líný lidi![]()
Přesně. Když k tomu přidám, že nevypadám jako Brat Pitt a ještě k tomu jsem introvert, tak to mám váááážně lehký ![]()
@Janli píše:
Sorry, ale taková prohlášení beru pouze od lidí na smrtelné posteli. Do té doby to může být pouze dočasný stav. Sama mám tolik sebereflexe, abych si uvědomovala, že i když jsem do dnešního dne byla věrná neznamená, že zítra totálně nezmagořím…
Jo a ty se stydíš, že se potřebuješ svhovávat za anonym frajerko?
přesně tak… člověk nikdy neví, co přijde za měsíc, natož co třeba za deset let…
Věrnost?
Já prvních 17 let taky věrná byla ![]()
Popravdě, neznám ve svém okolí nikoho, o kom bych nevěděla, že tu a tam zahřeší
ale dokud se to nedoví manžel-ka, tak je to dokonalé manželství.