Vykáte tchýni a tchánovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2181
4.4.21 12:25

Roky si tchánovci nechaj vykat. Bližší a uctivější vztah díky vykání k nim fakt nemám. Spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
4.4.21 12:26

Tchyně mi nabídla tykání. Tchán mi týká, já mu vykám a říkám dědo :lol: Tykání mi nenabídl, je mu 75 let, má nárok.
Manžel s mámou i partnerem si týkají a říkají křestním odjakživa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
4.4.21 12:31
@divine woman píše:
Nemáš úctu ke stáří?

Pokud ten stary/starsi clovek nerespektuje mne, tak fakt jen proto se je ‘starsi’ (jak rikas, treba na pracovisti, nemluvim o 90 lete nahodne babicce, kterou pustim sednout v autobuse) tak ho nemusim automaticky uctivat. Neznamena to, ze se k nim nechovam slusne ale to neni totez jako respekt.

Příspěvek upraven 04.04.21 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.4.21 12:31
@blobfish píše:
Já jen nechápu - když někomu vykání vadí, proč se neozvete? Nemyslím si, že by snachy a zeťové byli ve vztahu ke svým tchýním a tchánům v podřízeném postavení…

Já se třeba ozvala. A bylo mi sděleno - TAK NÁM TEDA TYKEJ, KDYŽ TI O TO TAK HROZNĚ JDE, ALE UVĚDOM SI LASKAVĚ /TY BLBKO/, ŹE DŘÍV SE VYKALO I VLASTNÍM RODICŮM."

Takže milodar vyškemraný a pod nohy hozený a ty si ho poníženě seber.

Nasrat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.4.21 12:33
@Zmatena.prvomatka píše:
Muj muz mym rodicum tyka, rodice si tykaji navzajem, jedinej kdo nekomu vyka, jsem ja tchanovcum, oni mi samozrejme tykaj…no necejtim se prijemne, nevim jak je mam oslovovat, jestli pane a pani s prijmenim, nebo si muzu dovolit krestnim jmenem 🙈 rikat jim maminko tatinku a vyknout se mi vubec nelibi, mamku a tatku mam svoje. A to jsem jim povila vnuka od jedinyho syna, takze pokracovatele rodu, ani to je neobmekcilo a furt jsem tam jak vetrelec 🙈 😂

To je jak kdybych to napsala já… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
4.4.21 12:36

Já zareagují bez označení těch co na mě reagovaly. Vykání a tykání v rodině podle mě nastavují vždycky tcháni a mladí by to měli respektovat. Jestli si někdo mysli, ze díky tykání spolu budou mít lepší vztah, tak je to samozřejmě nesmysl.
Je mi jedno jestli si někde vykají nebo tykají, ale rozhodně o tomto rozhodují rodiče, ne “mladí”. Vždycky ti starší.
I já si rozhodnu kdy a jestli si budu se svojí snachou tykat, určitě to nebude ona, aby mi určovala, kdy ze už je čas, aby mi začala tykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.4.21 12:38
@Bafonek píše:
Já se třeba ozvala. A bylo mi sděleno - TAK NÁM TEDA TYKEJ, KDYŽ TI O TO TAK HROZNĚ JDE, ALE UVĚDOM SI LASKAVĚ /TY BLBKO/, ŹE DŘÍV SE VYKALO I VLASTNÍM RODICŮM."

Takže milodar vyškemraný a pod nohy hozený a ty si ho poníženě seber.

Nasrat!!!

To bych tak nebrala, řekla bych „fajn, tak teda ahoj :-)“. A dřív se celkem běžně umíralo v šedesáti „na stáří“ :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.4.21 12:42

@Bafonek Ty s tím máš velký problém, už jsi tu o tom psala. Já tomu fakt nerozumím, můžu mít hezký vztah i klidem, kterým vykám nebo s kterými si vykáme vzájemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.4.21 12:42
@bigl píše:
Já zareagují bez označení těch co na mě reagovaly. Vykání a tykání v rodině podle mě nastavují vždycky tcháni a mladí by to měli respektovat. Jestli si někdo mysli, ze díky tykání spolu budou mít lepší vztah, tak je to samozřejmě nesmysl.
Je mi jedno jestli si někde vykají nebo tykají, ale rozhodně o tomto rozhodují rodiče, ne “mladí”. Vždycky ti starší.
I já si rozhodnu kdy a jestli si budu se svojí snachou tykat, určitě to nebude ona, aby mi určovala, kdy ze už je čas, aby mi začala tykat.

No, a ti mladí zase zpravidla rozhodují o tom, jak a jak často se budou prarodiče vídat s vnoučaty a nakonec často i o tom, jestli stráví závěr života v LDN nebo v domácí péči. Tak aby ses nedivila, být generál za každou cenu nemusí být cesta k úspěchu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.4.21 12:43

@bigl Napsalas to moc hezky. Já si myslím, to samé. :palec: Nikdo mi přece nebude určovat jestli mi bude tykat. Navíc o generaci mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.4.21 12:44
@Ijen píše:
To ozvani se, si po pravde neumim predstavit. U nas to neni o nejake podrizenosti, ale spis o neprijeti do rodiny jako celku a vykani je jenom drobny kousek skladacky. Mne to nevadi,po vic nez dvaceti letech uz je clovek nad veci. A jsem rada, ze jsem se nenechala vmanevrovat do pozice oni me tykat/ ja jim vykat, to jakousi podrizenosti zavani. Vykame si navzajem a je klid.Vztah meho muze s mymi rodici je jiny, vyvijel se v case a navic oni ho bez problemu prijali hned od zacatku, maji ho radi, i nase deti, tam je situace uplne jina.

Kdyby to takhle bylo všude tak je to zlatá cesta. Naši tchánovci mi tykaj beze slova od prvního okamžiku a a nechaj si vykat dodnes. 23 roků už tomu tak je. Nesnáším to, ale nemůžu nic dělat než si to nechat líbit. Oni to považují za normální a mě to SERE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.4.21 12:45

@blobfish Tak jestli kvůli tykání budeš prarodičům bránit ve styku s vnoučaty nebo se o ně nepostaráš, tak to raději nemám slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.4.21 12:46

@Bafonek Ale ty sis to zavinila sama. Mělas jim říct, že si nepřeješ, aby ti tykali. Já se partnerů svých dětí ptám, jestli mohu tykat a zatím to nikomu nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
4.4.21 12:46

Na svatbě jsme si všichni potykali, akorát já s tím vnitřně bojuji. Vždycky když jim tykám, připadám si vnitřně jako nevychovaný spratek. :nevim: Což je vtipné, protože oni mě za vykání kárali, že nejsou tak staří, tak jsem jim musela vysvětlit, že pro mě to není o věkovém rozdílu, ale že jim tím projevuji úctu.

No snad si někdy zvyknu, čekáme potomka, třeba mi to pak bude připadat přirozenější. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.4.21 12:51
@divine woman píše:
@blobfish Tak jestli kvůli tykání budeš prarodičům bránit ve styku s vnoučaty nebo se o ně nepostaráš, tak to raději nemám slov.

Ne kvůli tykání, to je dezinterpretace. Kvůli přístupu „já jsem starší, takže já rozhoduju a vy se třeba po…“ A taky to není o bránění nebo nestarání se v absolutním slova smyslu, ale spíš o tom, že kvůli lidem, kteří jsou pro tebe jako cizí a chovají se k tobě nadřazeně, se prostě tolik nepřetrhneš. A to se pak samozřejmě projeví různými způsoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí