Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander XQ?
Přidejte zkušenost s X-lander XQ@Kacenka20 píše:
No mně to zbytečný nepřipadá, protože tam svítí v podstatě pořád, tou dírou. Už jsem paní psala a psala mi, že dělá i na XQ, tak díkybohu…
já už to mám doma, ale zatím to čeká v krabice ve sklepě ![]()
@Kacenka20 píše:
Jenom mě mrzí, že už jsem nesehnala originál slunečník amethystMusela jsem koupit univerzální černej
Škoda no, ale co se dá dělat.
Holky a jezdíte už někdo se sporťákem s větším dítkem? Malá má 7 měsíců, takže pohoda, ale všichni mi říkají, jak je to strašně malej kočár, že se mi tam za chvilku nevejde
Ahoj já už jezdím dlouho se sportákem a je fakt, že neni nijak extra prostorný, Vojtík má 15 měsíců, v sedě dobrý, tak akorát, ale když ho dám do lehu tak má hlavičku nalepenou na zadní stěně, takže budu ráda, že to letos dojezdíme!!
@Kacenka20 píše:
Jenom mě mrzí, že už jsem nesehnala originál slunečník amethystMusela jsem koupit univerzální černej
Škoda no, ale co se dá dělat.
Holky a jezdíte už někdo se sporťákem s větším dítkem? Malá má 7 měsíců, takže pohoda, ale všichni mi říkají, jak je to strašně malej kočár, že se mi tam za chvilku nevejde
zdravím ![]()
malá má 22m. a 88cm a stále se vejde naprosto v pohodě ![]()
Je pravda, že když je „střecha“ složená ji za hlavou, tak ta slída ji tam už trochu překáží. Když má „střechu“ otevřenou, tak v pohodě, nedře se hlavou o „strop“, má ještě místo.
Ale už je to celkem tíha, takže zvažuju změnu na nějaké lehoučké golfky (jen si neumím vybrat) a sporťák nechat jen na těžší terény.
Holky, jak dlouho vám vydržela korbička a kdy jste přesedlali na sporťák?
@roomci plánujem přesedlat během pár dní. Vojtík má něco přes 70 cm a kolem 8,5kg. Takže normální půlroční dítko by se tam mělo v pohodě vejít. Ale on už se v něm stejně nudí - probudí se, vydrží tak 20 minut a pak začne prudit, že nevidí ven. Ale sestra měla prostornější korbičku a měnili taky kolem těch 5 měsíců ze stejného důvodu…
Já abych řekla pravdu, tak mám v plánu v tom XQ jezdit do té doby, dokud na mě malá bude chtít vidět. Až jí nebude vadit jezdit po směru, tak ho prodám a koupím buďto XA nebo prostě jinej kočárek. Je fakt, že na to, jak jsem se na něho těšila, s ním nejsem moc spokojená
A přítel je naštvanej taky, že je na něho moc malej (má 2 metry) a že není moc do terénu. Plánoval výlety do lesa a ono to moc nepůjde
Tak na zimu už asi bude jinek sporťák, to už bude malé přes rok…
Ale mrzí mě to, vzhledově se mi moc líbí ![]()
@Jitu2 píše:
@roomci plánujem přesedlat během pár dní. Vojtík má něco přes 70 cm a kolem 8,5kg. Takže normální půlroční dítko by se tam mělo v pohodě vejít. Ale on už se v něm stejně nudí - probudí se, vydrží tak 20 minut a pak začne prudit, že nevidí ven. Ale sestra měla prostornější korbičku a měnili taky kolem těch 5 měsíců ze stejného důvodu…
Takže na podzim vyrazíme do sporťáku ![]()
@Kacenka20 píše:
Já abych řekla pravdu, tak mám v plánu v tom XQ jezdit do té doby, dokud na mě malá bude chtít vidět. Až jí nebude vadit jezdit po směru, tak ho prodám a koupím buďto XA nebo prostě jinej kočárek. Je fakt, že na to, jak jsem se na něho těšila, s ním nejsem moc spokojenáA přítel je naštvanej taky, že je na něho moc malej (má 2 metry) a že není moc do terénu. Plánoval výlety do lesa a ono to moc nepůjde
Tak na zimu už asi bude jinek sporťák, to už bude malé přes rok…
Ale mrzí mě to, vzhledově se mi moc líbí
A vy jste si ten kočárek v obchodě nevyzkoušeli?
Pokud má přítel 2m, tak je pochopitelné, že se k němu musí krčit. Já si ten kočárek vybrala schválně, protože jsem malá (160cm), tak abych za ním byla vidět ![]()
A ty kolečky opravdu do terénu nejsou, to jste měli zvolit XA. Já nikam do terénu nechodim, takže mi to vyhovuje. Jen jsem zvědavá na zimu.
@roomci malá mi v korbě vydržela přes 7m. i s fusakem na zimu.
@roomci píše:
A vy jste si ten kočárek v obchodě nevyzkoušeli?Pokud má přítel 2m, tak je pochopitelné, že se k němu musí krčit. Já si ten kočárek vybrala schválně, protože jsem malá (160cm), tak abych za ním byla vidět
A ty kolečky opravdu do terénu nejsou, to jste měli zvolit XA. Já nikam do terénu nechodim, takže mi to vyhovuje. Jen jsem zvědavá na zimu.
Nene, já jsem ho kupovala přes net… Nemusí se krčit, ale nevidí na malou..
Ale o to v podstatě vůbec nejde. Spíš o to, že je málo prostornej a o ty kolečka. XA jsem chtěla a normálně bych ho vzala, jenže jsem chtěla sporťák, co jde dát do protisměru…
No to už je jedno, prostě uvidíme, nějak to dopadne…
@Kacenka20 my s ním les celkem zvládáme. Teda ne přímo přes kořeny, ale běžná lesní cesta nebo polňačka je bez problémů. A nebo máme malé nároky
A taky náš prcek si lebedí v drncání. Jednou jsem jela přímo přes pole, drncalo to přes ty hroudy a on spal jak zabitej. Zato krámy a hladké chodníky mu vadí. A já si ten kočárek kupovala do města, že do terénu budem chodit s mandukou. To si člověk nevybere… ![]()
Tak nám je 11 měsíců, malá je docela cvalda a zatím mi nepřijde
, že by jsme měli mít problém s tím jestli se tam vejdeme. Je fakt, že já s kočárkem počítám už jenom an tuhle zimu a pak dojezdím se starším Jané Slalomem a golfkama. Ono je strašně relativní co je malý kočárek, protože když se podíváš na jiné kočárky, tak mi přijde, že mají třeba masivnější konstrukci, ale sedačky jsou někdy buď jěště mneší a nebo mají třeba strašně krátkou zádovou opěrku
. Já bych řekla že takové ty mega kočárky se už dneska nedělají
a nebo je to fakt hrůza. Kamarádka má DorJan Danny Sport a mě osobně teda nepřijde, že by ten sporťák byl nějak věští, možná má vyšší boudu, ale co se týče rozměruů, tak mi to přijde všechno stejný a jěště ke všemu ten sporťák neni rozhodně tak vymakaný jako XQ. Na to co ti každý říká se vyprdni, ni jsou všichni vždycky strašně chytrý
.
Zdravím majitelky x landru XQ, chtěla bych se optat, nebudete některá kočárek prodávat? Chtěla bych pro malou koupit otočný sporťák a kolekce 2011 se již nová nedá moc sehnat. A když, tak barvy, které se mi nehodí. Letošní kolekce je mnohem těžší, což nechci. Děkuji
Docela hledím, že se některým maminkám zdá kočárek málo prostorný. Zrovna dnes jsem to řešila a vyšel mi jako jeden z nejprostornějších!!! On jen klame tím, jak je sympaticky tvarovanej, že nevypadá monstrózně a přitom je opravdu pohodlný. Švagrová si koupila kvůli otočnému sporťáku Maxi Cosi Mura …a tak tomu říkám malý sporťák, neteř má 6 měsíců a opěrku má na délku skoro akorát
Naše malá má 22 měsíců a stále se do XQ v pohodě vejde, jedinej problém je ve váze, když je kočárek těžší, tak se v protisměru hůř ovládá. Teda když malá spí a těžiště je nad předníma kolečkama, když sedí, tak je to v pohodě. Já jsem s kočárkem stále moooc spokojená. Kočárky jsem docela střídala a klidně bych ještě nějaký vyzkoušela, ale XQ nám tááák vyhovuje, že nic jiného už mě neoslovilo. Jen golfky jsem musela trošku prostřídat, než jsem přišla na to, že Inglesina Zippy je prostě to nejlepší ![]()