Výměna manželek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1688
31.3.24 07:34
@Aries6 píše: Více

Ne zrovna znat staty alespon v Evrope by melo byt vseobecny a je jedno jestli dotycny cestuke nebo ne, mapu snad zna kazdy ne, za me teda nechapu, ze nekdo absolutne nezna takoveto veci, to zna i moje 8 leta..a uz vubrc nechapu, ze nekdo treba netusi ani kde lezi v Cesku Ostrava nebo Plzen..ale ja uz se nedivim, nekolikrta jsem videla vymenu a ty lidi ani nevedeli co je v jejich meste zajimaveho, tip na vylet..proste lidi co znaji maximalne okoli sveho bytu, pre se drzi jen doma a vykuruji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
31.3.24 08:25
@veria píše: Více

Jak to dopadlo nevím, mě si nevybrali, ale určitě někoho museli vzít. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
31.3.24 09:07
@ahhotep píše: Více

Zrovna ty filmy a seriály stejně preferuju v dabingu, často tam je prostě blbe slyšet, protože zvuky v pozadí jsou prostě příliš hlučné a když něco neslyším tak mě vytáčí přetáčení. Já jsem zase taková, že mi nesmí nic utéct a titulky mě strašně ruší. Nikomu bych asi nedoporučila tuhle cestu i když i tohle pomáhá. Možná japonské anime je v tomto ok, protože postavám jde opravdu rozumět a není tam tolik zvuků v pozadí. Co vím tak dnes je časté, že děti mají hezkou slovní zásobu a to díky hrám. Při hraní si to co potřebují přeloží a tím se to i naučí, ovšem s tím jde dohromady i další nešvar, že pak říkají třeba místo sekera - axka, přitom anglicky je to axe, místo pochodně torchka (torch) apod. A je pravda, že je to bohužel úplně nenaučí skládat věty a právě vysvětlit cestu, něco si objednat, nebo mluvit o tom co se kolem nich děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
31.3.24 10:08
@dreamis píše: Více

Proto pisu, ze je fajn mit film anglicky s anglickymi titulky, co spatne rozumis, to si přečtete, nicmene vse nadabovane je skoda, protoze i diky tomu se mi napr na severu nestalo, ze by nekdo neumel, i uklizecka na záchodě umela se v aj domluvit, oni tam vysilaji vse v originale a proste vliv to ma, na nauceni jazyka si kazdy musi najit svou cestu, nicmene je to dobre alespon na vyslovnost, jelikoz co si ja pamatuji ze skoly, vyslovnost ucitelek byla des a hruza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
31.3.24 19:16

Tohle je ostuda. Vždyť hlavní města Evropy se děti učí v páté třídě, ve vlastivědě. A anglicky od první třídy. Alespoň u syna na ZŠ kam chodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
31.3.24 19:19

Syn si udělal v devítce Cambridge B2 - Grade A z angličtiny. Ne tu dětskou ale pro dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
31.3.24 19:38
@topazio píše: Více

No vidis tak muze uz jit maturovat. Jsem se nedavno podivila nad tim, ze maturita je jen uroven B1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
31.3.24 19:49

To je dokonce taková nižší B1, oproti cambridge B1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.4.24 10:47

Ve třetím ročníku si chce udělat C1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7719
1.4.24 15:58

Hele, já třeba mám základy z němčiny, angličtiny a ruštiny, ale v zeměpise plavu totálně a dopadla bych jako paní s Paraquyí (bože, ani napsat mi to nejde) :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.5.24 13:55

Příští týden startuje další řada v tv.
Voyo nemám ale možná už tam je nový díl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33658
11.5.24 05:11
@topazio píše: Více

Jojo, je tam. Opet vyzivny. Doufam ze jedna z rodin dostane poradnou cocku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
11.5.24 07:54
@arinecka píše: Více

To doufám, protože kdybych napsala, co si o nich myslím. Tak mám ban do konce života. Je mi líto toho pejska a i toho chlapečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33658
11.5.24 07:57
@Black Tears píše: Více

Přesně tak, mám to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13212
11.5.24 08:12