Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My měli v ulici rodinu podobného myšlení. Navíc oboum chyběly zuby. Nějak jsme se bavili a oni se rozčilovali, že žádné zdravotní pojištění platit nebudou, protože pak stejně u zubaře musí platit.
Logika hadr ale ten člověk to tak měl a jeho draha polovička taky asi.
@kocourGarfield píše:
V té rodině toho roma zřejmě trvale nepracuje nikdo ( žádné stěhování nebude, jim to vlastně vyhovuje ). Proč by mladý kluk jako jeden z mnoho v široké rodině, měl zrovna on pracovat. Když nemá ten vzor rodině. Jako skočit si 5× za měsíc na stavbu na černo. On se přeci snaží.
Schválně by mě zajímalo kolik těch lidí co tam postavali při tom zpěvu má pravidelnou, legální práci.
Legální práci? 0% těchto lidí.
Navíc tihle lidi mají často exekuce, takže se jim běžná oficiální práce prostě „nevyplatí“, protože by jim exekutor srážel a zůstalo by jim exekuční minimum, takže je naprosto běžné a vidím to denně, že jsou léta na pracáku a chodí „na brigády“ - prostě si někde přivydělají načerno (v lese, na stavbách a po známých typicky) a stále, sol!!
bych jim nedala po pěti letech v evidenci už ani korunu - zdravý mladý člověk! ![]()
Ale teď budou bez dávek, tu výhru přece musí přiznat jako příjem, nebo se pletu?
Já videla kousek, jak koupil prsten. Takže byla na konci žádost o ruku? ![]()
@aiwwa píše:
Ale teď budou bez dávek, tu výhru přece musí přiznat jako příjem, nebo se pletu?
Já videla kousek, jak koupil prsten. Takže byla na konci žádost o ruku?
Byla ale ještě se nevzali a žádné stěhování se zatím nekoná. Oni ho stejně nemají v plánu.
@topazio píše:
Byla ale ještě se nevzali a žádné stěhování se zatím nekoná. Oni ho stejně nemají v plánu.
Proč by se stěhovali za prací. Vždyť se mají dobře. Vždyť může jít do práce ona. Ale proč, když peníze jim nechybí.
@aiwwa píše:
Proč by se stěhovali za prací. Vždyť se mají dobře. Vždyť může jít do práce ona. Ale proč, když peníze jim nechybí.
Já vím. Oba dva jsou stejní. Ona taky nikdy nebude pracovat.
Tohle nebyl prvni dil vymeny manzelek, kde je zena na rodicaku nebo v domacnosti a chlap nemuze sehnat dlouhodobe praci. Rovnez to neni prvni dil, kde za celou dobu nepadne ani jednou moznost nebo zminka, ze by sla pracovat zena a chlap by zustal na rodicaku. Tohle tam nikdy neprobehne ani v rovine uvahy.
Tentokrat jsem si ani nevsimla, ze by se zminili, jakou ti dva mladsi rodice maji kvalitikaci. Snad se necim vyucili, ne?
@topazio píše:
Na FB v diskuzi o VM někdo napsal, že příští týden bude další rodina na dávkách částka bude vyšší.
Mnohem vyšší, až mi spadla brada. S tímhle by se fakt mělo něco dělat. Ne že si namrskaj kupu dětí, a stát bude platit. Chlap se válí doma a jen rozdává rozumy. Neskutečný. Já doufám, že po výměne oboum rodinám ty dávky seberou.
@enyf píše:
Tohle nebyl prvni dil vymeny manzelek, kde je zena na rodicaku nebo v domacnosti a chlap nemuze sehnat dlouhodobe praci. Rovnez to neni prvni dil, kde za celou dobu nepadne ani jednou moznost nebo zminka, ze by sla pracovat zena a chlap by zustal na rodicaku. Tohle tam nikdy neprobehne ani v rovine uvahy.![]()
Tentokrat jsem si ani nevsimla, ze by se zminili, jakou ti dva mladsi rodice maji kvalitikaci. Snad se necim vyucili, ne?
Já vím, že už ve VM byli i nezaměstnaní. V této VM se nezmínili jakou mají školu.
@aiwwa píše:
Já videla kousek, jak koupil prsten. Takže byla na konci žádost o ruku?
Ano, musí ji přiznat, ale dávky seberou pouze na další 3 měsíce. Pak pěkně dávky zpátky.
@topazio ja snad nekde psala, ze to nevis? Ted jsem zmatena. Muj prispevek nemel v umyslu utocit na tebe, jestlis to tak snad pochopila. ![]()
@enyf píše:
Tohle nebyl prvni dil vymeny manzelek, kde je zena na rodicaku nebo v domacnosti a chlap nemuze sehnat dlouhodobe praci. Rovnez to neni prvni dil, kde za celou dobu nepadne ani jednou moznost nebo zminka, ze by sla pracovat zena a chlap by zustal na rodicaku. Tohle tam nikdy neprobehne ani v rovine uvahy.![]()
já jsem teď v procesu hledání nové práce, takže denně projíždím hafo různých portálů s nabídkami práce - cca 90 % pracovních nabídek jsou manuální práce pro muže - tomu pánovi se prostě pracovat nechce a nevyplatilo by se jim to
@topazio a taky tam někdo psal, že najít práci v Brou. mově není tak nereálné jak tvrdí pán.