Výměna manželek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45690
28.3.24 08:02
@ahhotep píše: Více

No, je proste videt, co tam chodi za lidi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
28.3.24 10:13

No ono po revoluci z dobrych rustinaru udelali spatny anglictinare. Ja jsem dvojjazycne vychovana takze nemcina je moje druha materstina a rustina taky dobry, 6 let sluzebek do Ruska a okolnich statu se podepsalo. Anglicky se domluvim ale neni to zadna slava. Bohuzel v rodine mam lidi, kteri se nedomluvi ani rusky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.3.24 10:38

A přesně lidi jako ty dělají tyhle „normy“, který nedávají smysl. Znám mraky manuálně šikovných lidí, kteří měli problém i vyjmenovanými slovy a teď se mají líp, jak kdekterý Ing. s pěti jazyky. Nemluvě o psychické stránce. Tyhle lidi jsou často víc v pohodě.
Ne každý se musí domluvit v cizím jazyce a ne každý potřebuje cestovat a vůbec to neznamena, že je špatný nebo hloupý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.3.24 13:02

Nedávno opakovali hodně starý díl zahraniční výměny. Paní také nevěděla, kde je Dublin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
29.3.24 13:50
@Aries6 píše: Více

Nějaké všeobecné znalosti by měl mít asi každý ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.3.24 13:53

Já už jsem se na to musela přestat dívat. Vždycky mě zvedne ze židle v čem a jak žijou ty děti :zed: tak už to v rámci zachování nízkého tlaku, ani nezapínám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
29.3.24 14:08

@boball Občas mám pocit, že nemohli projít ani základní školou, jak jsou nedotčeni základními vědomostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.3.24 15:49
@boball píše: Více

Ale všeobecný přehled neznamená plynulá znalost cizího jazyka.
Ano, přehled ano. Ale každý se většinou směřuje tím směrem, který je mu blízký. Někdo cestuje po světě, někdo po ČR. Někdo má rád historii, jiný je mistr v oboru, o kterém nemají někteří ani ponětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
29.3.24 18:14
@Kelsey píše: Více

Protože má nohy (ač jinak moc hezké) do X

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
29.3.24 20:30

Jasne, ale napriklad kde je Svedsko, to by snad mel vedet kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
30.3.24 19:23
@veria píše: Více

To ano, to souhlasím… To ani nerozporuji. Reagovala jsem hlavně na to, že někdo tvrdí, že by měl každý umět jeden cizí jazyk na komunikativní úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
30.3.24 21:47

To neumí ani spousta mláďat po maturitě. Učí se pořád dokola jednu odrhovačku. Ahoj, jmenuji se…, je mi…, jsem z česka, bydlím v…, chodím do školy, mám tolik a tolik sourozenců, můj mazlíček je pes, umím hrát na piano.., apod. dokolečka dokola. Když jsem dva roky zpátky byla na pracovním pohovoru, tak nám dali 2 minuty a pak jsme se měli představit v angličtině, bylo nás tam asi pět a opravdu všichni jeli jednu a tu samou pohádku. Málokdo umí na takové úrovni, že dokáže vysvětlit věci, nebo hovořit třeba o aktuálním dění. No a co asi firmu zajímá? Že umí někdo říct, že má doma dvě morčata? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
30.3.24 22:25

@dreamis Takze nevzali nikoho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
31.3.24 07:25
@topazio píše: Více

Ja si pamatuji uz starou vymenu, koukala jsem na ni kvuli tomu, ze byla ze zahranici a tam jela pani do Paraguaye a netusila kde je, ale mela letenku do Frankfurtu na prestup a rikala, ze neumi francouzsky, Paraguay lezi v Africe apod..

A co se tyce jazyka, mlady clovek, kter, ndzna alespon zaklady anglictiny nebo alespon jineho ciziho jazyka, tak za me je to proste spatne..nejde jen o cestovani, ale celkove o uplatneni na trhu prace apod..proste at se na me nikdo nezlobi, ono to jde v ruku v ruce obecne se vseobecnymi znalostmi, většina lidi co neumi nic z ciziho jazyka nema vetsinou ani moc vseobecny prehled..nicmene jak uz jsem psala, kolikrat ani netusi kde je jake okresni mesto v Cesku, tak natoz kde je Dublin.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
31.3.24 07:29
@dreamis píše: Více

Ty jazyky na skolach, to je katastrofa, nicmene zrovna znam spoustu mladych, co se nauci anglicky treba jen z poslouchani filmu v originále s anglickymi titulky, pres internet, psanim si s lidmi z ciziny, z pisnicek, prekladu, jenze to vyzaduje nejakou snahu, vetsina deti a mladsitvych vyrusta tak, ze skola nic a aktivity se smrsknou na koukani tv v dabingu, pareni na pc, snaha zadna, ani od nich, ani od rodicu, pak se neni co divit, ze vidam spoustu mladych, kteri neumi ani odpovedet na cestu nebo v zahranici si objednat v restauraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí