Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelsey ta výměna se točí zpětně. Jak dlouho, rok? Kde ty děti zase jsou dnes?
Proč v té rodině nebyl šetření do teď Proč nemají dohled už dávno? To není situace teď. To tam běží nějakou dobu. Proč to někdo neřešil? A kolik takových rodin je? A nikdo o nich " neví". ![]()
Z mého pohledu to je selhání systému už dávno.
Příspěvek upraven 14.03.24 v 07:17
@kocourGarfield píše: Více
Některé bývají půl roku po natáčení v televizi. Topilo se. Takže odhaduji, že to byl loni říjen/listopad.
8 dětí a 17let na soc. dávkách. Hmmm tak i ty alimenty za něj platíme „my“ ![]()
Viděla jsem nějakou starší výměnu, kde neměli ani zubní kartáček. Taky víc dětí. Otec bleptal, že se jim všem najednou zničily. A že měly dva dohromady, jeden si vzala jeho žena s sebou. A mladá matka jednoho dítěte to tam dokázala trochu postavit do latě a přeorganizovat. Dokonce je dokázala posadit ke stolu a učit se s nimi. V jiné výměně zase nová matka organizovala přestavbu pokojíků nebo výměnu matrací..
Nikde jsem nepsala, že je to Ok. Jen že mi to nepřijde tak hrozné a odsuzující, jak se tady popisuje a není to nic, co by sociální pracovnice nikdy neviděly. A ta druhá měla počítat, že může přijet kamkoliv.
Co se týče hraček, podle některých výchovných principů jich děti potřebují co nejméně. Mají co nejvíce manipulovat s opravdovými věcmi
Většina běžnē dostupných hraček většiny dětí je tuna barevného plastu
Takže ani tento argument stoprocentně neobstojí.
A že Nova umí pěkně zkreslovat a vypichovat. Od toho tu je.
Myslím si, že kdyby to bylo opravdu tak, jak to vypadá, už mají nějaký dohled sociálky třeba z podnětu školy.
Ano, minimalne ty deti chodi do skoly a ucitelky musi videt, ze je neco spatne, podat nejaky podnet…
@Kelsey píše: Více
Asi listopad, říjen. Když se byli projít u Znojma v tom kukuřičném labyrintu, bylo tam hodně dýní
Co se týče těch automatů, v hernách platí už několik let registrace. Nelze přijít jen tak s balíkem peněz a točit nebo blikat.
Právě i díky tomuto systému by mělo být zamezeno/omezeno gamblit sociální dávky.
Už jsem výměnu neviděla roky, ale tady jsem to skoukla. Zajímavé bylo, jak matka čtyř dětí neuměla jiné dítě nakrmit, přebalit, zabavit ho. Chovala se spíš jako bezdětná teenagerka. Nevím, jak to tedy dělala s vlastními dětmi. Bylo mi jí líto, myslím, že je zcela otupělá a v depresi, ale taky sobec, tak nějak počítá, že jí děcka vezmou a situaci v normální rodině vztahovala k sobě- já já já. Na druhou stranu, nemůže za to..
Šváby doma běžně rodiny nemají. Taky bych se štítila takové rodiny a jejich domácnosti. Dobrovolně bych držela hladovku.
@1Pears1 píše: Více
A jako myslíte, že ty notoricky opakované vši, šváby, špínu jim tam nasadil úmyslně tv štáb? A školu jim taky zakázal režisér? Vždyť ty děti ne/chodily do školy jak na výlet. Neee dneska se nepojede ![]()
@pazitka píše: Více
Ano, jak říkala, že její děti jedly hned bez pomoci.No taky to tak vypadá
@Kelsey píše: Více
Ona uz v azylaku byla, a stejne se nepoucila. To je proste marny.
@1Pears1 píše: Více
Mas pravdu, ale za penize v Praze dum. Majiteli herny zadne penize nesmrdi. Ostatne on rikal ze uz asi rok pracuje… je otazkou, jestli porad
@Ba412 Máme známé, které léta provozují bar/hernu. Pracují tam matka s dcerou a ještě mají brigádnice. Říkala, že od té doby, co začal platit ten zákon, tržby z gamblingu klesly. Ale i tak bar je dvě uživí. Brigádnice to má/ mají jako přivýdělek.
@Jancka_K naprosto souhlasím. Sociálka s tím nic neudělá.
Už jen že pan otec od 8 děti, přizná, že na dávkách to bylo lepší..