Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@joy.division.control píše:
Prani: „Vesmire, posli mi fajn chlapa, co me bude milovat, posli mi lasku a vasen.“
mělo by to být o dost podrobnější ![]()
@Venetia píše:
mělo by to být o dost podrobnější
Souhlas - u takto vyřčeného přání hrozí velký žárlivec.
U přání by člověk měl opravdu dobře specifikovat požadavky. Když jsem si např. já naposledy přála obrovské přání v rámci mého života, tak jsem taky nepředpokládala, že skončím 3,5 roku v zahraničí
Takže za mě to funguje, ale je zapotřebí opravdu dobře přání promyslet.
@joy.division.control To očividně nikdo
Tím se nedá uklidňovat do smrti. Ale děkuju ![]()
@Detsa No právě, ze začátku vůbec nebyl můj typ. Určitě nejsem namyšlená, ale jsme trochu každý někde jinde. Přesto na něm něco je. Nebo jsem si vysnila víc, než v tom doopravdy je. A stačilo pár hezkých slov
Když člověku už je smutno, když je dlouho sám… A být temperamentní a hodná se určitě nevylučuje, považuji se za oboje. Špatně jsem se vyjádřila, myslela jsem tichá. Přetvařovat se vážně nemá smysl, jednou pravda stejně vyleze ![]()
@Detsa píše:
Víš, zklamání přichází jen v případě, kdy něco očekáváme. Sny, představy nám vytváří obraz, co chceme v životě. Bohužel bývá často přehnaně dokonalá a někdo se umí na svou fantazii velmi upnout. Přechází až v životní chtíč, potřebu. Je to takové naše hledání dokonalosti, ideálního partnera a tím spojené radosti ze života. Co tím chci říct, že upínat se na jednu záležitost tě bude jen bolet. Ve smyslu dokud nebudu mít super muže, nebudu šťastná. Zkus ji využít jiným směrem. Vím, že se to lehce říká, ale s něčím se musíme zkrátka naučit pracovat, protože zrovna todle si neurveš, kdy potřebuješ…
Pravdu máš. Možná proto zrovna v tuhle přišla změna práce, nová bude náročná a zabere většinu času. Mám šanci upnout se na to být dobrá ve svém oboru, ostatní třeba přijde žejo ![]()
@jankajj píše:
A ten útlum vztahu přišel treba den dva po prvním sexu?
A na co/ mysleno diky cemu jsi ho sbalila?
Já ho asi ani nebalila, nějak to vyplynulo. Vzpomínali jsme, když jsme spolu chodili před 11 lety, rozuměli jsme si…Ale je pravda, že ochlazení asi přišlo po sexu. Který ale přišel spíš z mojí iniciativy
Ježíš já jsem pitomá
To mi vůbec nedošlo, že se ochladil po sexu…
@K K píše:
@DetsaTak to je presny. Kdyz jdu na rande, hned nemyslim na to, kdy bude svatba. Proste rande je prilezitost nekoho poznat, mozna to klapne - mozna ne. Prinejhorsim to bude hezkej vecer s dobry jidlem/muzikou/cojavimcim.
Prvnich par mesicu vztahu je nesmysl premyslet nad tim, kolik budete mit deti - spis se radovat z kazdyho hezkyho rande. Kdyz rande nebylo hezky - tak se proste stalo to, co se deje ve vetsine pripadu - totiz ze to neklaplo.
Nenavidet se za to, ze me nekdo nepozval na rande, jak pise zakladatelka, to zavani hodne velkym komplexem. Tak se holt misto na chlapy zamer na praci/zahradku/vareni/jedernou fyziku nebo neco co te tesi - a chlap se objevi. Kdyz se budes nenavidet, tak zadnyho normalniho chlapa sbalit nemuzes - protoze kdo si uvaze na krk uzlicek nervu, co si furt neco vycita, ze.
Asi bych neřekla, že se nenávidím. Je pravda, že jsem už několikrát přemýšlela nad tím, kde dělám chybu. Hlavně poslední 4letý vztah jsem hodně psychicky odnesla, od té doby se mi nedaří. Ale ani nemám pocit, že bych hned přemýšlela o svatbě a dětech. Jen mám ráda ve věcech jasno. Kdybychom na pohodičku randili, vůbec bych to neřešila. Ale tím, že nemá chuť se vídat častěji, jsem se zapletla do přemýšlení a už to jede. I když ono není moc nad čím přemýšlet asi ![]()
@Monikap3 píše:
Já ho asi ani nebalila, nějak to vyplynulo. Vzpomínali jsme, když jsme spolu chodili před 11 lety, rozuměli jsme si…Ale je pravda, že ochlazení asi přišlo po sexu. Který ale přišel spíš z mojí iniciativyJežíš já jsem pitomá
To mi vůbec nedošlo, že se ochladil po sexu…
Ahoj, chápu to správně že je to ex a pokus o návrat? ![]()
@Venetia píše:
mělo by to být o dost podrobnější
To byl jen nastrel, dopodrobna bych verejne radsi moc nesla
Ale verim, ze každý si tam muze dosadit dle svého gusta ![]()
@Monikap3 píše:
@joy.division.control To očividně nikdoTím se nedá uklidňovat do smrti. Ale děkuju
Jasne, ze neda, max. do doby, nez prijde ON, takze do smrti to nebude
Jo, rado se stalo ![]()
@pistacie píše:
Ahoj, chápu to správně že je to ex a pokus o návrat?
Ahoj, no jestli se tomu dá říkat ex
Chodili jsme spolu v mých 16ti letech asi tři měsíce. Takový to chození za ručičku a pusinkování v parku. Teď jsme se náhodou potkali a začali se stýkat…
@joy.division.control píše:
Jasne, ze neda, max. do doby, nez prijde ON, takze do smrti to nebude![]()
Jo, rado se stalo
Doufám, že máš pravdu a neskončím s deseti kočkama ![]()
Jo, to bych brala, ale takto mi to nefunguje, na tu vasen joo