Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stačí mi číst ten souhrn na idnesu a je mi smutno, tento život je v podstatě týrání dětí ![]()
Byla tady diskuze, že spolužáci berou klukovi svačinu. Vůbec bych se nedivila, kdyby ty blbé borůvky takové děti lákaly. Ale tyhle děti byly dle idnesu tak apatické, že by asi jen smutně koukaly.
Mě tato výměna přišla strašně smutná. Pro každé dítět je jejich rodič svatý, ale tady… Pražská rodina byla naprosto bez emocí, dítě zjevně jen důsledek nechráněného sexu, nic, po čem by toužili. Oba špinky a ještě pracují s jídlem - fuj.
Míša raději ani nebyl ukázaný a pak ho uklidili na školu v přírodě (divím se, že mu ji vůbec zaplatili). Elišky mi bylo moc líto. Připomínala mi moji, téměř sedmiletou. Takové nadšené dítě, tak prahla po doteku (viz tulení první minuty po představení nové maminky), toužící po čtení a nějakém čase stráveném s rodiči a její otec před ní řekne, že čtení dětem je kravina - všimli jste si toho výrazu Elišky? To obrovské zklamání, kdy ji ten její malinký plamínek naděje tak zadupal? Jak nesmlouvala, prostě naprosto rezignovala, oči ji zhasly, usměv zmizel…
Tady byla výměna fer v tom, že obe strany bydlely v nájemním bytě, obě měly dvě děti (i když pražáci asi dětí víc, ale nestarali se o ně), obě strany měly zaměstnání a zhruba stejné příjmy - ovšem výdaje byly jiné a měly jiné toky - jedni utráceli za děti, druzí za cigára. ![]()
Já chápu, že někomu je jedno jak žije, hlavně, že je co jíst a kde spát a o nějaký design a navoněnost mu nejde, ale…
Tady mi přišly ty děti prostě smutné a takto rezignované děti jsem dlouho neviděla. A snad ani neuvidím…
@Marieke píše:
Tak to si dobře zařídiliAle po nastěhování bych to ještě pochopila, tihle ho prostě vůbec nechtěli.
Jo on ten byt byl taky pěkně ošuntělý a nehezký. Ale tam ji za to poděkovali
A objevili tehdy, že na bazošu se dá sehnat nábytek i za odvoz ![]()
@chs.jasmin píše:Míša raději ani nebyl ukázaný a pak ho uklidili na školu v přírodě (divím se, že mu ji vůbec zaplatili). Elišky mi bylo moc líto. Připomínala mi moji, téměř sedmiletou. Takové nadšené dítě, tak prahla po doteku (viz tulení první minuty po představení nové maminky), toužící po čtení…
To jsem si přesně také říkala, jak hned v úvodu držela Eliška novou maminku za ruku a jak byla natěšená, že budou něco podnikat. Fakt je mi těch dětí strašně líto. ![]()
@Fiveone píše:
Já doufam, že se dostanou do hledáčku ospodu.
Bohužel tomu moc nevěřím.
@lucypaja píše: @PetraJ-já sem z Prahy a nedáváme před slova nicmožná lokalita?:D to spíše bude inteligence…Ten tatínek co četl četl hůř než můj druhák v první třídě..
No hlavně nečetl pohádku. To byly nějaký krátký verše. Knížka pro roční dítě, co se učí mluvit.
@Zeoli píše:
No hlavně nečetl pohádku. To byly nějaký krátký verše. Knížka pro roční dítě, co se učí mluvit.
Bohužel děti asi neměly jiné knihy.
@Zeoli-ještě,že tak, dlouhý text by asi ani nezvládl, By mě zajímalo, kam zahučí ty peníze, co obdrželi..určitě nekoupí něco pro děti, aby se mohly rozvíjet..
@lucypaja píše: @Zeoli-ještě,že tak, dlouhý text by asi ani nezvládl, By mě zajímalo, kam zahučí ty peníze, co obdrželi..určitě nekoupí něco pro děti, aby se mohly rozvíjet..
Asi je propili na svatbě. Prý se vzali.
@lucypaja píše:
@topazio. a utratili i za cigára…fuj!
Ona co vidí u jiných, tak to musí mít. Typické uvažování socek.
@Yasmina21 píše:
To jsem si přesně také říkala, jak hned v úvodu držela Eliška novou maminku za ruku a jak byla natěšená, že budou něco podnikat. Fakt je mi těch dětí strašně líto.
No protože nemá lásku a pozornost, je to forma týrání, tyhle děti trpí citlivou deprivaci a velmi negativně je to ovlivní na celý život ve více směrech.