Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tykam, tykání mi bylo nabídnuto hned při prvním setkání, stejně tak i u bývalých partnerů jsem si vzdy s jejich rodiči tykala
Tchánovi jsem tykala dřív než jsem znala manzela ![]()
My jsme obecně rodina, co si tyka hodně, ale kolem mě si víc lidí vyká.
@Dollorres píše:
Proboha ne. 😄 Jak by se asi děti tvářily, kdybych vykala jejich babičce a dědovi. 😂 Tykali jsme si dávno před svatbou i dětma. Tohle hraní na vykání v rodině fakt nechápu.
Moje máma vykala dědovi a divné mi to tedy nepřišlo. Říkala mu tatínku a vy.
Vykám a v životě bych netykala. Tak zvláštní tchánovce, co mám já bych nepřála nikomu. Střežení soukromí, nevzali mě od začátku jednoduše DIVNOLIDI. Mým rodičům taky vyká. Jsme ještě ucha, naši jsou hodně v pohodě a myslím si, že co nejdřív to nabídnou, ale taky bych radši, aby jim vykal. Je to přece jen úplně jiný přístup.
Vy vole, než Ty vole ![]()
Tykáme. Pamatuju si, že máma svojí tchýni říkala mamko. Její máma umřela, když byla malá, tak jí to babička nabídla.
Vykame si, moji rodice taky vykali, nic divneho mi na tom neprijde.
Tykání mi bylo nabídnuto po strašně moc letech, když jsem konečně po x letech porodila vnouče a mě se to pod vlivem hormonů tak nějak dotklo, jako že neplodná snacha ani po šesti letech manželství nebyla tykání hodna, ale ten porod ji konečně učinil plnohodnotnou členkou rodiny. Mám je ráda, ale po dvaceti letech už mi to prostě nepůjde přes pusu. Muž si s našima potykal asi po roce vztahu.
Vykam ja jim, manzel mym rodicum take vyka. Ze strany rodicu vuci nam je automaticky od zacatku tykani. My s manzelem jsme za vykani radi, nekterym lidem mi neni prijemne tykat. Treba v praci mi byvaly sef nabidl tykani, takze nebylo zbyti a musela jsem to prijmout, ale bylo mi to krajne neprijemne. Tady by to bylo podobne. Doufam, ze k tomu ani nikdy nedojde, ze by mi bylo tykani nabidnuto.
Tykám, ale raději bych vykala popravdě, cítím z toho větší respekt.
@Ufonek444 píše:
Ahoj, chci se zeptat jestli tykáte nebo vykáte rodičům svého manžela/své manželky? Já své tchýni a tchánovy vykám a on mému tátovi taky. Jak je to u Vás?
Tykam otci přítele a mně skoro snacha tyká taky
@Billi píše:
Tchánovi jsem tykala dřív než jsem znala manzela
My jsme obecně rodina, co si tyka hodně, ale kolem mě si víc lidí vyká.Moje máma vykala dědovi a divné mi to tedy nepřišlo. Říkala mu tatínku a vy.
Tak rikat ‘cizimu chlapovi’ tatinku a jeste mu k tomu vykat, to by mi pres pusu teda neslo.
Tchyni tykám, jejímu manželovi jsem taky tykala, ale až později než tchyni.. Tchanovi vykám, jeho manželce tykám.