Vození dětí k babičce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22084
14.12.12 11:36
@Angua píše:
A proč by musel? Protože prarodiče chtějí? Když mu to nepasuje? Ano, zakl. s manželem si pořídili mimino, nechtějí ho tahat po všech čertech, protože jsou zodpovědní za jeho pohodlí, prarodiče taky nechtějí ustoupit ze svého pohodlí, tak prostě není jiné řešení, než že všichni pojedou po třech dnech domů a hotovo.

Přesně tak :palec:

Rodiče jsou zodpovědni za svoje děti, momentálně mají mimino, které nechtějí tahat - prarodiče nejsou ochotni půjčit lízané auto. Tudíž je potřeba najít kompromis. Bez pocitů křivdy, dotčení, urážení se, prostě to věcně vyřešit podle aktuálních možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 11:37

@Kallkapa Nám nejde o peniaze, už som to písala niekoľkokrát. Víkend mojich rodičov u nás je vždy samozrejmosť. Keď sme bývali v zahraničí a mamka chcela vidieť miminko, tak sme jej zaplatili letenku, i pobyt u nás 2,5 týždňa, to je predsa normálne.
Preboha, ja od rodičov nič nechcem, ja sa snažím vyhovieť ich prosbe o to, aby sme im tam deti nechali. Len je to teraz pre nás nešťastné s tou cestou.

• Citovat
  • Upravit
3451
14.12.12 11:39
@Angua píše:
A proč by musel? Protože prarodiče chtějí? Když mu to nepasuje? Ano, zakl. s manželem si pořídili mimino, nechtějí ho tahat po všech čertech, protože jsou zodpovědní za jeho pohodlí, prarodiče taky nechtějí ustoupit ze svého pohodlí, tak prostě není jiné řešení, než že všichni pojedou po třech dnech domů a hotovo.

naprostej souhlas, když to zakladatelce letos prostě nevyhovuje tak proč by museli? však prarodiče je tam snad chtějí ne? mě by rodiče teda rozhodně vyšli vstříc když by to vyšlo takhle blbě takže nechápu proč by to nešlo aspoň tím vlakem teda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.12.12 11:41

Ne vzdy jde vyhovet. Pristi rok bude miminko vetsi. Myslim, ze pokud se navzajem pochopite (proc vy tam deti nenechate a proc oni je nechteji provezt) a pojedete po trech dnech domu, tak to bude pro rodinne vztahy lepsi, nez kdyz tak ukrivdene a nastvane pojedes znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.12.12 11:42

@Kallkapa to chápu… Každý to má nastavené jinak. Osobně taky nevím, jestli bych o tohle někoho požádala, ale na druhou stranu mi požadavek zakladatelky přijde naprosto legitimní. Já zas nemám ráda takové to handrkování „né, jááá to zaplatím“ - mě to trochu uráží, jak kdyby mi ten člověk dával najevo, že na to nemám, abych to koupila - jak kdysi jsem se takto se švagrovou tahala o blbé hrozny za 20,– pro jejich dědu :zed: Takže už ji nechávám, ať to koupí, když chce :nevim: Já aspoň ušetřím :lol: Toto je prostě proti srsti zase mně.

Připomíná mi to, jak když jsme byli malí a babička nám chtěla dát dvacku, tak jsme se s ní museli jako naoko přetahovat - ale né, babi, ale nic mi nedávej, ale tak si to vezmi, ale já to nechci, nedávej mi to, ale já ti to chci dát… Přitom my jsme dvacku chtěli, babička nám ji taky dát chtěla, tak kde byl problém, že :mrgreen: Jen asi aby neměla pocit, že jsme nevděčně jen tak shrábli prachy nebo vlastně ani nevím, z čeho to pramenilo. To je takový český folklór, mám pocit :lol: Jak když návštěva má pocit, že musí všecko aspoň 3× odmítnout, aby nevypadala nenažraně - to mě berou mory :cert: To už jsem trochu odbočila, nicméně mi to přijde analogické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186

Ja takhle dceru vozim; je to 450 km jedna cesta; parkrat jsem jela i na otocku. Ale hlavne kvuli tomu, ze nasi moc nejezdi. Mamka to spis parkrat udelala tak, ze sedla na vlak a dojela s ni. Ale chapu, ze pri vice detech je to narocne. Kazdopadne ja beru za samozrejmost, ze si pro deti prijedeme, beru vzdy na vedomi, ze se rodice o ne ten tyden nebo o prazdninach i mesic staraji… Jestli je i privezou, je na nich. Jsou to rodice, svoje nam uz daly, nemyslim, ze je spravne ocekavat vic. Ale samozrejme zalezi jak to mate nastavene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

@BohunkaP to jsem ráda, že jsme nakonec došly ke shodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
@Anonymní píše:
@Kallkapa Nám nejde o peniaze, už som to písala niekoľkokrát. Víkend mojich rodičov u nás je vždy samozrejmosť. Keď sme bývali v zahraničí a mamka chcela vidieť miminko, tak sme jej zaplatili letenku, i pobyt u nás 2,5 týždňa, to je predsa normálne.
Preboha, ja od rodičov nič nechcem, ja sa snažím vyhovieť ich prosbe o to, aby sme im tam deti nechali. Len je to teraz pre nás nešťastné s tou cestou.

Nene, to si špatně pochopila, já nepsala (alespoň jsem to tak nemyslela), že Ti jde o peníze, jen, že já bych z toho měla výčitky svědomí, že naši museli platit a nutila bych jim peníze za benzín (které by si zřejmě nevzali), bylo to převedeno na moji rodinnou situaci.

K druhé části - jak psal někdo nade mnou - pokud to odřídit nechceš, a manžel řídit nemůže, nezbývá, než tam děti nenechávat a odjet po víkendu všichni.. Určitě rodiče pochopí, že pro Tebe by to byla zbytečná komplikace a děti mohou hlídat až budou všichni větší.. když to nejde jinak udělat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
14.12.12 11:43

Já bych taky řešila tak, že bych tam děti nenechala - fajn, přijet všichni na svátky, strávit tam Vánoce a pak společně domů… V žádným případě bych rodiče nijak nenutila, aby mi děti vezli domů oni. Ale na druhou stranu ani já bych ani náhodou nejela ve čtvrtek sama s miminem 500 km a hned druhý den zase se všema dětma… to mi přijde jako koledovat si o p… na dálnici. Tuplem teď v lednu.
Takže klidně a věcně jim říct, bez pocitu křivdy, že letos to bohužel nejde, abyste tam děti nechali, s tím že to třeba vyjde napřesrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.12.12 11:44

Zakladatelko a ty bys tam ten týden zůstat nemohla? Sice by sis až tak moc neodpočinula ale ušetřila bys mimčo cesty.

• Citovat
  • Upravit
5077
14.12.12 11:48
@Angua píše:Připomíná mi to, jak když jsme byli malí a babička nám chtěla dát dvacku, tak jsme se s ní museli jako naoko přetahovat - ale né, babi, ale nic mi nedávej, ale tak si to vezmi, ale já to nechci, nedávej mi to, ale já ti to chci dát… Přitom my jsme dvacku chtěli, babička nám ji taky dát chtěla, tak kde byl problém, že :mrgreen: Jen asi aby neměla pocit, že jsme nevděčně jen tak shrábli prachy nebo vlastně ani nevím, z čeho to pramenilo. To je takový český folklór, mám pocit :lol: Jak když návštěva má pocit, že musí všecko aspoň 3× odmítnout, aby nevypadala nenažraně - to mě berou mory :cert: To už jsem trochu odbočila, nicméně mi to přijde analogické.

To byla snad nějaká tradice všude, úplně jsi mi připomněla ty tanečky v naší rodině, kdy jsme se handrkovali, že mi někdo něco dá a já naoko, že nechci apod. Dokonce jsem si teď vybavila scénu, kdy teta dávala mámě nějaké peníze za něco, ta je nechtěla a dopadlo to tak, že se honili kolem stolu a tu 500 po sobě házeli :lol:
To jen tak pro odlehčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
14.12.12 11:50
@Angua píše:
@Kallkapa to chápu… Každý to má nastavené jinak. Osobně taky nevím, jestli bych o tohle někoho požádala, ale na druhou stranu mi požadavek zakladatelky přijde naprosto legitimní. Já zas nemám ráda takové to handrkování „né, jááá to zaplatím“ - mě to trochu uráží, jak kdyby mi ten člověk dával najevo, že na to nemám, abych to koupila - jak kdysi jsem se takto se švagrovou tahala o blbé hrozny za 20,– pro jejich dědu :zed: Takže už ji nechávám, ať to koupí, když chce :nevim: Já aspoň ušetřím :lol: Toto je prostě proti srsti zase mně.Připomíná mi to, jak když jsme byli malí a babička nám chtěla dát dvacku, tak jsme se s ní museli jako naoko přetahovat - ale né, babi, ale nic mi nedávej, ale tak si to vezmi, ale já to nechci, nedávej mi to, ale já ti to chci dát… Přitom my jsme dvacku chtěli, babička nám ji taky dát chtěla, tak kde byl problém, že :mrgreen: Jen asi aby neměla pocit, že jsme nevděčně jen tak shrábli prachy nebo vlastně ani nevím, z čeho to pramenilo. To je takový český folklór, mám pocit :lol: Jak když návštěva má pocit, že musí všecko aspoň 3× odmítnout, aby nevypadala nenažraně - to mě berou mory :cert: To už jsem trochu odbočila, nicméně mi to přijde analogické.

Hehe, tak já nesnáším žádné handrkování - jak jsem psala u nás je to ten druhý extrém :roll:. Ani jedno není super, ale je to možná o něco více „vychovanější“ než nutit ostatní aby to udělali radši oni.. :mrgreen: ( to by mi prostě nedalo). Nakonec se vždycky rozumně dohodneme, jednou zaplatí jeden, příště se mu druhý „revanšuje“..Je to takové „věčné pozývání“. :mrgreen: Já osobně bytostně nesnáším, když za mě někdo platí, je mi to prostě proti srsti (naopak za druhé platím ráda :lol: ) a nejspíš je to zděděný povahový rys a proto se pořád tak „přeme“.. jablíčko nepadá daleko od stromu a pak je to trochu problém :lol:. Každopádně je to lepší než se přít o to, kdo je větší hulvát a např. nikdy neplatí, všechno za něj musíš „zacálovat“ všechno za něj vyřídit.. :lol:… extrémy nejsou dobré nikdy.. všeho moc škodí.. 8)

PS : na oslavách se cpu jak nedovřená, to se zase nezdráhám (hlad je sviňa :mrgreen: )

Příspěvek upraven 14.12.12 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082

Tak mě hlavně přijde nesmyslné řešit zda je to normální nebo ne, ale pokusila bych se nějak vyřešit nastalou situaci… chápu obě strany, prarodiče, že nechtějí výměnu aut - taky bych s tím nesouhlasila, měla bych strach, že mi zakladatelka poškodí moje auta a já že zas něco udělám tomu jejímu… stejně tak chápu, že se zakladatelce nechce jet s mimčem 2×… nicméně napadá mi několik možností:

• všichni pojedou jen na svátky a pak zase všichni domů
  • manžel si vezme na 1 den dovolenou a dojede tam na otočku
  • babička zůstane doma a děda přiveze děti sám, pak se 3 i do jejich auta vejdou
  • zakladatelka tam holt dojede i s mimčem
  • děti se naloží do vlaku a zakladatelka si je vyzvedne, pravda tady záleží na tom, jak jsou staré
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

@Laaja no asi tak :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
14.12.12 11:51

Zakladatelko, je to komplikované a dost neřešitelné.
Rodiče tam chtějí děti, děti se určitě těší, ty s mužem na volno taky, jenže jak je dostat zpátky aniž bys musela jet 500km sama s miminem tam a zpátky se 4 dětmi. Nešlo by zapojit nějakého jiného ochotného příbuzného? A manžel si nemůže vzít dovolenou na jeden den? Nebo tam jet večer a brzo ráno se vrátit?
Musím říct, že já sama bych s miminem taky takovou dálku a ještě v zimě nejela.
Další možnost je, že tam zůstaneš s dětmi ty, muž se vrátí vlakem a ty pak s ostatníma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová