Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
363
28.7.12 13:25

@Adriana jo jo naprosto souhlasim. Jam jsem z tohoto dokumentu byla uplne vykolejena. Myslim, ze na tohle by se melo podivat hodne lidi, aby si konecne uvedomili co ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
28.7.12 19:41

@Sorbetka
To máš pravdu!!A nejen co jí, ale jak se s náma zachází a že všemu velí moc prachy a touha po nich :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
28.7.12 21:42

@Sorbetka já už na to dávala odkaz na str. 150 - je tam ještě druhý dokument, tak mrkni i na něj, taky mazec :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
28.7.12 22:10

@jowana jo jo Food Matters -taky jsem uz videla. Oba tyto filmy jsem videla v rozmezi asi tri dnu a nestacila jsem se divit. Proste mi prijde, ze to vsechno do sebe urcitym zpusobem zapada a dava to smysl. Jen hlupak by to nevidel, ale ono je pro spoustu lidi pohodlnejsi to neresit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
29.7.12 20:43

Taky zajímavý http://www.youtube.com/watch?… , ještě to nemám dokoukaný, nestíhám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.7.12 23:22

@Adriana taky mám rozkoukaný jeden film, ale na tento se taky podívám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.7.12 21:16

@Sorbetka
Podívej se, je to moc pěkný. A docela poučný, má to hlavu i patu a pokud zapřemýšlíš tak to i sedí. Ale je to trošku americky přikrášlený, ale stejně stojí za zkouknutí a poučení se z toho.Jo moc se mi to líbilo, vegani se z nás sice nestanou, ale zas mi to přinutilo popřemýšlet a zase víc pojedeme v zeleným domácím :pankac:

A zas jsem začala uvažovat o rozšíření užitkový zahrady :think:.Jinak na mojí máslové dýní(moje semínko z dýně od farmářů) jsou malá miminka :srdce: :dance: :dance:.Takový mini dýničky a jsou prostě krásný…Ještě musím počíst o tom kdy je sklidit, aby se vytvořila ta „dřevnatá kůra“ a vydrželi celou zimu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
30.7.12 21:22

Já si musím bohužel postěžovat na statkáře Zacha. Nabízel kachny, poslali jsme si dva maily ohledně koupě, na poslední nereagoval, tak jsem se za ním rozjela. Sešla se s ním (je to mladý kluk, co vypadá na 18), on, že se nedostal na mail. Tak jsme se domluvili na sobotu, že mu zavolám a řeknem si hodinu, kdy si přijedu pro dvě kačky. V sobotu volám, smskuju a on nebere telefon, neodpovídá. Tak nevím, jestli je to takový ignorant nebo si dělá srandu…
Nic, napíšu mu ještě mail, co to jako má znamenat. Prostě najít fungujícího spolehlivého člověka (řemeslníka, zemědělce, obchodníka) je fakt skoro nemožné… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.7.12 21:39

@Ukulina
To je Tvoje zkušenost nebo je to okopírovaný odněkud z webu? Pokud Tvoje mažu ze seznamu potencionálních dodejců normálního masa až nebudou v Plzni trhy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
30.7.12 21:49

@Adriana Moje zkušenost. Byly jsme u něj se ségrou a shodly se, že působí dost bohémsky. Jako by ho to němělo živit. Tož tak. Na mail jsem se vyprdla, ať už v sobě nečeřím otrávenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
31.7.12 09:59

Ahoj holky,
tak sem shledla video, a byla jsem v soku a jeste me to mnohem vice nakoplo.
uz nyni diky vam odebiram bedynky. ted shanim dobreho farmare, u ktereho se da nejlepe i podivat na jeho farmu, jak zvirata ziji.
hledam nekoho osvedceneho z okoli Slanska, Rakovnicka.
nevite o nekom? mame pouze 3 suplete mrazaku, tak nemuzu moc zamrazovat, tudiz vice masa aby se mi vyplatilo jezdit dalky se mi nevyplati. kort s materskou, ale chci kvalitni veci jak pro sebe tak hlavne pro mou rodinu.
moc dekuji za typy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
2.8.12 00:50

Jééééé :potlesk: Jsem ráda, že je vás tu ‚tolik‘, dobré něco, protoýe si v tomhle směru pořád přijdu hrozně sama a jako blázen :jazyk: Od většiny lidí slyším, že je zbytečné se o to jídlo tolik zajímat, že je spousta věcí, které nám škodí a nejlepší je ‚Když mi to chutná, je jedno z čeho to je‘ :cert: Od mamky slyším akorát, že zadělávám synovi na problémy (stravování např. ve školce). Nevím, co nechápou na tom, že chci pro sebe a syna to nejlepší a začátek je kvalitní jídlo, jsme přeci to, co jíme, že? ;) Nedávno jsem viděla tak 7m dítě živit se brumíkem :cert: No mě málem odvezli, musel mě přítel držet, abych to děťátku nevytrhla z ruky :lol:

Kde kupujete maso? Máte svá ověřená řeznictví? A taky mě napadlo, kde budu kupovat zeleninu a ovoce v zimě? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
2.8.12 06:16

@ejmy začala jsem chovat králíky a občas to proložím koupeným krutím které je z farmy a vozí ho u nás do řeznictví. Zelenina je nějaká na zahradě (u tchýně) nebo jdu na trhy a na zimu mám v plán u dávat mraženou a pokud se podaří sehnat, tak BIO. Něco ze zahrádky si chci i namrazit, ale mrazák je malý, tak toho asi moc nebude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
2.8.12 06:22
@ejmy píše:
Jééééé :potlesk: Jsem ráda, že je vás tu ‚tolik‘, dobré něco, protoýe si v tomhle směru pořád přijdu hrozně sama a jako blázen :jazyk: Od většiny lidí slyším, že je zbytečné se o to jídlo tolik zajímat, že je spousta věcí, které nám škodí a nejlepší je ‚Když mi to chutná, je jedno z čeho to je‘ :cert: Od mamky slyším akorát, že zadělávám synovi na problémy (stravování např. ve školce). Nevím, co nechápou na tom, že chci pro sebe a syna to nejlepší a začátek je kvalitní jídlo, jsme přeci to, co jíme, že? ;) Nedávno jsem viděla tak 7m dítě živit se brumíkem :cert: No mě málem odvezli, musel mě přítel držet, abych to děťátku nevytrhla z ruky :lol:Kde kupujete maso? Máte svá ověřená řeznictví? A taky mě napadlo, kde budu kupovat zeleninu a ovoce v zimě? :nevim:

zima je blba, chce to si zamrazit zasoby :( ale taky nevim kam se nam to vejde. Mrazak mame klasiku tri suplicky a ty nejsou nijak extra velky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
2.8.12 13:36

Holky, některá z vás tu dávala tip na „zdravé lízátko“ které to bylo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny